Geheugenstrategieën voor senioren – wat technologie ons vandaag vertelt!

Geheugenstrategieën voor senioren – wat technologie ons vandaag vertelt!

Geheugenverlies, gebrek aan helderheid van de hersenen of angst voor geheugenverlies is iets dat tegenwoordig door zowat elke ouder wordende volwassene of bejaarde wordt ervaren!

Het persoonlijk aangaan van deze obstakels kan veel paniek, angst en frustratie veroorzaken.

De meeste ouder wordende volwassenen denken dat ze hun vermogen om zich te concentreren en te onthouden verliezen omdat hun hersenen gewoon oud worden, maar dit is niet helemaal het geval! In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben de meeste beginstadia van hersenfuzz-symptomen en problemen met geheugenverlies meer te maken met een gebrek aan gebruik dan met een gebrek aan jeugd!

Naarmate volwassenen en senioren ouder worden, komt de vraag om op hun hersenen te vertrouwen minder vaak voor. Wanneer hun brein niet wordt uitgedaagd, breidt het zich niet uit en groeit het niet; daarom is hun geheugen en concentratievermogen niet scherp! Hun herinneringen en focus worden saai.

Het goede nieuws is dat de huidige technologie er sterk op wijst dat we een dramatisch effect kunnen hebben op het vermogen van onze hersenen als gevolg van de manier waarop we ermee omgaan!

Hersenoefening en het gebruik van de juiste hersentechnieken kunnen de hersenen scherpen en zelfs weer sterk maken! Ongeacht de leeftijd kunnen de juiste hersenfunctietechnieken de hersenen letterlijk opnieuw laten groeien. De meeste mensen realiseren zich niet dat met gebruik de hersenen groeien!

De hersenen zijn kneedbaar. Het is bijna als een stuk plastic dat kan worden gevormd!

Met de juiste stimulatie en gezonde activiteit creëren de hersenen neuronverbindingen. Deze verbindingen zijn te vergelijken met een boom die meer takken krijgt.

Met deze kennis kunnen we onze hersenen behandelen als een spier. Naarmate we ouder worden, kunnen we leren om onze geest goed gestimuleerd te houden met behulp van specifieke technieken. Met de juiste hersenstimulatie kunnen senioren veel meer controle hebben dan voor mogelijk werd gehouden. Ze kunnen drastische effecten en opwindende veranderingen in hun geheugen, focus en helderheid opmerken, zowel op de lange als op de korte termijn!

Nu begrijp je dat je een directe invloed hebt op je geest door de manier waarop je ermee omgaat. Ik heb je verteld dat je hersenen kneedbaar zijn. Ik heb je verteld dat het groeit met gebruik! Ik heb je ook verteld dat je kortetermijngeheugen en je langetermijngeheugen sterk kunnen worden beïnvloed door een goede hersenstimulatie.

Ik bestudeer de hersenen al vijf jaar. Ik ben gefascineerd door het brein en dankbaar te weten dat we tegenwoordig zoveel uitstekende opties en middelen hebben om ons voordeel mee te doen.

Bron: Carson Hill

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie