Geld in de uitverkoop

Geld in de uitverkoop

De laatste week van beursdalingen heeft de S&P 500 voor het eerst in twee jaar in correctiegebied gebracht. Hoewel de S&P 500 zich nog steeds in een opwaartse, bullish trend bevindt, viel hij donderdag officieel in het correctiegebied, meer dan 10 procent lager dan het record dat in januari werd bereikt.

Een theorie over waarom de markt nu corrigeert, is vanwege de angst dat de economie te sterk en zelfgenoegzaam is. De angst is dat dit kan leiden tot inflatie, waardoor de Fed de rente te snel te hoog kan verhogen en de groei kan afremmen.

Een ander punt van zorg is dat de jacht op rendement van de afgelopen 8 jaar en de lage rente een uiterst riskante situatie hebben gecreëerd voor de planning van het pensioeninkomen. De dreiging van hogere rentetarieven zorgt voor onzekerheid op de aandelenmarkt omdat het stockdividenden mogelijk minder aantrekkelijk kan maken. Onthoud dat onzekerheid volatiliteit veroorzaakt die kan leiden tot plotselinge correcties op de markten.

Een voor de hand liggende les voor beleggers tijdens deze periode van volatiliteit is dat perioden van ononderbroken rendementen niet aanhouden. Een correctie is een normaal onderdeel van beleggen. Wanneer markten correct zijn, hebt u geen controle over hun lengte of ernst, maar u KUNT bepalen hoe u reageert.

De recente dramatische terugval in aandelen heeft een koopkans gecreëerd als je de aandelenaankooptheorie van “buy-low, sell-high” volgt. Ik heb geen idee waar de markt heen gaat. Het kan doorgaan in een correctie voor de langere termijn of het zou terug kunnen gaan naar de hoogtepunten van januari. Eén ding is zeker, je moest wat geld aan het werk zetten als je slim genoeg was om eind 2017 wat winst van tafel te halen.

Dit brengt me bij een belangrijk punt van verlichting: als uw financieel adviseur niet op zijn minst wat geld heeft gestoken in deze correctie, moet u HEM ontslaan!

De taak van een goede “Financieel Adviseur”, hoe ze zichzelf ook noemen: CFP, CHFC, enz., is ervoor te zorgen dat u correct wordt toegewezen en dat u geld beschikbaar heeft om aandelen te kopen wanneer ze in de uitverkoop gaan. U betaalt hem om u kalm te houden en om te voorkomen dat u in paniek raakt en uw beleggingen op het verkeerde moment verkoopt. Bovendien had uw adviseur ervoor moeten zorgen dat u niet hebzuchtig werd in deze bullmarkt en stappen had moeten ondernemen om u te helpen wat winst te maken, zodat u geld had om in te zetten wanneer de aandelen goedkoper werden.

Begrijp dat ik “market timing” niet onderschrijf, wat specifiek op een bepaald moment “all in” of “all out” van de markt is. Het is echter uiterst belangrijk om een methodiek te hebben voor het kopen en verkopen van beleggingen.

Ook als u bijna met pensioen gaat of al met pensioen gaat, is het van cruciaal belang om te begrijpen dat het vermijden van grote marktdalingen de sleutel is tot beleggingssucces op lange termijn. De langetermijnresultaten van het vermijden van perioden van ernstig kapitaalverlies zullen opwegen tegen gemiste kortetermijnwinsten. Kleine aanpassingen kunnen op de lange termijn een grote impact hebben. De beste geldmanagers die ik ken, zijn altijd bedreven geweest in het omzeilen van hun posities door een reeks regels te gebruiken om emoties buiten de handelsarena te houden.

Weet je trouwens nog die risicovragenlijst die je adviseur je liet invullen toen je een rekening opende? Hoe voel je je daar nu bij? Hoe gaat u zich voelen als we enkele maanden in een dalende markt zitten?

Risicovragenlijsten zullen u nooit de juiste antwoorden geven die u nodig heeft om te slagen op de financiële markten. Uw portefeuille moet altijd worden samengesteld (en nauwlettend worden gevolgd) om een rendement te leveren dat voldoende is om uw langetermijndoelen te bereiken met zo min mogelijk risico. Uw risicobereidheid zal voortdurend veranderen, dus u moet een reeks regels opstellen die u in elke marktomgeving moet volgen om u bij dat doel te helpen.

Helaas is de enige echte taak van de meeste “financiële adviseurs” het verzamelen van activa om een resterende vergoeding te verdienen. Je zou denken dat zijn diensten “kopen op de dips” omvatten, maar dat is niet het geval, tenzij je een van zijn topklanten bent. Zie je, hij heeft geen tijd om activa te verzamelen en je account in de gaten te houden. Er is niet genoeg tijd in de dag (of hij is misschien op een van zijn verkoopprijsreizen die hij verdiende door meer van je geld te vergaren). De mantra van de financieel adviseur is “kopen en vasthouden”. Op deze manier kan hij geld blijven verdienen met uw account, of het nu omhoog of omlaag is.

Als je het geluk hebt om uitgenodigd te worden voor investeringsfeesten zoals diners, golfuitjes en andere evenementen, maar je was niet belangrijk genoeg om geld aan het werk te zetten tijdens een brandverkoop op de markten, dan wordt je bedrogen. U bent degene die betaalt voor die weelderige diners met de beheerskosten die u betaalt. U betaalt echter voor incompetentie. U betaalt voor een geringe belangstelling voor uw waardevolle bezittingen.

U krijgt niet alleen geen aandacht voor uw GEHELE financiële situatie, u krijgt niet eens de beleefdheid om die extra stap te zetten met uw portefeuille die zij beheren. Het minste dat u mag verwachten, is enige aandacht voor uw account en enige actie om geld op geschikte tijden aan het werk te zetten. Daar betaal je ze toch voor? U kunt veel van uw eigen diners betalen als uw adviseur geld voor u in de aanbieding koopt!

Deze week was een ware test om de echte waarde van uw Financieel Adviseur te bepalen. Hij had je moeten voorbereiden om geld beschikbaar te hebben om te kopen op de dips. Hij had wat geld aan het werk moeten zetten tijdens deze correctie. Hij moet er ook voor zorgen dat je wat poeder droog houdt voor het geval de markt blijft dalen.

De dips kwamen en je had de mogelijkheid om aandelen in de uitverkoop te kopen. Heeft uw financieel adviseur dat voor u gedaan?

Als hij dat deed, zorg er dan voor dat je die adviseur vasthoudt! Zo niet, dan zijn er op dit moment maar twee woorden die zinvol zijn:

JE BENT ONTSLAGEN!

Bron: Joseph C Newtz

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie