Geld speelt met geld voor filantropie

Geld speelt met geld voor filantropie

Een collega van mij op kantoor vertelde me een gesprek dat ze had met een grote inzamelingsactie voor cadeaus. Ik zou het hier willen benadrukken, want als je een bedrijfsleider bent die in een non-profitbestuur zit en je verwacht dat een belangrijk geschenk wordt gevraagd door een CEO of fondsenwerver, moet je begrijpen dat het misschien niet gebeurt en het is het is oneindig veel beter om bestuursleden en belangrijke collega’s te betrekken.

In het verhaal dat mijn collega me vertelde, sprak ze met een professionele fondsenwerver die al jaren in het vak zat. De professionele fondsenwerver vroeg $ 1 miljoen aan een miljardair die ze al vele jaren kende. In feite beschouwde de fondsenwerver de miljardair, die we Tom zullen noemen, als een goede vriend en ze brengt zelfs de vakanties en weekenden door in het huis van de Tom en zijn vrouw in West Palm Beach, South Hampton of Telluride.

Zoals mijn teamlid het verhaal vertelde, zo ging het.

“Om de programma’s van de gaarkeuken in de gemeenschap uit te breiden, zou ik u willen vragen een gift van $ 1 miljoen te overwegen.”

Tom antwoordde: “Nee, ik denk niet dat we dat kunnen doen. Hoewel ik weet dat de organisatie goed werk doet in de gemeenschap, is het een religieuze groepering. Onze kinderen zijn meer betrokken geraakt bij onze liefdadigheidsgiften en ze willen niet om alles wat met de kerk is verbonden te ondersteunen.”

Dus dat was het einde ervan, toch?

Nou niet echt.

Twee dagen later blijkt dat de Tom door een andere miljardair, Steve, is gevraagd om $ 2 miljoen voor een zaak die verband houdt met een religieuze organisatie.

Wil je raden wat er is gebeurd?

Als je vermoedde dat Tom, die door zijn vriend werd gevraagd om de $ 2 miljoen (het dubbele van het bedrag dat de professionele fondsenwerver hem vroeg en nog steeds voor een religieuze groepering) het door zijn vriend schonk, zou je gelijk hebben.

Mijn vraag aan jou is: waarom?

Waarom weigerde Tom het aan de professionele fondsenwerver te geven, maar gaf hij het dubbele aan zijn vriend, miljardair, Steve?

Zoals de professionele fondsenwerver tegen mijn collega zei: “Geld speelt met geld.” De reden dat de Steve een geschenk van $ 2 miljoen kreeg, was dat hij ten minste dat bedrag aan Tom’s liefdadigheidsinstelling had gegeven. Dus door Steve $ 2 miljoen te geven, was het een beetje een tegenprestatie.

Geld speelt met geld. Als je denkt dat dat niet waar is, heb je het mis. Maar ik denk dat als je een kapitalist en ondernemer bent, je je er terdege van bewust moet zijn dat geld graag bij ander contant geld is.

Dus, als je bestuurslid bent in de filantropische sector, vraag ik me af waarom zoveel besturen alleen afhankelijk zijn van de directeur en professionele fondsenwervers om geld in te zamelen? Als het verhaal dat ik je heb verteld je niet levendig de dynamiek vertelt die speelt, vooral bij het inzamelen van grote geschenken, dan weet ik het niet meer.

Geld speelt met geld.

Het deed er niet toe dat de professionele fondsenwerver al tientallen jaren bevriend was met Tom en zijn vrouw en dat ze haar zelfs bij hen thuis, op vakantie en op feestdagen hadden uitgenodigd. De realiteit is dat de professionele fondsenwerver niet veel meer had dan haar vriendschap om van te profiteren, zelfs niet voor een goed doel. En eerlijk gezegd was het niet genoeg.

Steve (die overigens niet bijzonder dicht bij de eerste miljardair staat) had wel invloed. Het meest opvallende voordeel was het feit dat Steve $ 2 miljoen had gegeven aan Tom’s liefdadigheidsinstelling voor huisdieren.

Als u een leidinggevende functie bekleedt bij een non-profit of liefdadigheidsraad, is het van essentieel belang dat u zich realiseert dat het de plicht is van u en uw collega’s als bestuurslid om de vraag te stellen. CEO’s en fondsenwervers kunnen ondersteuning bieden, maar geld speelt met geld. Grote donateurs zouden veel liever door hun collega’s worden gevraagd om een ​​gift van $ 5.000, $ 25.000 of meer.

Denk er over na.

Als je weer een bestuursvergadering bijwoont en het team of de bestuursadviseur zegt dat er meer steun moet zijn voor fondsenwerving door leden van het bestuur, moet het verhaal dat ik in dit artikel heb uitgelegd er een zijn die je je herinnert.

Bestuursleden en donateurs hebben een beetje extra invloed omdat ze vrijwillig hun tijd en geld geven aan goede doelen, ook aan die van hun vrienden. Dat alleen al is een belangrijke reden om uw spel op te voeren om uw organisatie te helpen geld in te zamelen.

Bron: Wayne Elsey

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie