Geld verdienen als skateboarder

Geld verdienen als skateboarder

Carrière als skateboarder

Is het echt mogelijk om van je talent om feilloos over een loophelling te gaan, een vruchtbare carrière te maken? Als je het Steve Caballero, Bob Burnquist en Bucky Lasek vraagt, zullen ze je een eenvoudig antwoord geven. Het is een volmondig ja. Al vele jaren vermaken deze professionele skateboarders mensen in skateboardtentoonstellingen en wedstrijden.

Hoeveel geld kun je verdienen met skateboarden?

Hoewel ze niet hebben bekendgemaakt hoeveel geld ze in een jaar verdienen, kunnen beroemde skateboarders zoals Burnquist en Caballero elke maand ongeveer $ 1 miljoen verdienen. Maar gemiddeld verdienen de meeste professionele skateboarders elke maand minstens $ 1.000. Dit is misschien een vrij schamele som vergeleken met de grens van $ 1 miljoen, maar als je dit bedrag wilt bereiken, begin dan jong en begin nu.

Verdienen met skateboarden

Dus hier is de vraag van 64 miljoen dollar: hoe verdien je met skateboarden? Dit zijn de meest voorkomende manieren.

1. Competities

Net als elke andere sport, wordt skateboarden elk jaar gevuld met verschillende wedstrijden. Deze wedstrijden kunnen klein of groot zijn en kunnen in verschillende landen worden gehouden. Van Europa tot Zuid-Amerika, er is altijd wel een skateboardwedstrijd waar je aan mee kunt doen. Een van de grote wedstrijden is de X Games. Het wordt gesponsord door ESPN en komt één keer per jaar.

2. Sponsoring

Naast wedstrijden kun je ook verdienen aan sponsoring. Van gratis skatekleding tot betere skateboards of zelfs geld, je wordt gesponsord door een merk zodra je beroemd wordt. Sommige van deze sponsors eisen exclusiviteit, terwijl anderen bereid zijn uw naam met andere merken te delen. Afhankelijk van je contract kan het ook zijn dat je af en toe op shows moet spelen.

3. Aanbevelingen

Beroemde professionele skateboarders steunen sportmerken, skatekleding, skateshops en skateboardmerken. Hier zal het grootste deel van het geld vandaan komen. Als je skateboardvaardigheden over de hele wereld bekend zijn, is er meer geld en meer kansen.

4. Tentoonstellingen

Zoals eerder vermeld, zouden veel sponsors je af en toe vragen om te spelen of een show te geven. Maar als je een onafhankelijke skateboarder bent, kun je nog steeds deelnemen aan deze tentoonstellingen als een groot netwerk of een showorganisator je diensten inhuurt.

Wat nu?

Nu je weet en volledig begrijpt hoe je van skateboarden een carrière kunt maken, is het eerste wat je moet doen een manager zoeken. Als u zeker bent van uw vaardigheden, zult u geen moeite hebben een manager te overtuigen om u aan te nemen.

Waarom zou je een manager inhuren?

Ten eerste weet een manager je beroemd te maken. Hij heeft connecties en je wordt gemakkelijk geboekt voor een show of krijgt een sponsor als je samenwerkt met een goed verbonden manager. Normaal gesproken krijgt een manager een deel van uw inkomsten, maar het is een kleine prijs om te betalen gezien de beloningen die u mogelijk zult hebben. Als je een manager hebt, zul je je ook meer richten op het aanscherpen van je skateboardvaardigheden.

Bron: Brett W Watson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie