Geldbloedzuigers en het gemakkelijke doelwit

Geldbloedzuigers en het gemakkelijke doelwit

Een geldbloedzuiger

Dictionary.com definieert een bloedzuiger als “een persoon die zich aan een ander vastklampt voor persoonlijk gewin, vooral zonder er iets voor terug te geven, en meestal met de implicatie of het effect van het uitputten van de hulpbronnen van de ander; ook bekend als een parasiet.” Een geldbloedzuiger valt de financiële middelen van onbekende slachtoffers aan door hen medelijden te geven met hun situatie. Het is een koude berekende en manipulatieve handeling wanneer een persoon zich meer zorgen maakt over wat zijn slachtoffers voor hem kunnen doen, dan wat hij voor anderen kan doen. Dit gevoel van aanspraak bepaalt de relatie van de bloedzuiger. Ze geven er niet om waardevolle relaties met anderen op te bouwen, maar zijn meer bezorgd over wat anderen voor hen kunnen doen. Dit irrationele geloofssysteem valt aan hoe bloedzuigers communiceren met vrienden en familie, hoe vaak ze communiceren en de beloningen die worden verkregen door contact met hen te maken.

De kenmerken van bloedzuigers omvatten gendervooroordelen, etnische groepen en cultuur. We werken met ze samen, leven met ze samen en zijn verwant aan ze. Bloedzuigers hebben meestal slechte financiële managementvaardigheden die van invloed zijn op hun vermogen om geld in hun zak te houden. Ze houden van de fijnere dingen in het leven en leven meestal boven hun stand. Een bloedzuiger zou alles doen wat nodig is om een ​​specifieke levensstijl te behouden, zelfs als dit het risico loopt zijn persoonlijke financiën en die van anderen uit te putten. Een bloedzuiger zou geld uitgeven aan frivole dingen voordat hij rekeningen betaalde. Ze missen tact en schamen zich zelden om mensen op het werk, familie, vrienden en zelfs vreemden om geld te vragen. Bloedzuigers hebben creatieve verhalen die ze vertellen om de aandacht van anderen te trekken. Het uiteindelijke doel is om het gesprek te manipuleren om de luisteraar te overtuigen om hun portemonnee te openen en geld bij te dragen aan de persoonlijke behoeften van de bloedzuiger. Wanneer een bloedzuiger misbruik maakt van een persoon, zullen ze zich blijven vastklampen en zich voeden met de financiële middelen van een persoon totdat ze leegbloeden. Zodra de financiën zijn uitgeput, gaat de bloedzuiger naar zijn volgende slachtoffer.

Het gemakkelijke doelwit

Mensen die misleid of bedrogen worden door hen te laten geloven dat hun financiële hulp nodig is, worden doelwitten genoemd. Ze voelen zich schuldig als ze niet in staat zijn bij te dragen aan een bloedzuiger financiële situatie. Het doelwit gelooft dat ze iemand in nood helpen en dat goddelijke spirituele interventie hen zal belonen voor het helpen van anderen. Dit kan waar zijn, afhankelijk van de vele religieuze opvattingen hierover, maar financiële onwetendheid zal het doelwit uiteindelijk naar een lege portemonnee leiden. Deze scheve relatie tussen de bloedzuiger en het doelwit is disfunctioneel en creëert een onbalans die kan worden geteisterd door onenigheid en schuldgevoel. Het doelwit voelt dat als ze de bloedzuiger niet helpen, niemand dat zal doen. De bloedzuiger wordt de financiële afdeling van het doelwit en plukt zo de vruchten van het zuurverdiende geld van het doelwit.

Reality Check

Wanneer een doelwit de financiële verplichtingen van een bloedzuiger ondersteunt, trainen ze de bloedzuiger alleen om financiële hulp te zoeken wanneer ze willen dat hun rekeningen betaald worden. In het begin is het doelwit zich er niet van bewust hoe financieel uitputtend en afhankelijk de bloedzuiger is geworden, totdat het te laat is. Als een doelwit ervoor kiest om aan een bloedzuiger te geven, moedigen ze de bloedzuiger alleen maar aan om van hen afhankelijk te zijn om aan financiële verplichtingen te voldoen. Het doelwit belemmert de financiële groei en volwassenheid van de bloedzuiger en traint hen dat hun gedrag acceptabel is.

Kent u iemand die een bloedzuiger of een doelwit is? Is het OK om iemand van zijn zuurverdiende geld te laten bloeden als je niet de middelen hebt om je rekeningen te betalen? Laat een reactie achter en deel je verhaal.

Bron: Guilda Joseph

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie