Geldgeheimen van de Amish door Lorilee Craker – Boekrecensie over persoonlijke financiën – Tweedehands winkelen

Geldgeheimen van de Amish door Lorilee Craker – Boekrecensie over persoonlijke financiën – Tweedehands winkelen

Uitdagende economische tijden inspireren mensen overal om verstandige financiële beslissingen te nemen. Een cultuur die altijd een sober, maar zinvol bestaan ​​heeft geleid, is de Amish. Steeds meer mensen laten zich inspireren door hun levensstijl; en zoeken naar manieren om hun eigen leven te vereenvoudigen.

Lorilee Craker is de auteur van het nieuwe boek ‘Money Secrets Of The Amish-Finding True Abundance in Simplicity, Sharing and Saving’. Ze onderzoekt hun praktijken, extravagant in vrede, familie en gemeenschapsnabijheid. Spaarzaamheid is voor hen een spier die regelmatig wordt getraind.

Craker interviewde Amish-mensen in Indiana, Michigan en Pennsylvania, waaronder een Amish-bankier wiens cliënteel voor 95 procent uit Amish bestaat. Tijdens de Grote Recessie in 2008 beleefde zijn bank zijn beste jaar ooit. Amish-experts en Engelsen (Amish-verwijzing naar iedereen die niet-Amish is), financiële perspectieven accentueren het boek ook. Hier wordt de geldbesparende gewoonte van tweedehands winkelen benadrukt.

Tweedehands winkelen is een belangrijk geldbesparend geheim van de Amish. Kringloopwinkels zijn een geweldige bron voor veel artikelen, waaronder kleding, meubels, beddengoed en games. Craker citeert een Amish-vrouw die zegt: “Je hoeft niet iets nieuws te kopen om iets goeds te kopen.” Hier zijn enkele tips om uw winkelervaring bij wederverkoop aan te vullen:

Tips voor het kopen van gebruikte kleding

 • Denk er nog eens over na. Verwerp de overtuiging dat gebruikte kleding vies is omdat andere mensen het hebben gedragen. Koop kleding in een luxe winkel. De kans is groot, zelfs daar, dat anderen het ooit hebben geprobeerd.
 • Mix en match. Combineer iets nieuws met iets dat voorzichtig is gebruikt uit een tweedehandswinkel. Laat uw bevindingen over aan serendipiteit versus een specifieke zoekopdracht.
 • Probeer dingen uit. Veel kringloopwinkels hebben mooie, schone kleedkamers, dus er is geen reden om de pasvorm te observeren.
 • Koop geen kleding die je niet zult dragen. Het is geen koopje als u geen gebruik kunt maken van uw aankoop.
 • Beperk jezelf niet tot favoriete merken. Het is cool om oude favorieten te vinden, maar als je eenmaal je zuinigheidsoog hebt ontwikkeld, zul je stukken van onbekende labels waarderen.
 • Denk aan accessoires. Veel accessoires zijn verkrijgbaar bij kringloopwinkels, waaronder sieraden, riemen en handtassen.
 • Vertel wat mode is. Google-trends voordat u doorverkoopwinkels bezoekt.
 • Stel een één in, één uit-beleid in. Elke keer dat je iets nieuws koopt, gooi je iets ouds weg. Geef het weg of doneer aan een organisatie.
 • Bepaal je bovengrens. Wat is je terugslagpunt? Het is het bedrag dat de vragen dwingt: “Is het het waard?” “Kan ik het echt gebruiken?” en “Kan ik leven zonder?”

Tips voor het kopen van meubels en woondecoratie

 • Debrief jezelf met een geweldig vlooienmarktmagazine. Als u dergelijke tijdschriften bestudeert, krijgt u een nieuw perspectief op mogelijkheden voor woningdecoratie via kringloopwinkels.
 • Denk junque. Mix serieus antiek met ‘junque’. Heroverweeg hoe en waar u uw huis gaat inrichten en inrichten. Vintage stijl voegt direct erfgoed toe aan elk huis. Vintage objecten bevorderen het uiten van individualiteit en creativiteit met een beperkt budget.
 • Koop alleen waar je van houdt. Huisdecoratie en meubels worden doorverkocht tegen gemiddeld een tiende van de oorspronkelijke prijs. Stel jezelf de vraag: “Hou ik hiervan of vind ik het gewoon leuk?” “Ware liefde doorstaat de tand des tijds”, zegt Craker.
 • Koop alleen wat je nodig hebt. Natuurlijk, koop kleinere items voor toekomstige verjaardags-, verjaardags- en baby-/bruidsdouchecadeaus. Het is echter zinloos om iets te kopen dat je niet nodig hebt, maar gewoon leuk vindt als het een groter artikel is.
 • Koper let op. Hier zijn vijf richtlijnen bij het kopen van gebruikte meubels:
 • Koop massief hardhout zoals esdoorn of eik, dat duurzaam is. Sommige meubels gaan maar één eigenaar mee.
 • Zoek naar kwaliteitsconstructie. Controleer de onderkant van de stoelen op bouten versus lijm, enz.
 • Beoordeel meubelgeuren. Vuile geuren in bekleding zullen nooit eindigen; de aankoop doorgeven. Houten kasten, kasten en lades die in de middagzon worden geplaatst, openen de houtporiën en laten geuren vrij.
 • Laden openen, op stoelen zitten, op tafels leunen. Let op kraken, kreunen of wiebelen.
 • Overweeg soms origineel gebruik. Het is oké om een ​​antiek porseleinen hok te vullen met handdoeken, beddengoed, boeken, enz., maar geen elektronica. Onvoldoende ventilatie kan warmte genereren en brandgevaar opleveren.

Garageverkoop. “Garageverkopen zijn een voltreffer”, zegt Craker. Hier zijn enkele tips om uw winkelervaring te verbeteren:

 • Vroeg aankomen. De vroege vogel krijgt de worm en de beste selectie.
 • Laat aankomen. Bezoek later op de dag en wees bereid om te onderhandelen met de verkoper. Probeer twee of drie items te bundelen en geef de verkoper een kortingsprijs. Ze kunnen de kans grijpen voor een verkoop in ruil voor het lossen van de artikelen.
 • Peer diep. Scan al het aanbod en misschien vindt u enkele verborgen juweeltjes.

In het verleden heb je misschien een hekel gehad aan het gebruik van wederverkoopwinkels. Ik hoop dat de bovenstaande geldbesparende tips je hebben geïnspireerd om op zijn minst een lokale winkel te bezoeken. Je zou aangenaam verrast kunnen zijn.

Bron: Timothy Zaun

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie