Geluidsproblemen oplossen in Microsoft Windows 7

Geluidsproblemen oplossen in Microsoft Windows 7

Als er geen geluid is op uw Microsoft Windows 7-computer, kunnen uw plannen om naar uw favoriete muziek te luisteren in de wacht worden gezet totdat u het probleem hebt opgelost. Het gebeurt uit het niets en soms kun je er niet eens achter komen wat er in hemelsnaam voor heeft gezorgd dat je computergeluid gedempt is. Daarom hebben we in deze ondersteuningsgids voor Microsoft Windows 7 twee geautomatiseerde probleemoplossers voor geluidsproblemen van Microsoft besproken. Deze probleemoplossers kunnen automatisch de mogelijke oplossingen toepassen en het geluidssysteem weer laten werken. De stappen in de wizards voor het oplossen van problemen spreken voor zich.

Stap 1

Open uw webbrowser en bezoek de Microsoft Support Center-website. Download de Microsoft-probleemoplosser voor het afspelen van audio, de geautomatiseerde tool, naar uw computer. Klik op de Sla bestand op knop om de . op te slaan MicrosoftFixit.AudioPlayback.Run.exe bestand naar uw computer. Als u klaar bent, verlaat u het webbrowservenster. Zoek naar het bestand dat u zojuist op uw computer hebt opgeslagen.

Stap 2

Open het bestand klik op Loop. Zorg ervoor dat u bent aangemeld als beheerder op uw Microsoft Windows 7-pc om dit uit te voeren. Als u dit niet doet, kunt u de geautomatiseerde probleemoplosser niet uitvoeren. Klik desgevraagd op de Daar ben ik het mee eens selectievakje om de gebruikerslicentieovereenkomst te accepteren en klik op de Volgende knop. De probleemoplosser gaat op zoek naar problemen.

Stap 3

Klik desgevraagd op de Detecteer problemen en pas de oplossingen voor mij toe (aanbevolen) of Detecteer problemen en laat me de oplossingen selecteren die ik wil toepassen optie. De probleemoplosser gaat de veelvoorkomende geluidsproblemen op uw Microsoft Windows 7-computer diagnosticeren en lost deze automatisch op als u de eerste optie hebt geselecteerd. Als de tweede optie is geselecteerd, toont de probleemoplosser het probleem en kunt u het probleem oplossen door u de optie te geven.

Stap 4

Doe zoals gevraagd. Als het oplossen van problemen is voltooid, klikt u op de Ja, het probleem is verholpen knop en klik op de Indienen knop. Verlaat het probleemoplosservenster. Als het probleem niet is verholpen, gaat u verder met de probleemoplossing. Werk de schijven van uw geluidskaart bij als daarom wordt gevraagd. Als de probleemoplosser geen problemen met de instellingen van Microsoft Windows 7 detecteert, kunt u een probleemoplosser voor hardware en apparaten uitvoeren om te controleren of het probleem bij uw geluidskaart of luidsprekers ligt.

Stap 5

Open uw webbrowser en download de MicrosoftFixit.Devices.Run.exe tool, de probleemoplosser voor hardware en apparaten. Sla het bestand op uw computer op zoals u deed in de eerste stap en voer de tool uit zoals u deed in de tweede stap. Als u klaar bent, volgt u de instructies en laat u de probleemoplosser uw Microsoft Windows 7-computer diagnosticeren voor mogelijke hardwareproblemen. Werk de stuurprogramma’s bij als daarom wordt gevraagd en voltooi de probleemoplossing.

Stap 6

De probleemoplosser detecteert een defecte geluidskaart of luidspreker, vervang deze. Als u klaar bent, verlaat u het venster met de probleemoplosser. Als een van de probleemoplossers of beide er niet in slagen om geluidsproblemen op uw computer op te lossen nadat u de mogelijke oplossingen hebt toegepast, kunt u contact opnemen met de technische ondersteuning van Microsoft.

Bron: Gaurav Srivastava

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie