George Steinbrenner coachte Ohio State Football met Woody Hayes en won een nationaal kampioenschap

George Steinbrenner coachte Ohio State Football met Woody Hayes en won een nationaal kampioenschap

George Steinbrenner is over de hele wereld bekend als de eigenaar van de New York Yankees, maar heel weinig mensen beseffen dat George Steinbrenner in de jaren vijftig daadwerkelijk als assistent-coach diende onder het legendarische Buckeye-icoon Woody Hayes aan de Ohio State University (kortweg OSU). George maakte zelfs deel uit van het Ohio State National Championship-team uit 1954 dat ongeslagen bleef.

De New York Yankees-organisatie die Steinbrenner al tientallen jaren in bezit heeft, wordt door Forbes Magazine gewaardeerd als een organisatie van $ 1,5 miljard, wat het tot een van de vijf meest waardevolle sportteams ter wereld in alle sporten maakt. Voordat hij fortuin verdiende in de familiescheepvaart, leefde hij een enigszins voetgangersleven met college, een periode bij de luchtmacht, een huwelijk en een korte periode als assistent-voetbalcoach in de staat Ohio. In sommige opzichten heeft George Steinbrenner een bijna Forest Gump-achtig leven gehad, waarbij hij in zijn universiteitsvoetbalteam speelde, zich bij de strijdkrachten voegde, verliefd werd, een fortuin verdiende, talloze toevallige ontmoetingen met historisch iconische figuren en een verscheidenheid aan unieke zakelijke ondernemingen.

Geboren in Rocky River, Ohio, aan de noordelijke rand van de staat, is het gebied dat nu een welvarende buitenwijk van Cleveland is, het gebied waar George opgroeide voordat hij naar een militaire school in het noorden van Indiana ging. Na zijn afstuderen aan het Williams College in Massachusetts in 1952 en een paar jaar bij de luchtmacht in Columbus, Ohio op de luchtmachtbasis Lockbourne, besloot de inwoner van Ohio in het gebied te blijven na zijn eervol ontslag in 1954. In de komende twee jaar Steinbrenner behaalde een master in lichamelijke opvoeding aan de nabijgelegen Ohio State University.

Tijdens zijn afstuderen aan de Ohio State tekende George Steinbrenner zich aan om het voetbalteam te helpen als een afgestudeerde assistent, waar hij toevallig coach was van de legendarische universiteitsvoetbalcoach Woody Hayes. Tijdens het ene seizoen dat George bij de Buckeyes was, bleef het team ongeslagen met een perfect 10-0-record, waaronder een 20-7 Rose Bowl-overwinning op de University of Southern California (USC) op 1 januari 1955.

Door een perfect seizoen af ​​te sluiten met een gezonde Rose Bowl-overwinning, wisten Woody Hayes, George Steinbrenner en de rest van de Ohio State Buckeyes de nummer twee van de UCLA te verslaan om het tweede nationale voetbalkampioenschap voor de Buckeyes ooit te veroveren. Naast de zeven World Series-overwinningen (1977, 1978, 1996, 1998, 1999, 2000, 2009) waar George Steinbrenner als eigenaar van de New York Yankees sinds 3 januari 1973 deel van uitmaakte op 4 juli 1930 kan ook aanspraak maken op een nationaal college football-kampioenschap van het seizoen 1954 met de iconische College Football Hall of Fame-coach Woody Hayes.

Bron: Kim Patel

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie