Gerichte internetmarketing begrijpen: Halloween-stijl

Gerichte internetmarketing begrijpen: Halloween-stijl

Het is bijna Halloween en je weet wat dat betekent: trick or treat! Deze feestdag is niet alleen een dag voor kinderen om snoep te krijgen en plezier te hebben, maar eigenlijk is Halloween de perfecte metafoor om een ​​goede bedrijfsstrategie voor gerichte internetmarketing uit te leggen. Hoewel kinderen die zich verkleden en van huis tot huis gaan om snoep te halen misschien niet het voor de hand liggende zakelijke scenario zijn, kun je er veel van leren!

Hoe werkt gerichte internetmarketing? Bedrijven kunnen hun reclame of marketing richten op specifieke criteria. Deze criteria kunnen gebaseerd zijn op banen, hobby’s, leeftijd – elke categorie die resoneert met potentiële klanten. Met de technologische vooruitgang en het vermogen om voorkeuren online te volgen, is het aanzienlijk eenvoudiger geworden om alle klanten te analyseren en die gegevens vervolgens te gebruiken om uw product of dienst beter op de markt te brengen.

Bij het ontwikkelen van uw strategie, de de eerste stap is om duidelijk te definiëren wat u uw doelmarkt kunt bieden.

In deze Halloween-analogie is uw bedrijf een trick-or-treater. Je Halloween-kostuum zal anderen naar je toe trekken. Je kostuum is je boodschap- wat breng je over aan je publiek? Dit is een belangrijke stap, want de richting die je kiest om naar beneden te gaan, is waar je mee vastzit. Zorg ervoor dat je helemaal tevreden bent met je kostuum voordat je het aantrekt.

Nu ben je klaar om naar buiten te gaan. Maar ga je alleen of met een groep op pad? Je doel voor de nacht is om plezier te hebben en snoep te krijgen. Uitgaan met duivels zal je helpen je doel te bereiken, dus je zult ervoor kiezen om dit te doen.

Denk als bedrijf na over wie u kunt bereiken en welke connecties u heeft die u zullen helpen uw doel te bereiken. Verzamel je “vrienden” en veel plezier!

Andere belangrijke onderdelen van de avond zijn het vinden van de beste huizen om naar toe te gaan (ervoor zorgen dat uw campagne de juiste zoekwoorden heeft om de juiste mensen aan te trekken) en niet stoppen totdat u tevreden bent met de hoeveelheid snoep die u heeft (zich inzetten voor gerichte internetmarketing) .

Hoewel je het misschien nog niet eerder hebt gezien, is trick-or-treating een duidelijke manier om een ​​goede gerichte internetmarketingstrategie uit te leggen.

Neem contact op met een bedrijfscoach voor hulp bij het implementeren van een nieuwe bedrijfsstrategie of het herwerken van een huidige! Hij/zij kan samen met u het juiste kostuum voor uw bedrijf kiezen en u helpen uw doelen te bereiken.

Bron: Tmima Grinvald

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie