Geschiedenis van gadgets

Geschiedenis van gadgets

De geschiedenis van gadgets gaat zo ver terug als de mensheid zelf – sinds mensachtigen begonnen met het maken van hulpmiddelen om hun leven gemakkelijker te maken. Mensen hebben altijd apparaten en apparaten gemaakt met specifieke praktische doeleinden die aanvankelijk als nieuwigheden werden beschouwd, vanwege onbekendheid met en aanvankelijke onwil om de technologie te accepteren. Tegenwoordig heeft de industrie de creatie van nieuwe gadgets vergroot, terwijl bepaalde retailers, waaronder RichardSolo.com van Brookstone en Richard Thalheimer, zich specialiseren in het populair maken ervan.

Wat onder andere de beroemde uitvinders Benjamin Franklin, Thomas Edison, Alexander Graham Bell en Leonardo da Vinci gemeen hadden, was een vooruitziende blik. Ze begrepen dat een leven lang spelen met wat anderen als speelgoed en zinloze gadgets beschouwden, uiteindelijk zou resulteren in onmisbare technologie. Van juist dat kleine groepje werd de basis voor elektriciteit, communicatie, film en vliegen gelegd vanwege hun gadgets, die duidelijk meer waarde hadden dan nieuwigheid.

Misschien wel een van de vroegste, meest bekende gadgets die is gemaakt, is het wiel, vele millennia geleden. Maak een ritje in je auto en zie hoe echt revolutionair zo’n gadget werd en hoezeer we er nu op vertrouwen voor transport. Een recentere gadget, de Apple iPhone, lijkt de beginfase te zijn van weer een nieuwe gadget die een nieuwe vorm van communicatie zal vormen.

“De iPhone kan op een dag worden gezien als het apparaat dat een tweede revolutie in computergebruik heeft veroorzaakt. Desktopcomputers was de eerste revolutie. Handmatig computergebruik zal ooit worden beschouwd als de tweede revolutie, en de iPhone is het product waarmee het begon.”

-Richard Thalheimer, RichardSolo.com

Alle gadgets zijn niet gelijk gemaakt. In feite zijn de meeste uitvindingen gebaseerd op de nieuwste technologie. De wereld van gadgets is gelaagd; apparaten vallen in een van de vier categorieën: mechanisch, elektronisch, programmeerbaar en toepassing. Mechanische gadgets omvatten het wiel, maar ook latere ontwikkelingen zoals de katrol, de fiets, de zeilboot, de thermometer en het soort. Na de komst van elektriciteit werden gadgets naar een nieuw niveau getild toen uitvinders verschillende toepassingen voor de nieuw aangewende energie begonnen te ontdekken. De televisie, radio en quartz horloge zijn voorbeelden van elektronische gadgets. Na elektriciteit speelden uitvinders met elektronische informatie via een microprocessor, waardoor een tijdperk van programmeerbare apparaten zoals computers en later mp3-spelers en de iPhone begon. Toepassingsgadgets omvatten iTunes, Microsoft Office en andere computertoepassingen die onze ervaring met programmeerbare apparaten aanpassen.

Richard Thalheimer, de president en oprichter van online gadgetverkoper RichardSolo.com, en oprichter en voormalig CEO van gadgetgigant The Sharper Image, begrijpt misschien als geen ander dat gadgets veel meer zijn dan nieuwigheid.

“Zeker, de meeste mensen genieten van de nieuwigheid van een gadget dat nieuw gemak in hun levensstijl introduceert. Wat ze vergeten is dat het oplossen van deze alledaagse problemen niet alleen entertainment is, maar dat sommige van deze apparaten functionele benodigdheden worden. In mijn persoonlijke leven vertrouw ik op mijn iPhone, mijn garagedeuropener, mijn neushaartrimmer, mijn elektrische tandenborstel en andere gadgets die ooit als nieuwe gadgets werden beschouwd.”

– Richard Thalheimer, RichardSolo.com

Zowel zijn voormalige geesteskind als zijn huidige onderneming verkopen eigenzinnige, nuttige en leuke gadgets van alle soorten, van mechanisch tot programmeerbaar en toepassingsgericht. Hij heeft gezien dat sommige apparaten, zoals de Ionic Breeze-luchtreiniger, sensationele en blijvende trends aanwakkerden op basis van een besef van de gebruikswaarde, terwijl andere stof op de planken verzamelden nadat hun nieuwigheid versleten was. Speciaalzaken zoals The Sharper Image en Richard Thalheimer’s RichardSolo.com dienen een groter doel: nieuwe ideeën verspreiden en de Franklins en Edisons van de wereld eer bewijzen.

~Ben Anton, 2008

Bron: Ben Anton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie