Geschiedenis van Multi-Touch-technologie

Geschiedenis van Multi-Touch-technologie

In de afgelopen 10 jaar is de multi-touch-technologie snel geëvolueerd en geïmplementeerd in een groot aantal apparaten, softwareprogramma’s en hardware. In de komende jaren zal deze technologie nog meer worden gebruikt en zal binnenkort deel gaan uitmaken van het dagelijkse leven van mensen, waardoor ze gemakkelijk met een computerscherm of apparaat kunnen communiceren met alleen de vingers.

Zelfs als de toekomst van multi-touch-technologie het belangrijkste aspect is waar wetenschappers zich op moeten concentreren, is het beter om van tijd tot tijd een trip naar het geheugen te maken en de evolutie ervan te beoordelen.

Wanneer verscheen multi-touch-technologie?

De oorsprong van multi-touch-technologie brengt ons terug naar 1982, toen Nimish Mehta van de Universiteit van Toronto de eerste was die de vingerdrukweergave met deze technologie ontwikkelde. Het jaar 1982 was een belangrijk jaar in de multi-touch geschiedenis omdat na de ontdekking van Nimish Mehta andere technische bedrijven zoals Bell Labs betrokken raakten bij de ontwikkeling van deze technologie.

Op deze manier waren er in 1983 veel discussies over multi-touchscreens en deze nieuwe revolutionaire technologie, wat leidde tot de ontwikkeling van een touchscreen dat beelden zou veranderen door meer dan één hand te gebruiken. Na verloop van tijd besloot Bell Labs zich meer te concentreren op softwareontwikkeling in plaats van hardware en boekte het belangrijke successen op het gebied van multi-touch-technologie.

Tot de 20e eeuw was de multi-touch technologie niet zo populair vanwege het uitblijven van doorbraken op dit gebied. Het succes, de populariteit en het gebruik van deze technologie begonnen echter een keer te veranderen met de doorbraak van Pierre Wellner in 1991. In zijn paper “Digital Desk” presenteerde Pierre Wellner de voordelen en het mechanisme van multi-touch technologie, ter ondersteuning van het idee van multi-touch technologie. -vinger gebruik.

Bovendien werden al deze papieren en uitvindingen vanaf 2001 verder geanalyseerd, verbeterd, uitgebreid en ontwikkeld in de hedendaagse multi-touch apparaten, softwareprogramma’s en hardware. De belangrijkste speler op de markt voor multi-touch technologie was Apple die in 2007 de iPhone lanceerde. Dit product leidde tot een toename van de populariteit en het gebruik van deze technologie naarmate er sindsdien meer aangepaste, robuuste en op gebaren gebaseerde apparaten werden ontwikkeld.

Met andere woorden, zelfs als de oorsprong van multi-touch-technologie verband houdt met het jaar 1982, is de werkelijke ontwikkeling van multi-touch-oplossingen zoals we die vandaag de dag zien, gerelateerd aan de ontdekkingen die sinds 2007 en later zijn bereikt.

Ten slotte lijkt de toekomst van multi-touch-technologie rooskleurig, aangezien er dagelijks steeds meer oplossingen worden ontwikkeld en geïmplementeerd in alle soorten bedrijven en activiteitsgebieden, zoals geneeskunde, het bankwezen en vooral het technische domein.

De afgelopen twee jaar zijn er veel ontwikkelingen geweest in oplossingen, hetzij als apparaten, softwareprogramma’s of hardware. Of we nu denken aan multi-touch tafels, multi-touch telefoons of multi-touch displays, deze technologie vertegenwoordigt zeker een expertisegebied dat nog veel te onthullen heeft.

Bron: Eric Palto

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie