Geweldige websites bouwen met Joomla en gratis Joomla-sjablonen

Geweldige websites bouwen met Joomla en gratis Joomla-sjablonen

Joomla is een content management systeem dat gratis te gebruiken is. Het is open source-software die is gelicentieerd onder de General Public License (GPL); iedereen kan het gebruiken zoals ze willen. Joomla is een professioneel en robuust systeem en websites bouwen met Joomla is een keuze waar steeds meer mensen voor kiezen.

Er is een levendige gemeenschap opgebouwd rond Joomla. Ontwikkelaars bouwen sjablonen voor elk project. Sommige worden te koop aangeboden, maar veel zijn gratis beschikbaar. Gratis Joomla-sjablonen zijn niet per se inferieur in kwaliteit. Sommige van de beste sjablonen die u zult vinden, zijn zelfs gratis, en dat is het geweldige aan de Joomla-gemeenschap; ze delen vrijelijk met elkaar.

Joomla heeft een geboortedatum. Het is 17 augustus 2005, al was het pas op 1 september dat de naam Joomla daadwerkelijk werd aangekondigd. Joomla 1.0.0, de eerste release van de software, was op 16 september en het was eigenlijk Mambo 4.5.2.3 in een re-branded pakket. Het won echter het jaar daarop in 2006 en opnieuw in 2007 de Packt Publishing Open Source Content Management System Award.

Het bouwen van geweldige websites met Joomla met behulp van gratis Joomla-sjablonen is echt heel eenvoudig, hoewel de software de reputatie heeft moeilijk te leren te zijn. Er zijn tal van tutorials om iedereen te helpen die wil ontdekken hoe hij kan aansluiten op de kracht van Joomla, en het officiële Joomla-forum heeft er bijna anderhalf miljoen berichten op. Er is voldoende gratis informatie beschikbaar over zo ongeveer alles wat met Joomla te maken heeft.

Het Joomla content management systeem werkt door de mogelijkheid te hebben om de basiskracht van de software te vergroten door modules toe te voegen die het bereik vergroten. Deze modules, ook wel plug-ins genoemd, integreren volledig met de basissoftware. Ze kunnen een website nuttig maken in de vorm van een kalender, een forum, een gebruikersenquête, een blog en vele andere functies die vaak worden aangetroffen op de steeds interactievere websites van tegenwoordig.

Hoewel het maken van websites met Joomla meestal betekent dat u een grotere website van het type portal maakt, kunnen ook kleine persoonlijke websites eenvoudig worden gebouwd. Joomla heeft veel kracht en de software is extreem robuust. Dit maakt het bij uitstek geschikt voor de serieuze professionele website, maar zoals reeds vermeld kan elke grootte website met Joomla worden gebouwd.

Hoewel elke Joomla-website dezelfde basissoftware maakt, is het de sjabloon die ervoor zorgt dat elke Joomla-website er onderscheidend uitziet. Er zijn vele, vele duizenden Joomla-sjablonen beschikbaar van duizenden websites. Hoewel u een sjabloon kunt kopen die speciaal is gecodeerd en daarom uniek voor u is, hoeft u dat niet te doen.

Een recente zoekopdracht op een grote zoekmachine leverde bijna een miljoen resultaten op voor de term “gratis Joomla-sjablonen”. Bedenk dat elke website in de resultaten waarschijnlijk tientallen sjablonen heeft en u kunt zien dat er ergens een is die ideaal voor u is zonder dat het u een cent kost.

Websites maken met Joomla is niet alleen eenvoudig, maar ook goedkoop. De software is extreem robuust en zo goed als maar kan. Het vinden van een sjabloon is niet alleen gemakkelijk, maar ook moeilijk te vermijden. Er is echt geen reden waarom iemand geen websites zou moeten maken met Joomla.

Bron: David A Robinson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie