Gids voor aangepaste WordPress-thema’s

Gids voor aangepaste WordPress-thema’s

WordPress is het toonaangevende open source contentmanagementsysteem. Meer dan 50% van ‘s werelds websites draait op dit contentmanagementsysteem, waardoor het een ideale optie is als u een nieuwe site wilt bouwen. Een open source-platform zijn heeft zijn beperkingen, waaronder dat de meerderheid van de websites op sitegebruikers lijkt. Dit kan een nadeel zijn, vooral als u een zeer merkwaardige en unieke website wilt die zich onderscheidt van de rest. Gelukkig kun je dankzij aangepaste thema’s nog steeds een unieke en zeer merkwaardige site hebben die op het WordPress-platform draait.

Wat zijn aangepaste WordPress-thema’s?

Thema’s voor blogs die op dit contentmanagementsysteem zijn gebouwd, worden meestal onderverdeeld in gratis en premiumthema’s. Deze zijn meestal openbaar beschikbaar om te downloaden. Aangepaste WordPress-sjablonen daarentegen zijn premium-sjablonen die niet openbaar beschikbaar zijn om te downloaden. Deze thema’s zijn specifiek ontwikkeld om aan de behoeften van een bepaald bedrijf te voldoen.

Wie maakt aangepaste WordPress-sjablonen?

Aangepaste sjablonen kunnen worden ontwikkeld door individuele ontwikkelaars of bureaus. De belangrijkste kwalificatie voor een WordPress-sjabloonontwikkelaar is inzicht in het contentmanagementsysteem en de technologieën die zijn gebruikt om het te bouwen, zoals PHP, JavaScript en CSS. Het ontwikkelde sjabloon moet compatibel zijn met een of meer van de bestaande versies, evenals met de beschikbare plug-ins en widgets.

Hoeveel kost het om een ​​thema te laten ontwikkelen?

Net als bij andere webdesign- en ontwikkelingsprojecten, zullen een aantal factoren bepalen hoeveel een aangepast WordPress-thema zal kosten. Deze factoren zijn onder meer:

  • Thema specificaties
  • Verwachte projectduur
  • Of u nu een individuele ontwikkelaar of een bureau inhuurt
  • Eventuele aanvullende services die nodig zijn naast de ontwikkeling

Op basis van deze en andere factoren kan de ontwikkeling van WordPress-sjablonen tussen een paar honderd dollar en duizenden dollars kosten. Het is ook duurder om een ​​aangepast thema te laten ontwikkelen in vergelijking met het kopen van een premium thema.

Is het de moeite waard om te investeren in een aangepaste sjabloon voor WordPress?

Hoewel hoge kosten het grootste nadeel zijn van het ontwikkelen van een aangepast thema, wordt het een waardevolle investering als u het volgende wilt.

1) Een WordPress-thema dat u echt bezit

Premium-thema’s bieden gedeeltelijk eigendom. Dat wil zeggen, u kunt het thema aanpassen aan de specifieke behoeften van uw website. Het thema is echter nog steeds eigendom van de ontwikkelaar die het heeft gemaakt. Aangepaste sjablonen voor WordPress bieden u volledige eigendom. Zodra de sjabloon is voltooid, geeft de ontwikkelaar het eigendom aan u over. Naast het maken van aanpassingen, kun je het thema nu gratis of als premium thema aan anderen aanbieden.

2) Een unieke en merkbare WordPress-website nodig

Als je een thema wilt dat een unieke uitstraling heeft en niet te veel lijkt op de beschikbare premium en gratis sjablonen, dan is een aangepaste sjabloon een geweldige optie. Aangepaste ontwerpsjablonen geven u meer controle over hoe de WordPress-site eruit zal zien nadat deze is voltooid. Het stelt je ook in staat om je te concentreren op specifieke functionaliteiten die je op je website zou willen hebben, maar die niet goed worden afgehandeld door gratis of premium thema’s.

Als u een WordPress-site wilt lanceren en over financiële middelen beschikt, is het een goede optie om een ​​aangepaste sjabloon voor de site te laten ontwikkelen. Een aangepast thema biedt betere controle en geeft u volledige eigendom over de sjabloon.

Bron: Sajesh P

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie