Gids voor Android-videostreaming

Gids voor Android-videostreaming

De mobiele telefoontechnologie heeft de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. In feite, in het tempo waarin de zaken gaan, laat mobiele technologie een gebruiker nu de meeste handelingen uitvoeren die normaal op een pc worden gedaan. Android-technologie is hier een bijzonder goed voorbeeld van. Net als bij een computer omvat de software die op mobiele apparaten wordt gebruikt een besturingssysteem, middleware en belangrijke applicaties. Kenmerken van Android-telefoons zijn onder meer applicatieframeworks, virtuele Dalvik-machine, geïntegreerde browser en geoptimaliseerde grafische afbeeldingen, SQLite voor structuuropslag, media-ondersteuning, GSM-telefonie, bluetooth, WIFI, camera en GPS.

Met al deze geweldige functies biedt elke Android-telefoon uitstekende streamingmogelijkheden. Videostreaming van sportevenementen, films, muziek en andere mediabeelden is een extreem populaire activiteit. De geavanceerde technologie die door Android wordt gebruikt, maakt uitstekende Android-videostreamingmogelijkheden mogelijk.

De beste manier om Android-videostreaming te krijgen, is door Tversity en NSWPlayer te gebruiken. Als je dit op je Android-telefoon wilt proberen, zijn er enkele items die je nodig hebt om ervoor te zorgen dat de technologie correct wordt gebruikt. Tversity moet op een pc zijn geïnstalleerd, NSWPlayer moet op je Android-telefoon zijn geïnstalleerd en een handrem-encoder voor het converteren van films naar een lagere resolutie om progressieve weergave te optimaliseren. Nadat je de benodigde items hebt geïnstalleerd, zijn er enkele dingen waar je naar moet kijken voordat je begint met het coderen van je video. Het is belangrijk om de video van hoge kwaliteit te houden en tegelijkertijd het kleinst mogelijke formaat te maken. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de bitsnelheid overeenkomt met de resolutie. Zodra dit is gebeurd, is je video klaar om te coderen. Stel uw handrem-encoder in om de resolutie te minimaliseren en de afspeelkwaliteit te optimaliseren. Onthoud dat de snelheid van het hele proces afhangt van de hardwarespecificatie van uw pc. De volgende stap is om Tversity in te stellen voor streaming. Ga naar het gedeelte Transcoder en selecteer onder “wanneer te transcoderen” “nooit”. Ga vervolgens naar het gedeelte algemene instellingen en voer onder thuisnetwerk het IP-adres van uw computer in, zodat uw telefoon toegang heeft tot uw videobestanden.

Nadat de computer en telefoon zijn verbonden, installeert u een Android-mediaspeler die progressieve MP4 oppikt. Dit is waar de NSWPlayer wordt gebruikt. Op dit moment is het de enige mediaspeler die met Android werkt. Streaming is nu mogelijk zodra alle bovenstaande componenten zijn geïnstalleerd. Voor thuis-Wi-Fi-streaming opent u de webbrowser van uw Android-telefoon en voert u het IP-adres van uw computer in. Navigeer vanaf hier naar de mobiele WAP GUI van Tversity en selecteer deze als uw standaardspeler. Zoek nu naar je favoriete video en begin met streamen! De streamingkwaliteit kan afhankelijk zijn van uw internetverbinding.

Geniet nu van het plezier van het stomen van Android-video’s. Als het bovenstaande proces ingewikkeld lijkt, vraag dan advies aan branchedeskundigen zoals Streaming Video Systems (SVS). Ze kunnen u helpen bij het installeren van videostreaming op uw Android-telefoon voor persoonlijk of professioneel gebruik.

Bron: Tom Swanton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie