Google biedt 15 GB opslagruimte die gelijkelijk wordt verdeeld als Google Foto’s, Google Drive en Gmail. Gebruik je het Google-account via kantoor of de school, dan kun je upgraden naar 30 GB extra opslagruimte. Daarnaast kun je extra opslagruimte voor Gmail toevoegen, aangezien het betalend is om de extra limiet van 15 GB te gebruiken. Door een gebrek aan technische kennis weten veel gebruikers niet dat ze beperkte opslagruimte kunnen gebruiken en in het geval dat de opslaglimiet opraakt, kunnen ze geen e-mails verzenden/ontvangen.

Hoewel sommige gebruikers een beperkt gebruik van e-mail hebben en daarom de opslaglimiet voor hen nooit zal overschrijden, is het verhaal in het geval van professionele gebruikers anders. Om de fout te voorkomen, probeert u de spamberichten te verwijderen en de prullenbak te legen. Maak voor het beste resultaat een e-mailback-up en reset het e-mailaccount.

Mogelijke oorzaken voor fout Quota overschreden

Als de melding ‘opslagquotum overschreden’ verschijnt, is het niet nodig dat de opslaglimiet is overschreden. Alvorens op te geven, moeten gebruikers eerst de opslagruimte controleren en vervolgens overwegen het Gmail-contactnummer te gebruiken om het probleem op te lossen.

Hier zijn enkele mogelijke oorzaken die dit foutbericht weergeven.

1. Het kan zijn dat je deze melding krijgt als je de e-mail naar een ander Gmail-account stuurt waarin de opslaglimiet is overschreden.

2. Het filter verzendt de e-mail via het ingevulde e-mailaccount.

Hoe Gmail-opslagquotumfout op te lossen?

Inkomende e-mails verschijnen niet in de Inbox als de opslaglimiet is overschreden. Zelfs de Mailer Daemon-fout treedt op wanneer u een e-mail probeert te verzenden. Volg de stappen die door e-mailspecialisten via internet worden gedeeld om de fout Quota overschreden op te lossen.

1. Controleer je e-mailaccount als je probeert door te sturen via de ‘Mail Settings’ en gevolgd door ‘Forwarding & POP/IMAP’. Als dat gebeurt met een ander account, controleer dan of de opslagruimte het quotum heeft overschreden.

2. Als u een filter gebruikt om e-mails via een ander account te verzenden, controleer dan de ‘Mailinstellingen’ in het gedeelte ‘Filters’. Controleer de limiet van de opslagruimte, als alles normaal is.

3. Schakel de geavanceerde instellingen uit als de situatie kritiek lijkt. U kunt e-mails uit de map Prullenbak en Spam verwijderen om ze volledig te verwijderen. Probeer ook irrelevante e-mails te verwijderen en bijlagen te downloaden. Het zal u helpen om opslagruimte in het account vrij te maken.

4. Verwijder daarnaast de onnodige gegevens uit Google Foto’s of Google Drive.

5. De configuratie van uw e-mailaccount met de desktop-gebaseerde e-mailtoepassing kan het beste alternatief zijn om de opslagruimte te beheren.

6. Beschouw het hulpprogramma Gmail Back-up nuttig in de situatie bij het maken van een back-up van e-mailaccountberichten, contacten, agendabestanden en mappen.

Om de stappen onder toezicht van een professional te volgen, bel het Gmail-ondersteuningsnummer en zoek directe hulp met betrekking tot de fout. Blijf op de hoogte van de laatste trends op het gebied van e-mailupdates, houd uw e-mailaccount beveiligd en geniet van ononderbroken Gmail-klantenservices.

Bron: Lisa Heydon