Goede redenen om Bitcoin met cryptovaluta te gebruiken

Goede redenen om Bitcoin met cryptovaluta te gebruiken

Bitcoin is een relatief nieuw type valuta dat net is begonnen de reguliere markten te raken.

Critici stellen dat het gebruik van Bitcoins onveilig is omdat –

  • Ze hebben geen authentieke waarde

  • Ze zijn niet gereguleerd

  • Ze kunnen worden gebruikt om illegale transacties uit te voeren

Toch praten alle grote marktspelers over Bitcoins. Hieronder staan ​​enkele goede redenen waarom het de moeite waard is om deze cryptovaluta te gebruiken.

Snelle betalingen – Wanneer betalingen via banken worden gedaan, duurt de transactie enkele dagen, en ook overboekingen duren lang. Aan de andere kant zijn Bitcoin-transacties in virtuele valuta over het algemeen sneller.

Transacties met “nulbevestiging” zijn onmiddellijk, waarbij de handelaar het risico accepteert, dat nog steeds niet is goedgekeurd door de Bitcoin-blockchain. Als de handelaar een goedkeuring nodig heeft, duurt de transactie 10 minuten. Dit is veel sneller dan welke interbancaire overschrijving dan ook.

Goedkoop – Credit- of debetkaarttransacties zijn direct, maar er worden kosten in rekening gebracht voor het gebruik van dit privilege. Bij de Bitcoin-transacties zijn de kosten meestal laag en in sommige gevallen is het gratis.

Niemand kan het wegnemen – Bitcoin is gedecentraliseerd, dus geen enkele centrale autoriteit kan een percentage van uw stortingen wegnemen.

Geen terugboeking – Zodra u Bitcoins verhandelt, zijn ze verdwenen. U kunt ze niet terugvorderen zonder toestemming van de ontvanger. Het wordt dus moeilijk om de terugboekingsfraude te plegen, die vaak wordt ervaren door mensen met creditcards.

Mensen kopen goederen en als ze merken dat het defect is, nemen ze contact op met een creditcardmaatschappij om een ​​terugboeking uit te voeren, waardoor de transactie effectief wordt teruggedraaid. De creditcardmaatschappij doet het en brengt u dure terugvorderingskosten in rekening, variërend van $ 5- $ 15.

Veilige persoonlijke gegevens – Creditcardnummers worden gestolen tijdens online betalingen. Een Bitcoin transactie heeft geen persoonlijke gegevens nodig. U moet uw privésleutel en de Bitcoin-sleutel combineren om een ​​transactie uit te voeren.

U hoeft er alleen voor te zorgen dat uw privésleutel niet door vreemden wordt gebruikt.

Het is niet inflatoir – De Federal Reserve drukt meer dollars af, wanneer de economie sputtert. De overheid injecteert het nieuw gecreëerde geld in de economie, waardoor de valutawaarde daalt, waardoor inflatie wordt veroorzaakt. Inflatie vermindert de macht van mensen om dingen te kopen omdat de prijzen van goederen stijgen.

Bitcoins zijn beperkt beschikbaar. Het systeem is ontworpen om te stoppen met het minen van meer Bitcoins bij het bereiken van 21 miljoen. Dit betekent dat inflatie geen probleem zal zijn, maar deflatie zal worden veroorzaakt, waardoor de prijzen van goederen zullen dalen.

Semi-anonieme operaties – Bitcoin is relatief privé, maar transparant. Het Bitcoin-adres wordt onthuld in de blockchain. Iedereen kan in je portemonnee kijken, maar je naam is onzichtbaar.

Eenvoudige microbetalingen – Met Bitcoins kunt u gratis microbetalingen doen, zoals 22 cent.

Vervanger van fiat-valuta’s – Bitcoins zijn een goede optie om nationale valuta vast te houden die te maken hebben met kapitaalcontroles en hoge inflatie.

Bitcoins worden legitiem – Grote instellingen zoals de Bank of England en Fed hebben besloten om Bitcoins te gebruiken voor de handel. Steeds meer verkooppunten zoals Reditt, Pizza Chains, WordPress, Baidu en vele andere kleine bedrijven accepteren nu Bitcoin-betalingen. Bij veel binaire handels- en Forex-makelaars kunt u ook handelen met de Bitcoins.

Bitcoin is de pionier van het nieuwe crypto-valuta-tijdperk, de technologie die u een kijkje geeft in toekomstige valuta.

Bron: Mohammed Abdul Nadeem

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie