Golang for Business – Taal voor Business Intelligence

Golang for Business – Taal voor Business Intelligence

Golang voor het bedrijfsleven

Met een overvloed aan programmeertechnologieën die tegenwoordig worden gebruikt, wil Google’s Golang voor bedrijven trendy, populair en interessant zijn, zoals beschreven door de meeste bedrijven die tegenwoordig Golang of softwareontwikkelaars gebruiken. Maar er blijft nog steeds een vraag: “Is Golang/Go echt een geschikte kandidaat die toepasbaar is op verschillende softwareontwikkelingspraktijken voor verschillende platforms en oplossingen?” Laten we deze vraag beantwoorden met enkele feiten over Golang.

Geschiedenis van Go-programmeertaal

Go werd in 2007 door Google geïntroduceerd door Robert Griesemer, Rob Pike en Ken Thompson. Terwijl het in 2009 werd aangekondigd en Go 1.0 in maart 2012 werd uitgebracht. Go is al in gebruik bij Google en andere boerderijen sinds november 2009 en de compiler voor Golang “gc”, is ontwikkeld als open source software en richt zich op verschillende platforms, waaronder Linux, OS X, Windows, verschillende BSD- en Unix-versies, maar ook mobiele apparaten, waaronder smartphones. Toonaangevende bedrijven die Golang gebruiken, zoals Cloudflare, Sendgrid, Dropbox, Soundcloud, Bitly, Digitalocean, Stathat en nog veel meer, begonnen GoLang te gebruiken, ter vervanging van hun bestaande technologieën.

Kenmerken van Golang

De Golang zit boordevol geavanceerde technologische functies. Go is ontstaan ​​uit frustratie over bestaande talen en omgevingen voor systeemprogrammering. Programmeren was te moeilijk geworden en de taalkeuze was daar mede debet aan. Men moest kiezen tussen efficiënte compilatie, efficiënte uitvoering of programmeergemak; alle drie waren niet beschikbaar in dezelfde reguliere taal. Programmeurs kozen vaak gemak boven veiligheid en efficiëntie door over te stappen op dynamisch getypte talen zoals Python en JavaScript in plaats van C++ of, in mindere mate, Java.

Nogmaals, we willen niet discussiëren over technische kenmerken van Golang, aangezien veel experts Golang’s superioriteit herhaaldelijk hebben bewezen op meerdere forums. De bedrijfs- en organisatiearchitectuur van Golang, uw Enterprise Resource Planning (ERP)-systemen, vormen de kritieke operationele component om te optimaliseren met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologische oplossingen. Internet of Things, Connected Enterprise, Field Mobility, Cloud as a Backend, schaalbare infrastructuur zijn enkele van de technologische focusgebieden die een versnelde bedrijfsgroei beloven. Golang kan helpen bij het leveren van een schaalbare architectuur die u helpt bij het beheren van complexe serversystemen voor maximale doorvoer. Laten we een diepe duik nemen in de toepasbaarheid van GoLang op de groeiende industrie.

Golang voor het bedrijfsleven

“Go wordt de servertaal van de toekomst.” zegt Tobias Lütke, Shopify

Laten we beginnen met Customer Relationship Management (CRM)-systemen, Golang voor zakelijke entiteiten oefenen, strategiseren, beheren en analyseren van klantinteracties en gegevens gedurende de levenscyclus van de klant, met als doel Golang te verbeteren voor zakelijke relaties met klanten, te helpen bij het behouden van klanten en het stimuleren van de verkoop groei. CRM-software consolideert klantinformatie en documenten in een enkele CRM-database, zodat zakelijke gebruikers zeer waarschijnlijke klantconversies effectief kunnen identificeren. Veel leveranciers zijn al begonnen met het implementeren van CRM met behulp van Golang ter vervanging van bestaande technologieën zoals Python. Golang heeft het potentieel om realtime toegang tot omvangrijke klantgegevens (ook bekend als de Big data) te implementeren met de helft van de benodigde inspanningen.

Go en Docker-technologie

In de volgende iteratie zal mobiele ontwikkeling een toegevoegde functie zijn in Golang, waarbij de aankomende geavanceerde bibliotheken de bestaande ontwikkelingsplatforms voor mobiele applicaties zullen verslaan. Docker is nog een andere trendy tool voor het verpakken en uitvoeren van applicaties in lichtgewicht containers. Docker maakt het gemakkelijk om applicaties te isoleren, te verpakken en te implementeren, en is geliefd bij systeembeheerders. De maker Solomon Hykes noemde Go’s standaardbibliotheek, concurrency-primitieven en het gemak van implementatie als sleutelfactoren, en zei: “Om het simpel te zeggen, als Docker niet in Go was geschreven, zou het niet zo succesvol zijn geweest.”

Golang heeft veel potentieel om de toekomst te worden in de technologiewereld die in staat is om slimme Golang voor zakelijke oplossingen te bieden.

Bron: Ruchi Vishwakarma

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie