Google AdSense – 5 toptips om uw inkomsten te verbeteren en online meer geld te verdienen

Google AdSense – 5 toptips om uw inkomsten te verbeteren en online meer geld te verdienen

Als u online geld wilt verdienen, is een goede manier om Google AdSense-advertenties op uw website weer te geven. Het Google AdSense-programma geeft gerelateerde advertenties weer bij de inhoud van een site. Dit betekent dat advertenties relevant zijn voor de inhoud van een site, wat meer inkomsten betekent naarmate meer mensen op deze advertenties klikken.

Hier zijn vijf manieren waarop u uw AdSense-inkomsten kunt verbeteren, of u nu nieuw bent of niet, en online meer geld kunt verdienen:

Tip 1: De vorm en grootte van uw AdSense-advertenties. Een populair en succesvol AdSense-formaat is de grote rechthoek (336×280). Het krijgt een hoge CTR wanneer het op de juiste plaats wordt geplaatst (hierover later meer). CTR staat voor Click-Through-Rate. Dus als 10 van de 100 mensen op uw advertentie zouden klikken, zou de CTR 10% zijn.

Tekstadvertenties presteren meestal beter dan beeldadvertenties, omdat ze beter opgaan in tekst en de bezoeker niet zo irriteren als een beeldadvertentie.

Tip 2: De positionering van uw advertenties. Als u de advertentie in de buurt van tekst plaatst die mensen lezen, krijgt u een hogere CTR. Dus als u een advertentie bovenaan of in het midden van een alinea plaatst, doet deze het meestal goed.

Waarom? Want terwijl de bezoeker inhoud leest, wordt hij of zij ook gedwongen om naar de advertentie te kijken, wat meer klikken en inkomsten betekent. Zorg er ook voor dat de advertentie niet als een pijnlijke duim uitsteekt. Gebruik dus een advertentievorm en -formaat die goed bij de positie passen.

De beste manier om te bepalen welke advertenties u waar plaatst, komt uit uw eigen tests. Maar u kunt een goed idee krijgen van waar u moet beginnen door de Google-warmtekaart te bekijken. Zoek in Google op “Google heatmap” en je vindt hem. Het toont u de beste plaatsen om advertenties op een website te plaatsen.

Tip 3: De opmaak van uw advertenties. Wat betekent dit? De tekst- en achtergrondkleuren moeten overeenkomen met de inhoud van uw pagina. Trouwens, je kunt niet fout gaan met zwarte tekst op een witte achtergrond voor je inhoud en advertentie-indelingen.

Denk er over na. Waarom zijn boeken in zwart-wit geschreven… want dat is wat mensen gewend zijn en leuk vinden. De links in uw advertentie moeten ook in een blauwe kleur zijn. Gebruik de standaard blauwe kleur in uw AdSense-account. U ziet het daar wanneer u uw advertentie instelt.

Tip 4: Doe het niet te veel met te veel advertenties. Je zou kunnen denken dat het plaatsen van heel veel advertentieblokken op je site veel inkomsten zal genereren…fout. De beste manier om te weten welke advertenties het meeste geld opleveren, is door te zien welke advertenties als eerste worden weergegeven in de codeweergave van uw webpagina. U kunt deze codeweergave zien wanneer u met de rechtermuisknop op de pagina klikt en “bron weergeven” selecteert. De advertentie bovenaan de code genereert dus de meeste inkomsten en de bovenste advertentie in dit advertentieblok verdient het meeste per klik.

Tip 5: Test wat het beste werkt! U kunt kanalen gebruiken om te zien welke advertenties u de meeste inkomsten opleveren. Dit is heel eenvoudig in te stellen. U geeft uw kanaal een naam zoals ‘AdSense 336 x 280 linksboven’ wanneer u uw advertentie instelt.

Zo weet je precies welke advertentie de meeste inkomsten oplevert. U kunt dan hetzelfde type advertentie op dezelfde positie op uw andere websites gebruiken om meer geld te verdienen.

Bron: J. Pal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie