Google AdSense-campagne

Google AdSense-campagne

AdSense is een advertentieprogramma van Google, ook wel Google AdSense genoemd. Wat dit programma doet, is de behoefte om te adverteren door leveranciers afstemmen op de behoefte om te zien door consumenten. Naarmate het internetgebruik snel groeit en er steeds meer handel online gaat, zijn er hongerige adverteerders die gewoon bereid zijn hun promoties voor de juiste mensen te plaatsen.

Er zijn in principe twee soorten verkeer beschikbaar op internet, ongericht en gericht. Het ongerichte verkeer is gewoon een verspilling van tijd, er is geen twee manieren over. Dit zijn mensen die toevallig uw promotie tegenkomen terwijl ze op zoek waren naar iets dat niets te maken had met wat u aanbiedt. Ze kunnen er gewoon naar kijken en gewoon verder gaan.

Aan de andere kant is gericht verkeer waar elke adverteerder en marketeer van droomt en naar streeft. Dit verkeer is eigenlijk op zoek naar wat u te bieden heeft en wanneer het uw promotie tegenkomt, is het zeer waarschijnlijk dat het doorklikt en vervolgens actie onderneemt.

Google AdSense geeft advertenties weer op websites die zich hebben aangemeld voor het programma en vervolgens AdSense hebben geactiveerd. Deze advertenties zijn gebaseerd op tekst, afbeeldingen, video of rich media. Dus hoe werkt dit eigenlijk?

Stel dat u iets op Google wilde zoeken en dat u uw trefwoord/sleutelzin in het zoekvak hebt getypt. Er verschijnt een site waarvan u denkt dat deze bevat wat u zoekt. Als deze site door AdSense is geactiveerd, ziet u zodra u deze opent advertenties, meestal in de zijvensters van de website of zelfs onder aan berichten, die verrassend geschikt voor u zijn.

De inhoud van deze vierkante of rechthoekige advertenties wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder uw locatie en browsegeschiedenis. Deze targeting van advertenties maakt ze zo intelligent.

Deze vorm van promotie wordt ook wel contextuele reclame genoemd, omdat er inhoud wordt weergegeven in de context van datgene waarin u geïnteresseerd bent. Het is ook de vorm van reclame waar adverteerders erg naar op zoek zijn, omdat het de juiste inhoud met de juiste consument combineert doel dwz het krijgt gericht verkeer voor de verkoper. Wanneer dit gebeurt, zijn zowel de verkoper als de consument blij omdat ze allebei hebben gevonden wat ze zochten.

AdSense is een enorm bedrijf voor Google. In 2011 was het goed voor 28% van de omzet van Google, namelijk 2,43 miljard USD.

Ook u kunt profiteren van deze enorme markt door een AdSense-account voor uw website aan te vragen. Na goedkeuring hoef je alleen nog maar te kiezen welke afmeting van de advertentie je wilt weergeven en ‘hey presto!’, advertenties zullen kort daarna verschijnen. U wordt betaald op basis van prestaties, dit is het aantal klikken dat op deze advertenties is geplaatst. Hoeveel dit wordt omgezet in geldwaarde wordt bepaald door Google, maar u kunt al uw prestatiestatistieken bekijken op de Google AdSense-website.

Het potentieel om geld te verdienen met Google AdSense is enorm, maar je hebt een relatief hoge bezoekersaantallen nodig. Er is gemeld dat sommige mensen alleen al met AdSense 100.000 USD per jaar verdienen.

Laat u niet verleiden om het systeem te bedriegen door meerdere keren op uw AdSense-advertentie te klikken in de hoop dat u uw inkomsten kunt versnellen. Google is slim en heeft systemen om precies deze vorm van klikfraude te identificeren. Als je ontdekt wordt, wordt je waarschijnlijk verbannen en dan zal het moeilijk voor je zijn om weer in het programma te komen.

Ik heb een gratis minicursus over AdSense samengesteld. Raadpleeg mijn Resource Box hieronder voor meer informatie.

Google AdSense-campagnes vormen een geweldige aanvulling op uw online bedrijf aan huis. Op het succes van uw AdSense-campagne!

Bron: Hanif Somani

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie