Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Google Adsense Copywriting en SEO

Het moeilijkste om een ​​website van de grond te krijgen puur voor Google Adsense, ook wel een ‘mini-site’ genoemd, is het bedenken van een onderwerp dat nog niet is uitgeroeid en vervolgens je zoekwoorden onderzoeken met bijvoorbeeld WordTracker en Ouverture, enzovoort. Ter vergelijking: het schrijven van de inhoud is een makkie… relatief.

Google Adsense is geweldig; het is eigenlijk gratis geld als je er wat tijd in hebt geïnvesteerd. Als je al een website hebt die een product verkoopt, duurt het slechts enkele minuten om wat html-code in de pagina’s te plakken en heb je meteen betalende advertenties. Maar waar we het hier over hebben zijn op Adsense getargete pagina’s.

Misschien wel het beste advies voor copywriting voor Adsense is om niet de hele skinny te geven over het onderwerp waar je over schrijft; geef mensen gewoon een voorproefje zodat ze hopelijk op een gerelateerde advertentie op uw pagina zullen klikken in de veronderstelling dat de site waarnaar ze doorklikken hen verder zal leren.

Het maakt Google eigenlijk niet uit hoe uw exemplaar is geschreven. Het bestraft je niet voor het niet nabootsen van de schrijfvaardigheid van William Shakespeare. Google werkt door te kijken naar de verdeling van uw zoekwoorden op de pagina, trefwoorddichtheid, is het sleutelwoord in de titel en paginanaam, en originaliteit, enzovoort.

Esthetisch gesproken, de reden waarom u wilt dat uw site er goed uitziet, is dat de bezoeker, die nadenkt over uw site gedurende de paar nanoseconden die het menselijk brein nodig heeft om te beslissen of uw site goed is of niet, daar zal blijven, door de inhoud en klik op een advertentie als ze zich verlicht voelen.

U hoeft zich geen zorgen te maken dat u het mooi maakt voor terugkerende klanten, omdat mensen die steeds naar uw pagina’s blijven terugkeren, toch minder snel op een advertentie klikken; dat is het hele doel van het maken van de site in de eerste plaats. Wat u wilt, zijn unieke bezoekers van de site en ervoor zorgen dat ze doorklikken.

Een paar basistips over copywriting voor Google Adsense:

De eerste paar alinea’s zijn de belangrijkste, vooral de allereerste. Het is geweldig dat je duizenden woorden over het onderwerp hebt geschreven die je door en door kent, maar tenzij je overtuigend klinkt in de eerste alinea, is de kans groter dat je bezoekers op de terug-knop drukken.

De eerste alinea moet een pakkende intro/overzicht zijn van het hele artikel in ongeveer 50 woorden, of twee of drie zinnen. Streef naar originaliteit, aangezien de zoekmachines dol zijn op nieuwe inhoud, en bovendien zijn er auteursrechtelijke problemen waardoor uw site mogelijk wordt verbannen wanneer u wordt betrapt op plagen. De vreemde generieke zin zal niet echt een probleem zijn, maar als je hele alinea’s en pagina’s met unieke en spraakmakende inhoud kopieert, pas dan op je rug.

Ongeveer 300 woorden per pagina is een goede hoeveelheid om naar te streven, wat ongeveer het optimum is om de juiste trefwoorddichtheid op een pagina te krijgen. Elke minder dan 200 woorden en Google, et al, zullen die pagina minder gewicht geven omdat het ervan uitgaat, misschien ten onrechte, dat je onmogelijk een onderwerp kunt beschrijven met dit magere aantal woorden.

De door u gekozen zoekwoorduitdrukking zou meerdere keren in de tekst moeten voorkomen, maar niet te veel, aangezien dat als spam wordt beschouwd en u waarschijnlijk een boete zal opleveren. Een ballenparkfiguur is ongeveer twee keer in de eerste alinea, twee keer in de laatste en misschien een keer in de andere alinea’s; waarvan een of twee de door u gekozen zoekwoordgroep iets anders zouden moeten bevatten.

Target slechts één zoekwoordgroep per pagina – het is geen goed idee om één te targeten trefwoorden, tenzij uniek, omdat ze al zeer omstreden zijn. Stoutmoedig typ de trefwoorden een paar keer in de inhoud; dit zal de zoekmachines helpen en kan ook een zwervend oog tegenhouden. Gebruik opsommingstekens bij het opsommen van verschillende onderwerpen om de eentonigheid van zinnen en alinea’s te doorbreken; in tegenstelling tot de manier waarop deze pagina is geschreven.

Interpunctie en grammatica moeten redelijk strak worden gehouden, maar nogmaals, maak jezelf hier niet van af, want Google zal het niet erg vinden als je hier en daar een komma mist. Zolang de kopie maar stroomt en de lezer niet denkt dat je een complete amateur bent. Houd gewoon rekening met uw ‘jouw’ en ‘u bent’, en uw ‘het’s’ en ‘zijn’, enzovoort, want als u hier hapert, ziet uw site er echt amateuristisch uit.

Zorg ervoor dat u niet te veel afbeeldingen op uw pagina’s plaatst, aangezien veel mensen nog inbellen en het langer dan een paar seconden duurt voordat uw pagina is geladen en de bezoeker waarschijnlijk op de terugknop zal drukken. Hetzelfde geldt voor die pagina’s met bijvoorbeeld ‘Enter Site Here’ als je al hebt doorgeklikt vanuit de SERP’s…op zijn zachtst gezegd irritant.

Door deze basisaanwijzingen te volgen, kunt u een kopie maken om aan te trekken Google-advertenties efficiënter. Als u echter een product op uw site verkoopt, moet het zo aantrekkelijk mogelijk klinken om bezoekers aan te trekken en ervoor te zorgen dat ze terugkomen.

Veel mensen zullen zelfs worstelen met copywriting voor Adsense, laat staan ​​voor een site die professioneel en verfijnd moet klinken. Veruit de gemakkelijkste manier om uw site in dit geval van de grond te krijgen, is door de diensten van een professionele copywriting-website aan te schaffen en deze ook uw SEO (Search Engine Optimization) te laten doen om uw pagina’s snel hoger in de rankings te krijgen.

Veel geluk…

Bron: David R

  • Gerelateerde Tags: