Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Google AdSense genereert inkomsten

Hou je van schrijven? Wil je er geld mee verdienen? Probeer Google AdSense om uw bedrijfsresultaten te verbeteren. Het is bijna geld voor niets.

Google AdSense biedt het delen van inkomsten aan websites van elke omvang die advertenties voor goederen en diensten plaatsen. Deze advertenties zijn relevant voor de inhoud van de site en gericht op de gebruikers van de site. Er wordt een klein bedrag betaald aan de site-eigenaar wanneer op de advertentie wordt geklikt.

AdWords

De belangrijkste inkomstenbron van Google wordt verdiend door advertenties op hun pagina’s met zoekresultaten toe te staan. Deze bron heet AdWords, wat een pay-per-click marketingformulier is. Deze advertenties, gesponsorde resultaten genaamd, staan ​​boven de lijst met organische resultaten en in de rechtermarge van de pagina. Adverteerders met AdWords betalen per klik in dit systeem, dat gebaseerd is op veilingen waarbij de hoogste bieder met de hoogste kwaliteit advertentie de eerste plek krijgt.

AdSense

Dezelfde AdWords kan worden weergegeven op een onafhankelijke website door het programma, AdWords. De eigenaar krijgt ongeveer 68% van de klik, terwijl Google de rest ontvangt.

Hoe werkt AdSense?

Simpel gezegd, de website-eigenaar geeft de advertenties weer en wordt betaald wanneer mensen op de advertentie klikken (en deze soms bekijken).

Hoeveel kunt u verdienen met AdSense?

De commissie per klik is afhankelijk van het tarief van de adverteerder voor de betreffende advertentie. Deze inkomsten variëren van 2 cent tot $ 15 per klik, waarbij de meerderheid minder dan $ 1 is. Google maakt geen bereik of schatting bekend vanwege het organische karakter van de structuur.

Dit gezegd hebbende, sommige onderwerpen betalen meer. Zeer concurrerende zoekwoorden zoals: geld verdienen, seks, etc. kunnen meer verdienen per klik vanwege het hoge aantal zoekopdrachten. Hoe competitiever de zoekwoordresultaten zijn, hoe meer adverteerders zullen betalen.

Google maakt niet bekend hoeveel de eigenaar voor elke advertentie ontvangt, maar het totale verdiende totaal kan op elk moment worden bekeken. U kunt de berekening uitvoeren om een ​​gemiddelde per klik te krijgen voor een bepaalde periode.

Geld verdienen met AdSense

Eerst moet u een AdSense-account maken. Koppel dit account vervolgens aan uw Custom Search Engine-account. Volg dit proces:

 1. Ga naar AdSense en log in.
 2. Klik Aan Mijn advertenties in de linker bovenhoek.
 3. Een nieuw advertentieblok maken: Ga naar Inhoud>Advertentieblokken, en Klik de + Nieuw advertentieblok knop.
 4. Geef het advertentieblok een naam. Standaardopmaak is het beste voor het beheren van gegevens.
 5. Kies een maat.
 6. Stel het advertentietype in.
 7. Maak een aangepast kanaal. Dit maakt advertentiegroepering en locatie op de pagina mogelijk.
 8. Maak de advertentiestijl. Best practice is om het te laten passen bij uw website.
 9. Klik de Opslaan en code ophalen om de HTML-code voor uw site te ontvangen.
 10. Plak de code in het HTML-ontwikkelgebied van uw site. Als u hulp nodig heeft, gaat u naar het code-implementatieproces van Google.

Laatste woord

Google’s AdSense is een uitstekende manier om wat geld te verdienen met het onderhouden van een website.

Bron: Ahmad Raza Khan Bhatti

 • Gerelateerde Tags: