Als u een aangesloten marketeer bent met een website die rijk is aan niche-inhoud, kunt u extra inkomsten verdienen door deel te nemen aan het Google AdSense-programma. Google geeft relevante advertenties weer op uw inhoudspagina’s en BETAALT U elke keer dat uw sitebezoekers gewoon op een van de advertenties ‘klikken’. Ze hoeven niets te kopen of lid te worden van een ‘lidmaatschap’. Het enige dat uw websitebezoekers hoeven te doen, is op de advertentie KLIKKEN en U wordt betaald!

Aan de slag gaan is eenvoudig. Google maakt een account voor je aan en geeft je een code die je nodig hebt om advertenties weer te geven. Voeg eenvoudig de code toe aan de inhoudspagina’s van uw website en u kunt direct beginnen met het weergeven van advertenties.

De zoek- en paginarangschikkingstechnologie van Google zoekt naar advertenties die relevant zijn voor uw inhoudspagina’s. Deze technologie komt overeen met de primaire taal van uw pagina’s en de advertenties zijn gericht op uw specifieke geografische locatie. Dit betekent dat advertenties die gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk bedienen, niet dezelfde advertenties zijn die op uw website worden weergegeven voor gebruikers in ArgentiniĆ«. Deze ‘geotargeting’ door Google maakt de advertenties relevant voor alle bezoekers van uw website, ongeacht waar ze zich in de wereld bevinden.

Uw website wordt alleen geaccepteerd als uw site voldoet aan het programmabeleid van Google en mag geen godslastering, beledigend taalgebruik, informatie over hacken, illegale drugs, pornografie, gokken of ander materiaal bevatten dat inbreuk maakt op de rechten van anderen.

De volgende soorten websites worden NIET geaccepteerd door Google Adsense:

1. Over mij-websites

Google accepteert geen persoonlijke websites voor zijn AdSense-programma. De reden hiervoor is dat de meeste persoonlijke websites geen specifiek thema hebben en meestal slechts een willekeurige verzameling informatie over de eigenaar van de website zijn. Google zoekt naar op inhoud gebaseerde websites die veel informatie over een specifiek onderwerp bevatten. De website moet een centraal thema hebben waar alle pagina’s naar verwijzen.

2. Ongeorganiseerde websites

De websites die door Google AdSense worden geaccepteerd, moeten netjes en gemakkelijk te navigeren zijn voor de gebruiker. Alle links moeten werken en elke pagina moet een consistente lay-out hebben. Typefouten en grammaticale fouten moeten minimaal of onbestaande zijn.

3. Niet genoeg pagina’s

Google geeft de voorkeur aan acceptabele websites met minimaal 20 pagina’s. Hierdoor kan een aanzienlijk aantal gerichte advertenties op de website worden geplaatst om ervoor te zorgen dat zowel Google als de uitgever geld verdienen.

4. Site is niet solide

Een website met alleen links naar andere websites is niet acceptabel als een Google AdSense-publicatiewebsite. U moet voldoende CONTENT hebben om uw website waardevol te maken voor de bezoeker.

5. Website is niet geoptimaliseerd om verkeer te ontvangen

Als uw website niet is geoptimaliseerd om veel bezoekers te ontvangen, zal het moeilijk zijn om enige vorm van inkomsten te genereren via Google AdSense.

6. Website schendt het beleid van Google AdSense

Lees voordat u een aanvraag indient de gebruiksvoorwaarden zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat uw website aan alle vereisten voldoet. Het goede nieuws is dat als u eenmaal bent goedgekeurd, u AdSense op al uw websites kunt weergeven, zolang ze maar voldoen aan het beleid van Google.

Kortom, het Google AdSense-programma kan een passief inkomen opleveren voor websites met veel inhoud. Als je er een hebt, neem dan contact op met Google om aan de slag te gaan.

Bron: Hastings T Chikuse