Google Chrome

Google Chrome

Wat Google ‘een nieuwe kijk op de browser’ noemt

Google heeft veel tijd besteed aan het bouwen van een Explorer-dodende webbrowser die ze Chrome hebben genoemd. Met Google Chrome kunnen gebruikers veel meer browsen, zoeken, chatten, e-mailen en samenwerken in een browser die sneller is dan alle andere die ik gebruik. Ik gebruik Firefox voor de plug-ins, Opera als ik wil browsen omdat het de plug-ins niet heeft en dus sneller is, Flock, Safari en Explorer als testbrowsers voor de sites waar ik aan werk (alle browsers moeten werken!)

Ik verwachtte dat Google Firefox zou kopen, maar dat is waarschijnlijk te open source voor hen. Om te kunnen concurreren met MS moet het product meer onder hun controle blijven. Google is een fan van gadgets, dus ik verwacht dat er in de nabije toekomst aardig wat gadgets zullen komen. Google gebruikte wel componenten van Apple’s WebKit en Mozilla’s Firefox, en dit blijkt open source te zijn, maar een open source van Google in tegenstelling tot een open source van Mozilla. Het is belangrijk om het verschil te zien, aangezien Google de kern van hun applicatie kan veranderen en zich geen zorgen hoeft te maken dat iedereen van Mozilla moet inkopen. Slimme zet, zeg ik.

Nieuwe functies

Wanneer u een nieuw tabblad in Chrome opent, heeft u enkele interessante opties. Je hebt de 9 meest bezochte sites in het hoofdgedeelte van het venster, aan de rechterkant is er een zoekbalk, een lijst met je recente bladwijzers en een lijst met recent gesloten tabbladen. Vrijwel de dingen die u nodig zou hebben of waartoe u toegang wilt hebben.

Er is ook een kleine link linksonder die je volledige geschiedenis laat zien, dus je hebt echt toegang tot alles waar je de laatste tijd aan hebt gewerkt. De sitegeschiedenis wordt niet geopend in een kleine zijbalk, maar op de volledige pagina. Er is ook een zoekfunctie voor uw geschiedenis. Dit is een grote verbetering ten opzichte van de andere browsers.

Er is ook een volledige lijst met Chrome-functies, elk met een video van 30 seconden, op de Google Chrome-site.

Omdat we zoveel tijd online doorbrengen, begonnen we serieus na te denken over wat voor soort browser zou kunnen bestaan ​​als je helemaal opnieuw zou beginnen en zou bouwen op de beste elementen die er zijn. We realiseerden ons dat het web was geëvolueerd van voornamelijk eenvoudige tekstpagina’s naar rijke, interactieve applicaties en dat we de browser volledig moesten heroverwegen. Wat we echt nodig hadden, was niet alleen een browser, maar ook een modern platform voor webpagina’s en applicaties, en dat is wat Google wilde bouwen.

In theorie werkt elk tabblad als een op zichzelf staande browser. Als een tabblad crasht, crashen de andere niet. Dit zeggen ze tenminste, ik heb nog geen crash gehad om je te laten weten dat het werkt.

Google beweert dat er over de hele linie “verbeterde snelheid en reactievermogen” is. Ik vind dit een understatement. Dit is tegenwoordig de snelste browser op internet. Ze zeggen ook dat ze V8 hebben gebouwd, een krachtigere JavaScript-engine, om de volgende generatie webapplicaties aan te drijven die niet eens mogelijk zijn in de huidige browsers. Dit lijkt me waar, en alleen de tijd zal het leren.

Een ding dat ik niet leuk vind

Er is altijd wel iets. Ik klik graag op downloaden en negeer de bestanden. In Chrome verschijnt de download onderaan uw browservenster en kunt u deze later uitvoeren, naar uw bureaublad slepen of in een map opslaan. Ik weet dat dit slimmer klinkt dan wat ik nu doe, maar oude gewoonten zijn hardnekkig.

Dit is nog maar het begin – Google Chrome is nog lang niet klaar. Er is een bètaversie voor Windows en ze bouwen versies voor Mac en Linux.

Google wordt alleen maar beter, met elke tool waarmee ze zijn uitgekomen. Firefox, Opera en IE kunnen een nieuwe en krachtige browser hebben om tegen te concurreren. Misschien zal FF minder crashen en zal IE eindelijk iets anders worden dan een geheugenzwijn. Ik gebruik nog steeds FF, maar ik denk dat Opera alleen naast Safari zal zitten om te testen. (IE is nog niet in de vuilnisbak omdat het op zoveel pc’s is geïnstalleerd).

Google Chrome is een geweldige optie voor snel browsen als je kunt leven zonder al die add-ons waaraan je gewend bent geraakt. Onlangs gebruikte ik alleen Opera en zou ik FF openen om een ​​add-on te gebruiken. dit klinkt misschien gek, maar ik werk op deze manier veel sneller. Zoals ik al zei, Opera gaat voor mij met pensioen.

De beste test van Google Chrome is om het zelf te proberen.

Bron: Richard Mclaughlin

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie