Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Google-hulpprogramma’s voor het verbeteren van digitale marketing in 2018

Vrijwel alle grote bedrijven, ongeacht hun branche of status, gebruiken Google om aan bepaalde vereisten te voldoen. Of het nu Google Drive, Google Docs of ooit bekende Gmail is, het lijkt alsof iedereen afhankelijk is van ten minste één van de services van Google om hun dagelijkse werkroutine te ondersteunen. Dat gezegd hebbende, er zijn een paar verborgen juweeltjes in Google’s Toolbox die soms niet bekend worden en daarom onderbenut blijven.

Hoewel het waar is dat Google ontelbare apps heeft, zijn er enkele die een serieuze positieve impact kunnen hebben op digitale marketinginitiatieven voor bedrijven en die lijken een beetje aan de lage kant te zijn. Bovendien hebben de producten van Google over het algemeen “freemium”-modellen, die een onschatbare kans bieden om te improviseren met een verscheidenheid aan unieke technieken en te duiken in wat het beste bij het nichemerk past.

Iedereen test de nieuwste en meest effectieve tools van ‘s werelds meest gigantische internetkrachtpatser. Het is dus aan te raden om een ​​paar van deze schijnbaar onder-erkende tools of producten uit te proberen voor betere resultaten.

Krachtige Google-tools voor digitale marketing

Google trends

Als u uw SEO-strategie een boost wilt geven, is Google Trends een tool die niet mag worden verwaarloosd. Hiermee kunt u zien hoe vaak er op een trefwoord wordt gezocht, zodat u de populariteit ervan kunt meten.

Google Trends maakt onmiddellijk een grafiek van het zoekvolume, gecategoriseerd op taal, land, regio, enz., waaruit blijkt hoe de sleutelzin zich in een bepaalde periode heeft ontwikkeld. Het voorspelt ook hoe deze zinnen zich in de nabije toekomst zullen ontwikkelen, waardoor u nauwkeurigere en voorbereide beslissingen kunt nemen.

Het belangrijkste is dat Google Trends het relatief eenvoudig maakt om op de hoogte te blijven van de marketingtaal van een bepaald product of dienst, zodat men in interactieve gesprekken kan springen over onderwerpen die relevant zijn voor zijn/haar niche.

Denk met Google

Think With Google is meer een creatief hersenvertrouwen waarop we kunnen vertrouwen bij het zoeken naar inspiratie en improvisaties voor onze digitale marketingstrategieën. De bron bevat waardevolle inzichten over branchetrends, analytisch onderzoek en statistieken, tips over marketingtechnieken en unieke verkooppunten om ons nieuwe manieren te geven om verder te gaan met succes.

Bij het bedenken van uw online SEO-marketingstrategie, vooral als u een e-commercewebsite heeft en u op kwartaal- en jaarbasis investeert, mag u Think With Google niet overslaan. Deze tool helpt ook wanneer een marketeer ook last heeft van een writer’s block.

Go-Mo

Volgens deskundigenrapporten zegt bijna 66 procent van de mensen dat een mobiel-responsieve website ervoor zorgt dat ze eerder een product kopen, een dienst gebruiken of gaan lezen, in het geval van blogs.

Het is dus heel belangrijk om in te spelen op de mobiele revolutie, anders loopt je bedrijf door gebrek aan innovatie al snel achter de feiten aan.

Go-Mo maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en helpt bij het maken van deze overgang naar de digitale wereld, een zeer comfortabele ervaring. Het is het eerste jaar gratis.

Het genereert direct een mobielvriendelijke versie van je website. U beperkt dus niet langer uw gerichte klanten die onderweg zijn met een website waar u bijna niet doorheen kunt navigeren.

Google Analytics

Studies tonen aan dat Google Analytics een over het hoofd gezien hulpmiddel is bij kleine en middelgrote ondernemingen. Zonder Google Analytics is het uitvoeren van websitemarketingstrategieën als blindelings in het donker lopen.

Website-analyse onthult cruciale gegevens en resultaten over hoe bestaande en potentiële klanten online met marketeers omgaan. Als de analyse-inzichten efficiënt worden geëvalueerd, bieden ze volop mogelijkheden voor verbetering van de klantbetrokkenheid en hogere conversies.

Het is dus een hulpmiddel dat u moet gebruiken voor digitale marketeers die geleidelijk willen evolueren en slagen.

Ten slotte, aangezien de horizon van technologische vooruitgang met de dag groter wordt, kan men verwachten dat een technologiegigant als Google meer van dergelijke effectieve en nuttige tools introduceert om het digitale marketingplatform te verbeteren. Het is echter niet alleen de verantwoordelijkheid van technologieleiders, maar ook van gebruikers om het platform naar een meer geëvolueerd, volwassen en efficiënt niveau te brengen.

Bron: Archan Mitter

  • Gerelateerde Tags: