Google Pixel Buds versus Apple AirPods – De strijd om de oordopjes

Google Pixel Buds versus Apple AirPods – De strijd om de oordopjes

Op 4 oktober introduceerde Google zijn nieuwe vlaggenschip Pixel-telefoons, de Pixel 2 en de Pixel 2 XL. De grootste reden waarom Google vorig jaar Apple bleef bespotten leek echter een grap toen Google hun vlaggenschepen aankondigde zonder de koptelefoonaansluiting. Ja, deze keer hebben ze het ingeruild voor het behalen van IP 67 waterbestendigheidsclassificatie.

Als alternatief kondigde Google zijn eigen nieuwe draadloze oordopjes aan, Pixel Buds genaamd. De oordopjes volgen in de voetsporen van Apple’s eigen draadloze oordopjes, de AirPods, wat inhoudt dat iedereen de twee draadloze oordopjes zal vergelijken om te kiezen voor welke te gaan. We hebben deze vergelijking samengesteld om u te helpen bij uw beslissing.

Specificaties:

GOOGLE PIXEL-TOETSEN

Prijs: $159
Levensduur batterij: tot 5 uur.
Batterijspecificaties: 120 mAh
Gewicht: 14 gram
Connectiviteit: Bluetooth
Sensoren: microfoon, versnellingsmeter, capacitief touchpad
Oplaadetui: USB Type-C

APPLE AIRPODS

Prijs: $ 159,99
Levensduur batterij: tot 5 uur.
Batterijspecificaties: 60 mAh
Gewicht: elk 4 gram
Connectiviteit: Bluetooth, W1-chip
Sensoren: microfoons met dubbele bundel, dubbele optische sensoren, versnellingsmeter voor bewegingsdetectie, versnellingsmeter voor spraakdetectie
Oplaadetui: USB Type-C

Prijs

Om het grootste obstakel buiten de gebaande paden te krijgen, is er heel weinig te vergelijken tussen deze twee keuzes, aangezien de AirPods en Pixel Buds beide worden geschat op $ 159. Het belangrijkste probleem vanaf nu ligt in de toegankelijkheid, aangezien de Pixel Buds pas in november worden verzonden, en dat is als Google geen leveringsproblemen blijft ondervinden.

Ontwerp

Fysiek zien de draadloze oordopjes van elke organisatie er fundamenteel veranderd uit. Apple’s lijkt op een witte theoretische bloesem met een lange steel en een dikke knop die in je oor past. Het uiterlijk van Google is dan weer rond en uitgebreider. Alles is door elkaar gehusseld. Een stuk touw bevestigt ook de Pixel Buds van Google aan elkaar, wat een aangename aanraking is, omdat het kan voorkomen dat een van de knoppen op de grond valt. Dus qua design hebben Pixel Buds de bovenrand. AirPods is echter degene die de definitie van draadloos voltooit.

Bediening

Beide oordopjes hebben tikbediening, maar de Pixel Buds bieden meer. Met de AirPods van Apple kun je door middel van een tikje muziek afspelen en pauzeren. Met de Pixel Buds kun je dat ook doen, maar ze hebben ook een aanraakoppervlak waarmee je er kruiselings overheen kunt vegen om het volume te wijzigen.

AI-assistenten en vertaling

Uiteraard bieden beide oordopjes de AI-assistenten van elke organisatie (gestuurd via uw mobiele telefoon). De AirPods bieden Siri en de Pixel Buds bieden de Assistent van Google. Ik geloof dat het onmiskenbaar is wat superieur is: Google’s Assistant. Desalniettemin, als je een niet-Engelse spreker bent, wint Siri, omdat het in veel meer dialecten toegankelijk is.

Hoe dan ook, een regio die de Pixel Buds wint, is duidelijk hun vermogen om gesprekken continu te vertalen. Niemand heeft dit onderdeel nog echt geprobeerd, dus we moeten volhouden om te zien hoe goed het werkt.

Batterijduur

Het grootste doel van het geschil over onze mobiele telefoons of Bluetooth-oortelefoons is de levensduur van de batterij. Wie moet erin slagen zijn oortelefoons op te laden nadat hij ze slechts een uur of twee heeft gebruikt?

Toch lijkt het erop dat Apple en Google er misschien verstand van hebben. Zowel de AirPods als de Pixel Buds worden beoordeeld op maximaal 5 uur gebruik bij elke lading.

Bovendien beweren Apple en Google allebei dat hun oplaadcassettes tot 24 uur batterijduur voor de oortelefoons zullen geven. Dat is een wilde claim, maar in mijn kans met de AirPods houdt het zeker stand.

Over opladen gesproken, Apple garandeert dat het opladen van de AirPods gedurende slechts 15 minuten gebruikers 3 uur extra batterijduur geeft. Met betrekking tot de Pixel Buds beweert Google dat 15 minuten opladen gebruikers een extra uur batterijduur geeft. Het is duidelijk dat Apple hier goedkeuring krijgt, maar het aantal kilometers kan fluctueren als je ze alleen gebruikt met een Android-gadget, die geen misbruik maakt van de W1-chip van Apple.

Gezien de manier waarop de Pixel Buds nog niet zijn uitgebracht, moeten we oppassen als de gevallen van Google na enige tijd standhouden.

Compatibiliteit

Beide gadgets zijn compatibel met de verschillende apparaten van de organisatie. AirPods zijn bijvoorbeeld bedoeld om te worden gebruikt (en alle hoogtepunten zijn ook toegankelijk) met iPhones, iPads, Apple TV’s en Macs. De Pixel Buds van Google (zoals de naam al doet vermoeden) zijn bedoeld om te werken met de Pixel-telefoonlijn van de organisatie en met het onlangs gelanceerde Pixel Book. Hoe dan ook, aangezien beide oordopjes Bluetooth gebruiken, werken ze met andere telefoons – alleen het grootste deel van de hoogtepunten zal niet toegankelijk zijn voor die telefoons.

Connectiviteit

Dit is verreweg mijn meest favoriete onderdeel van de AirPods en ik kan niet verduidelijken dat ik zo graag iets vergelijkends van Google wil zien. Wanneer u de AirPods onverwachts rond uw iPhone opent, verschijnt er een prompt waarin u wordt gevraagd om ze aan te sluiten.

Zoals aangegeven door Google, zullen de Pixel Buds vergelijkbaar bruikbaar zijn, wat inhoudt dat wanneer je case wordt geopend, je de capaciteit hebt om je gadget te associëren met slechts een tik op de knop. Dit is ENORM omdat het de noodzaak wegneemt om de irritante afstemmingsprocedure te ervaren en te beheren die eigenaren van Bluetooth-oortelefoons nu moeten beheren.

Het beste van de Pixel Buds is dat deze functie niet beperkt is tot de Pixel 2/2 XL. In plaats daarvan heb je een gadget nodig dat in ieder geval Android 6.0 Marshmallow draait en dat Google Assistant op het gadget wordt geïntroduceerd. Die, voordelig genoeg, gewoon als een onafhankelijke applicatie de Play Store binnenkwamen.

Vonnis

De AirPods zijn ongetwijfeld voordelig, gezien de manier waarop de draden zijn verdwenen, maar je krijgt geen extra nut als je ze op een Android-telefoon gebruikt, omdat het grootste deel van de leuke dingen voor iOS-clients wordt bewaard.

Op deze manier is de juiste reactie hier voor Android-gebruikers vanzelfsprekend. Als je je Pixel Buds nog niet hebt gereserveerd, doe dat dan nu meteen. Als iemand die op dit moment AirPods claimt, kan ik echt nauwelijks wachten om mijn handen (of oren) op de Pixel Buds te krijgen om ze door een hel te loodsen. Vertel ons wat je denkt en in het geval dat je een paar voor jezelf grijpt.

Bron: Umar Farooq

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie