Google Rank Brain – De traditionele zoekopdracht op internet naar kunstmatige-intelligentiemachines brengen

Google Rank Brain – De traditionele zoekopdracht op internet naar kunstmatige-intelligentiemachines brengen

In 2015 onthulde Bloomberg het plan van Google om zijn zoekopdrachten op het web te verschuiven naar machines voor kunstmatige intelligentie met Rank Brain. Sindsdien is het machine learning AI-systeem een ​​belangrijk onderdeel geworden van de SEO-wereld. Je kunt zeggen dat de machine beter is in het aanpakken van niet-opgezochte zoekopdrachten, vooral als hij niet zeker is van de betekenis van de zoekopdracht. Aanvankelijk bestond Rank Brain alleen in 15% Google-zoekopdrachten. In de loop van de tijd is het AI-systeem echter aanzienlijk uitgebreid en heeft het de meeste Google-zoekresultaten beïnvloed.

Hoe het werkt?

Rank Brain maakt gebruik van AI om tekstuele zoekopdrachten om te zetten in wiskundige entiteiten, ook wel woordvectoren genoemd. De computer kan deze vectoren of gedistribueerde representaties gemakkelijk begrijpen met behulp van hun unieke coördinaatadressen. Simpel gezegd, als de AI-machine een onbekend woord of zinsdeel tegenkomt, doet het giswerk om andere woorden of zinsdelen met een vergelijkbare betekenis te vinden, en haalt het dienovereenkomstig het verfijnde resultaat op.

Verdieping in Rank Brain

De AI-machine doet zijn best om de bedoeling van een zoekopdracht te begrijpen, die anders geen betekenis heeft. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar een zoekopdracht, ‘FIFA-stad’. Er kunnen verschillende bedoelingen achter deze zoekopdracht zitten.

  1. De zoeker wil misschien informeren naar een FIFA-toernooi, dat op het punt staat te gebeuren of onlangs heeft plaatsgevonden.
  2. De persoon bevindt zich momenteel mogelijk in een hotel in de buurt van de FIFA-locatie en kijkt uit naar het stadion om de openingsceremonie bij te wonen.
  3. De zoeker is misschien geïnteresseerd in de winnaars van alle FIFA-toernooien tot nu toe of wil gewoon meer weten over de titelverdediger.
  4. Misschien wil hij op zoek naar de herkomststad van de beste FIFA-speler van het afgelopen seizoen.
  5. De zoeker is misschien ook bereid om uit te kijken naar de meest veelbelovende spelers van het lopende / komende seizoen van FIFA.

Aangezien de FIFA 2018 op het punt staat onlangs te beginnen, zal een simplistisch algoritme hoogstwaarschijnlijk de locatie van het toernooi als het zoekresultaat laten zien, ongeacht de hoofdintentie achter de zoekopdracht. Met het Rank Brain-algoritme aan het werk, zou het verhaal echter anders kunnen zijn. Als de zoeker zich bijvoorbeeld momenteel in de locatie van de FIFA-openingsceremonie bevindt, kan Google uiteindelijk de routebeschrijving naar het betreffende stadion geven. Daarom kunnen signalen zoals de huidige locatie van de zoeker, de versheid van de webinhoud, enzovoort, belangrijk zijn voor Rank Brain bij het interpreteren van de meest bevredigende resultaten.

Optimaliseren voor Rank Brain

Het is eenvoudig om uw website te optimaliseren voor Rank Brain; wat u nodig heeft, is het advies van Google op te volgen: “Probeer inhoud te schrijven die menselijk klinkt”. Ja, schrijf het gewoon in eenvoudige en natuurlijke taal. Als u als machines begint te schrijven, zou uw website dit algoritme alleen maar verwarren, zonder enige optimalisatievoordelen. Het is hoog tijd om uw bedrijf te upgraden en hoogwaardige technologie toe te voegen om potentiële klanten te werven. Rank Brain is een van de beste innovaties in dit opzicht om uw zaak tevreden te stellen; alles wat je nodig hebt is genieten van het zoeken met deze kunstmatige intelligentie-uitvinding!

Bron: Mohammad Atif

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie