Google’s Android Oreo werd enige tijd geleden aangekondigd – wat onderscheidt het van zijn voorgangers?

Google’s Android Oreo werd enige tijd geleden aangekondigd – wat onderscheidt het van zijn voorgangers?

Dus je moet Oreo op veel apparaten zijn gaan zien terwijl Google de uitrol uitbreidt. De meest populaire apparaten om Oreo te dragen zijn Google Pixel, Pixel C of Google Pixel XL en Xiaomi. Van veel bedrijven zoals Huawei, Samsung, Motorola, Sony, HMD Global enz. is bevestigd dat ze de update later dit jaar ondersteunen. Het bedrijf kondigde Project Treble aan (voor degenen die geen telefoon van het merk Google hebben) om ervoor te zorgen dat de Android Oreo-update naar veel meer apparaten komt dan het vorige besturingssysteem.

Wat betreft de functies en functionaliteit — Dit is wat u er allemaal mee kunt doen als de nieuwe update arriveert?

  1. Slimme tekstselectie

De tekstselectiefunctie in Android Oreo gaat naar ‘Rock’ – zoals het besturingssysteem weet dat het alle tekst moet selecteren wanneer u probeert te kopiëren en adresseren. Slimme tekstselectiefunctie heeft de mogelijkheid om op de geselecteerde tekst te tikken.

Deze functie maakt het gemakkelijker en sneller om het apparaat te gebruiken. Als het een adres is, begint de richting daar. En als het een telefoonnummer is, kunt u het nummer rechtstreeks vanaf het scherm bellen.

  1. Video-multitasking

Dit is niet helemaal een nieuwe functie, maar kan worden gezegd als een geavanceerde versie van de bestaande multitasking-functie. Met de beeld-in-beeld-functie van Android Oreo kunnen gebruikers eenvoudig van het ene scherm naar het andere overschakelen.

Als u bijvoorbeeld Netflix kijkt en u zich plotseling een e-mail herinnert die u bent vergeten te verzenden, kunt u Netflix op een klein venster houden en tegelijkertijd e-mail verzenden. Deze functie is geweldig op telefoons met grote en middelgrote schermen.

U kunt een videoscherm uit de applicatie in een klein paneel op het scherm laten springen, zodat u de telefoon kunt gebruiken terwijl u de actie in de gaten houdt. U zult zeker de grotere veelzijdigheid en multitaskingvoordelen van dit besturingssysteem waarderen.

  1. Meldingen

Met Android Oreo kunnen de meldingsstippen worden weergegeven boven de apps met openstaande meldingen. Deze functie was niet ingeschakeld in eerdere versies, waardoor het moeilijk is om nieuwe meldingen te bekijken. U kunt uitvoeren met een enkele tik op de stip om contextuele menu-acties te krijgen.

Google heeft meldingspunten toegevoegd aan apps in Android Oreo, zodat gebruikers snel kunnen zien wat er gebeurt zonder de app te hoeven openen. U kunt eenvoudig over de meldingsbalk vegen en details krijgen over de meldingen die u heeft. Deze functie is vergelijkbaar met Apple’s 3D Touch-enabled bubble pop-ups. Als u lang op de kleine gekleurde cirkel bovenaan het app-pictogram drukt, verschijnt er een pop-upvenster en wordt meer informatie weergegeven.

  1. Automatisch aanvullen

Gebruikers hoeven niet elke keer opnieuw informatie te typen, omdat de functie ‘Automatisch aanvullen’ in Android Oreo de informatie automatisch vult. De informatie wordt automatisch ingevuld door het besturingssysteem vanuit de app of het web.

Het onthouden van de lange wachtwoorden is moeilijk. Het is echter om veilig te blijven wanneer u online bent. Met de vorige versie van Android OS kon je een aantal rare oplossingen gebruiken om je accountgegevens te kopiëren en in te vullen.

Met de nieuwe versie Android Oreo kunnen apps zich registreren, terwijl de autofill-providers binnen het systeem u inloggen. Het enige dat u hoeft te doen, is de autofill-provider in elke taal en invoerinstellingen te kiezen. Android zal op elk gewenst moment inloggegevens van de app opvragen.

  1. Adaptieve app-pictogrammen

Google moedigt zijn gebruikers aan om meer te communiceren met app-pictogrammen via deze nieuwe update. Het biedt ontwikkelaars tools om de interacties een beetje leuk en boeiend te maken.

De app-pictogrammen kunnen tot leven komen wanneer de gebruikers ermee communiceren of door de startpagina-schermen scrollen. Het is mogelijk een nieuwe functie en we zijn meer geïnteresseerd in wat ontwikkelaars ermee kunnen doen.

  1. Geweldige snelheid en prestaties

Volgens Google zal Android Oreo de apps laden en het apparaat opstarten met dubbele snelheid van Android Nougat, wat resulteert in een geliktere werking. Google is klaar met een hele hoop werk onder het goede om een ​​snellere iteratie van zijn mobiele platform te maken. Deze verbetering zal waarschijnlijk de prestaties van zelfs de goedkope apparaten verbeteren.

Google beperkt ook de frequentie van locatie-updates op de achtergrond voor een betere gezondheid van het systeem. Het is twee keer sneller dan de vorige generatie met sneller opstarten. App-ontwikkelaars zullen dol zijn op deze functie.

  1. Grote kracht voor Google Assistent

Het nieuwe besturingssysteem Android OS geeft extra bevoegdheden aan Google Assistant, waardoor het een stuk nuttiger wordt. Google Assistant staat open voor ontwikkelaars, die er gebruik van kunnen maken in hun applicaties. Dit betekent dat het binnen de applicatie kan worden gebruikt, waardoor de bruikbaarheid van applicaties op de lange termijn wordt versterkt.

Dit soort innovatie is nodig, wil het onmisbaar worden. Google zorgt ervoor dat Assistant groeit en evolueert voorbij slimme apparaten.

  1. Speel meer met nieuwe emoji

Het lijdt geen twijfel dat emoji stevig verrijkt zijn in ons dagelijks leven. Ze hebben hun eigen film om hardop te huilen. Google heeft zich gecommitteerd aan de nieuwste toevoegingen van de steeds groter wordende emoji-familie in Android Oreo.

Als het gaat om het presenteren van nieuwe emoji aan de gebruikers, loopt Google achter op Apple. Het opnemen van de nieuwste uitdrukkingen zal waarschijnlijk de Homeland Generation in verrukking brengen. Je kunt meer dan 60 nieuwe emoji vinden. Het beste hiervan is dat Google de hele emoji-catalogus opnieuw gaat ontwerpen. Dus blijf op de hoogte voor een frisse nieuwe look wanneer Android Oreo op uw apparaat belandt.

  1. Levensduur van de batterij sparen

De belangrijkste focus van Android Oreo is de levensduur van de batterij, snelheid en beveiliging met geweldige controle over de apps. Google beweegt langzamer in de richting van iOS van zijn rivaal Apple, met grote beperkingen op wat je allemaal met de app kunt doen. De beperkingen die op achtergrond-apps worden gesteld, verminderen de prestatie-eisen op het apparaat, waardoor de bewerking wordt versneld. Dit betekent dat alle apparaten een langere levensduur van de batterij zullen zien zodra Android Oreo is geïnstalleerd.

Google zegt dat Android Oreo veel slimmer is als het erom gaat apps op de achtergrond te laten draaien, waardoor ze minder stroom en geld verbruiken. Hierdoor blijft er meer van de batterij over voor taken die u regelmatig gebruikt.

  1. Toetsenbordnavigatie

De grootste verbetering in Android Oreo is de toetsenbordnavigatie. Gebruikers kunnen gemakkelijk navigeren met een betrouwbaarder en voorspelbaarder model voor “pijl”- en “tab”-navigatie. Deze functie helpt zowel eindgebruikers als ontwikkelaars.

Naast het bovenstaande is wifi-bewustzijn de nieuwe functie in Android Oreo waarmee wifi-apparaten met elkaar kunnen praten via een ad-hoc lokaal netwerk. Google is van plan om Sony’s LDAC-codec toe te voegen om audio met lage latentie te verbeteren. Je ziet ook enkele verbeteringen aan de camera-app. Google werkt aan de camera-app en biedt een nieuwe dubbeltikfunctie om snel 50% zoom te krijgen. Ontwikkelaars van Android-apps denken dat deze nieuwe functies een doorbraak voor hen zullen zijn.

Ten slotte zou geen Android-besturingssysteem compleet zijn zonder Easter Egg. Degene die we in Android Oreo zien, is echter niet de meest indrukwekkende die we tot nu toe hebben gezien. Ga naar instellingen en tik op Systeem -> Over de telefoon. Je zult grote Android O zien. Tik er herhaaldelijk op om een ​​octopus te krijgen.

Bron: Rahul Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie