GPRS Internet Browsing – Mobiele telefoons gebruiken als modems voor laptops of pc

GPRS Internet Browsing – Mobiele telefoons gebruiken als modems voor laptops of pc

Mobiele telefoontechnologieën, GPRS en 3G genaamd, geven ’s werelds armste bevolking toegang tot internet. Nergens is de impact van deze technologieën zo voelbaar als in Nigeria, India en China. Het geval van Nigeria is inderdaad opmerkelijk. Nog maar zes jaar geleden had Nigeria minder dan 400 000 vaste lijnen voor een bevolking van ongeveer 130 miljoen.

Maar met de komst van de grote GSM-netwerken, MTN, ZAIN, GLO en andere, explodeerde het aantal abonnees tot meer dan 50 miljoen. Momenteel is er een sterke vraag naar mobiele internettoegang die mogelijk is gemaakt door verschillende technologieën voor toegang tot pakketgegevens, zoals GPRS, 3G en HSPDA.

Het meest verrassende op dit moment is dat de kosten van toegang ook drastisch zijn gedaald. Dit betekent dat in landen als Nigeria, waar ongeveer 8 jaar democratie heeft geleid tot de opkomst van een nieuwe middenklasse, iedereen met een pc of laptop met een geschikte mobiele telefoon nu kan chatten, op websites kan surfen, e-mail kan checken, aandelen kan verhandelen en online lessen, zelfs in afgelegen landelijke gebieden.

Wat zijn de vereisten voor draadloos internetten met mobiele telefoons?

Stap 1
U moet een telefoon hebben die toegang tot pakketgegevens ondersteunt. Fabrikanten van mobiele telefoons zoals Nokia, Sony Ericsson en Samsung bieden een breed scala aan mobiele telefoons, variërend in verfijning en kosten.

Stap 2
U moet pakketgegevens hebben ingeschakeld op uw mobiele telefoonnetwerk. In Nigeria bieden MTN, GLO en Zain een mix van GPRS, EDGE, 3G en 3.5G of HSPDA.

Stap 3
Uw telefoon moet zijn geconfigureerd voor mobiel internetten. Dit kan handmatig of automatisch worden gedaan, afhankelijk van uw serviceprovider en het model van uw mobiele telefoon. Meestal vraagt ​​u de instellingen op bij uw mobiele toegangsprovider en slaat u deze automatisch op of voert u deze handmatig in.

Stap 4
Als u eenmaal klaar bent met stap 3, kunt u op uw mobiele telefoon browsen met de standaardbrowser die wordt geleverd of met een browser van derden zoals Opera Mini, UC Web of Teashark die u installeert.

Stap 5
Deze mobiele telefoons met pakketgegevens kunnen fungeren als modems voor uw pc of laptop. U kunt uw mobiele telefoon draadloos met uw pc/laptop verbinden via Bluetooth of met een USB-kabel.

Hoe dan ook, op sommige pc’s en laptops zijn de benodigde stuurprogramma’s mogelijk al geïnstalleerd. Maar zelfs als dat niet het geval is, installeert u gewoon de benodigde stuurprogramma’s en voert u enkele instellingen in en bent u klaar om online te gaan.

De bovenstaande stappen zijn van toepassing op mobiele internettoegang overal ter wereld, niet alleen op abonnees van MTN, GLO of Zain in Nigeria, op voorwaarde dat u een mobiele telefoon gebruikt.

Bron: Andrew Nwobodo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie