Harvard-econoom beweert dalende Bitcoin-prijzen

Harvard-econoom beweert dalende Bitcoin-prijzen

Binnen tien jaar zal Bitcoin eerder $ 100 dan $ 100.000 zijn, zegt de econoom van Harvard
Professor en econoom van Harvard University, Kenneth Rogoff, zei dinsdag dat de mogelijkheid dat de prijzen van bitcoin-prijzen dalen tot $ 100 hoger is dan die van de digitale valutahandel op $ 100.000 over een decennium.

“Ik denk dat bitcoin een fractie waard zal zijn van wat het nu is als we over tien jaar vertrekken… Ik zou $ 100 als veel waarschijnlijker beschouwen dan $ 100.000 over tien jaar”, vertelde Rogoff aan CNBC’s ” Kraakdoos.”

“Als je de mogelijkheid van witwassen en belastingontwijking wegneemt, is het daadwerkelijke gebruik ervan als transactievehikel minimaal”, zei de voormalige hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Veel illegale transacties zijn in verband gebracht met Bitcoin, waarvan de schattingen variëren in verhouding tot het gebruik van digitale valuta die wordt gebruikt bij illegale activiteiten. Volgens Shone Anstey heeft mede-oprichter en president van Blockchain Intelligence Group berekend dat het niveau van onwettige transacties in 2016 was gedaald tot 20 procent en in 2017 “aanzienlijk minder was dan dat”.

De door de overheid ingevoerde regelgeving zal de daling van de bitcoin-prijzen veroorzaken, zei Rogoff, hoewel hij benadrukte dat het tijd zou kosten om een ​​wereldwijd regelgevingskader te ontwikkelen.

“Het moet wereldwijde regelgeving zijn. Zelfs als de VS er hard tegen optreedt en China, maar Japan niet, zullen mensen nog steeds via Japan geld kunnen witwassen”, zei hij.

Volgens de industriesite CoinDesk handelde Bitcoin rond $ 11,242,61 tijdens de dinsdagochtendhandel in Azië. De prijs van digitale valuta is dit jaar gedaald van een record van meer dan $ 19.000 in december vorig jaar.

Autoriteiten hebben zich passief gedragen over het reguleren van bitcoin, de reden hiervoor is de anticipatie op de technologie achter digitale valuta, volgens Rogoff.

“Ze willen de technologische vooruitgang zien”, zei Rogoff, eraan toevoegend dat de particuliere sector historisch “alles heeft ontworpen” in de geschiedenis van valuta, van gestandaardiseerde munten tot papiergeld.

Bitcoin is een belangrijk groeigebied als een toepassing van de blockchain-technologie waarmee transacties kunnen worden onderhouden en geregistreerd.

In het verleden zijn er echter ook claims geweest over de dalende prijzen van bitcoin. Voordat bitcoin vorig jaar december werd verkocht, vertelde Rogoff afgelopen oktober dat schattingen van de digitale valuta zouden “instorten” te midden van pogingen van regeringen om de ruimte te reguleren.

Bron: Garry Singh

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie