Hebben we HTML5-audio-opname nodig?

Hebben we HTML5-audio-opname nodig?

Audio-opnames zijn voor veel websites meer dan een nieuwigheid. Vreemde talen lerenden hebben zich in groten getale tot internet gewend omdat het contact maken met andere leerders, docenten en moedertaalsprekers zoveel gemakkelijker maakt dan vroeger.

In veel van deze sites vereisen peer-activiteiten zoals forums en beoordeelde activiteiten zoals quizzen en opdrachten dat de student zijn stem opneemt en die opname indient. Docenten hebben deze mogelijkheid ook nodig om bronnen voor hun cursussen te creëren.

Flash was vroeger het favoriete wapen voor online audio-opnames. En tegenwoordig is het mogelijk om audio op te nemen in de browser en deze naar MP3 te converteren, allemaal zonder een externe opnameserver te gebruiken. Maar met de aanval van mobiele apparaten die dit niet ondersteunen, dekt Flash gewoon niet genoeg basis om op zichzelf een acceptabele oplossing te zijn.

HTML5-opname om te redden, zegt u. Recente ontwikkelingen in browsertechnologie betekenen dat audio- en video-opname in de browser zonder plug-ins (ook bekend als HTML5-opname) bijna hier is. Chrome-browserexponenten hebben hier al een tijdje mee kunnen experimenteren en in januari van dit jaar bracht Firefox een versie van hun browser uit met geavanceerde audio- en video-opnamemogelijkheden. Dit zijn allemaal implementaties van de W3C getUserMedia API. Maar de functionaliteit is nog steeds niet in de reguliere browsers, niet volledig ontwikkeld en lijkt nog ver weg. En het is waarschijnlijk nog verder weg voor mobiele browsers.

Ondertussen stormen smartphones en tablets de klaslokalen binnen, bijna universeel compleet met ingebouwde videocamera’s en microfoons. Het is de droom van een technisch onderlegde taalleraar. Maar hoe verzamelen we audio van deze apparaten? Ze ondersteunen geen Flash en HTML5-opname is er nog niet.

Wat kunnen we doen totdat HTML5-opname echt arriveert? Voor mobiele apparaten, hoewel HTML5 nog niet is geleverd, is het mogelijk om audio- en video-opnames te verzamelen door een standaard html-bestandsuploadknop op de pagina te plaatsen. Indien correct geconfigureerd, heeft de gebruiker na het tikken op de knop de optie om via microfoon of camera op te nemen. Met Android kunnen gebruikers audio of video opnemen. iOS (momenteel versie 6.1.4) ondersteunt alleen het opnemen van video. Dus voor iOS moet de opgenomen video worden geconverteerd naar een audiobestand op de webserver.

Met behulp van een “paarden voor cursussen”-benadering is het mogelijk om dicht bij een universele oplossing voor audio-opname te komen. Gebruik op Flash gebaseerde opname voor desktop- en laptopgebruikers, bestandsupload voor tablets en smartphones.

Dus hebben we HTML5-opname nodig? Voor taalonderwijs is het antwoord een volmondig ja. Maar we hebben het nu nodig. Gelukkig kunnen we, door een combinatie van de beschikbare technologieën te gebruiken, dingen afdekken totdat HTML5-opname arriveert.

Bron: Justin Hunt

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie