Heeft u een schriftelijk financieel plan nodig?

Heeft u een schriftelijk financieel plan nodig?

Beantwoord een vraag nooit met een vraag. Dat is wat we allemaal geleerd hebben, toch? Natuurlijk, het beantwoorden van een vraag met een vraag is een manier om iemand die een direct antwoord wil, de stuipen op het lijf te jagen. Maar in andere gevallen is het heel toepasselijk. Voorbeeld: wanneer mij wordt gevraagd naar de noodzaak van een schriftelijk financieel plan, overtreed ik de hoofdregel keer op keer en beantwoord ik die vraag met vragen als:

Wat zou er met je familie gebeuren als je er morgen niet was?

Welke impact zou een ernstig letsel, leidend tot invaliditeit, hebben op u en uw gezin?

Bent u beschermd tegen catastrofale schade door een ongeval of gebeurtenis van de natuur?

Kunt u de schoolopleiding van uw kind betalen?

Betaalt u meer belasting dan nodig is?

Wanneer gaat of kunt u met pensioen?

Hoe ziet pensioen voor jou eruit?

Hoeveel geld is genoeg voor uw pensioen?

Overleef je je geld?

Maximaliseer je je investeringen?

Hoeveel wil je schenken en aan wie?

Deze vragen, en nog veel meer, kunnen wel of niet nieuw voor je zijn. Ik denk dat we allemaal wel eens soortgelijke vragen hebben gesteld en overwogen, van tijd tot tijd, keer op keer. Maar ik hoop dat door deze vragen opnieuw te stellen, een gedachte vorm begint te krijgen — dat deze vragen, en hun antwoorden, in het niets verdwijnen als ze niet worden omgezet in een permanente vorm.

Het komt erop neer dat mensen die geen formeel schriftelijk financieel plan hebben, in feite een informeel financieel plan hebben. Dit informele financiële plan is hun historische patroon van financiële besluitvorming en financieel gedrag. Wanneer dit historische patroon van financiële besluitvorming en financieel gedrag met elkaar verweven is, is het misschien net zo moeilijk te veranderen als elke andere gewoonte.

De tijd en moeite die het kost om over belangrijke vragen na te denken, er diep over na te denken en een verfijnd geschreven financieel plan op te stellen, biedt veel blijvende voordelen. U kunt een geïntegreerd plan maken voor risicobeheer, studiefinanciering, belastingplanning, pensioenplanning, investeringsplanning en estate planning. U kunt doelen en doelstellingen duidelijk identificeren en uw vermogen om te plannen voor het bereiken ervan verbeteren. Je vergroot het bewustzijn van de talloze keuzes die beschikbaar zijn aanzienlijk. Je signaleert significante risico’s. Je brengt orde en discipline in je financiële zaken en neemt weloverwogen beslissingen.

Het belangrijkste is dat er een geschreven plan bestaat. Het kan zo nodig steeds opnieuw worden gelezen om uw betrokkenheid te verdiepen.

Wanneer u begrijpt, internaliseert en opschrijft wat u wilt bereiken, waarom u dit wilt bereiken en hoe en wanneer u dit kunt bereiken, wordt u eigenaar van uw financiële plan. En u hebt ook een krachtige veranderaar ontwikkeld die u kan helpen de ketens van de gebruikelijke financiële besluitvorming en financieel gedrag te doorbreken.

Met zoveel te winnen lijkt het antwoord duidelijk. Maar ik ga verder en beantwoord een vraag met een vraag,… Heeft u een schriftelijk financieel plan nodig?

Bron: Gary Clement

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie