Het belang van WordPress-websitebeveiliging

Het belang van WordPress-websitebeveiliging

Sommige mensen denken dat ze niet veel om de beveiliging van hun WordPress-website hoeven te geven. Helaas realiseren de meeste mensen het belang van beveiliging pas wanneer hun website of blog wordt gehackt. WordPress staat op de lijst van meest gebruiksvriendelijke en populaire contentmanagementsystemen die je tegenwoordig kunt vinden. Tegelijkertijd is dit platform een ​​veelvoorkomend doelwit voor spammers en hackers.

Volgens een recent rapport zijn 9 van de 10 sites die worden gehackt, gebaseerd op WordPress. Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat WordPress een van de veiligste platforms is. Op dezelfde manier, als uw website goed wordt onderhouden en beveiligd, zal het voor hackers niet eenvoudiger zijn om deze aan te vallen.

Eigenlijk vallen de meeste hackers geen onpopulaire platforms aan. Daarom vallen ze WordPress-websites aan omdat 61% van de websites van vandaag op WordPress gebaseerd zijn.

Nu vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom uw website risico loopt, ondanks het feit dat er zeer weinig verkeer is. Eigenlijk hacken de meeste hackers kleine, impopulaire websites om geen belangrijke bestanden te verwijderen of gegevens te stelen. Hun doel is om uw webserver te gebruiken om spam-e-mails te verzenden. Na het hacken van uw website zullen ze zelfs een speciaal softwareprogramma installeren dat veel spam-e-mails zal verzenden. En u zult niet beseffen dat iemand zonder uw toestemming misbruik maakt van uw server.

Je hoeft niet bang te zijn. We gaan een paar belangrijke tips met je delen die je zullen helpen om je WordPress-website te beveiligen.

1. Ga niet voor premium plug-ins die gratis worden aangeboden

Als u uw online bedrijf met een krap budget runt, zoekt u naar manieren om geld te besparen. Dit is volkomen begrijpelijk. Het is echter geen goed idee om de gewenste premium plug-ins te downloaden van elke website waarop ze worden verkocht. Wat u moet doen, is naar de officiële website van de plug-in gaan wanneer u die plug-in opnieuw moet installeren.

Wat er gebeurt, is dat gratis plug-ins schadelijke software bevatten, zoals malware. Daarom wil je misschien de plug-in die je nodig hebt kopen van de officiële website van de serviceprovider.

2. Gebruik.htaccess om uw belangrijke bestanden te beschermen

Als u een ervaren WordPress-gebruiker bent geweest, heeft u mogelijk het.htacces-bestand geopend en gebruikt. Als u dit bestand eenmaal heeft gewijzigd, weet dan dat dit een grote impact zal hebben op de beveiliging van uw website.

Als je nog nooit met.htaccess hebt gewerkt, moet je dit eerst weten. Dit bestand is in principe verantwoordelijk voor de configuratie van uw webserver. Bovendien bevat het specifieke regels die uw webserver volgt om de bestanden van uw website te verwerken.

Dit bestand wordt in de eerste plaats gebruikt voor het maken van gebruiksvriendelijke URL’s voor elke webpagina. Afgezien hiervan wordt het ook gebruikt om de nodige beveiligingsgerelateerde wijzigingen aan uw website aan te brengen.

Hieronder staan ​​een paar dingen die u met het bestand kunt doen met uw WordPress-website wat betreft beveiliging:

  • Blokkeer verdachte IP-adressen

  • Bladeren door mappen deactiveren

  • Sta geselecteerde IP-adressen toe om toegang te krijgen tot wp-admin

  • Blokkeer slechte bots

3. Verberg uw auteursgebruikersnamen

Het is geen goed idee om de standaardinstellingen van WordPress te gebruiken. De reden is dat bijna elke WordPress-gebruiker de standaardgebruikersnaam kent die WordPress voor elke website gebruikt. Vaak is de standaard gebruikersnaam van de auteur van een WordPress-website beheerder. Daarom moet je het veranderen. Als u deze niet wijzigt, is het voor hackers gemakkelijker om toegang te krijgen tot uw website en de inhoud en andere functies te gebruiken.

Als uw website meer dan één auteur heeft en geen van hen is de beheerder, dan bent u klaar om te gaan. Als je echter een kleine website hebt en je bent de enige beheerder en Arthur, wil je misschien een aparte gebruiker voor je bericht maken. Vergeet niet de rol van auteur toe te wijzen aan de gebruiker. Dit is belangrijk omdat u die gebruiker niet alle rechten kunt geven om de nodige wijzigingen aan uw website aan te brengen. Met andere woorden, de gebruiker moet een beperkte toegang hebben.

4. Verberg de inlogpagina van uw site

Als uw beveiligingsstrategie erin bestaat inlogpagina’s en bestanden te verbergen, is dat niet genoeg. Al deze elementen van uw WordPress-website zullen immers niet voorkomen dat hackers er toegang toe krijgen. Maar het zal het voor hen in ieder geval moeilijker maken om uw website te hacken. Het verbergen van de longin-pagina van uw site duurt niet langer dan een paar seconden als u kiest voor de juiste methode, zoals een plug-in.

Als u uw WordPress-inlogpagina verplaatst of hernoemt, wordt het voor een hacker veel moeilijker om ongeautoriseerde toegang te krijgen. Eigenlijk zijn de meeste soorten aanvallen geprogrammeerd. Als je dus een andere inlogpagina hebt, zullen ze veel meer moeite moeten doen om je website aan te vallen.

U kunt kiezen uit een groot aantal plug-ins die dit werk voor u gemakkelijker kunnen maken. U kunt hiervoor bijvoorbeeld WPS Hide Login uitproberen.

5. Ga met een betrouwbaar hostingbedrijf

Volgens statistieken worden 4 op de 10 websites gehackt alleen omdat ze kwetsbaarder waren. Deze kwetsbaarheid wordt veroorzaakt door het hostingplatform. Daarom is het een goed idee om een ​​host te kiezen met een hoog beveiligingsniveau. Hieronder vindt u een aantal kenmerken van een goede hostingservice:

  • Scannen van malware en detectie van verdachte bestanden

  • Automatische thema-updates

  • Firewall bescherming

  • Geoptimaliseerd voor Word WordPress

  • Ondersteuning voor de meest recente versie van mySQL en PHP

Dit zijn slechts een paar belangrijke dingen die u kunnen helpen bij het kiezen van het juiste hostingbedrijf. Het kiezen van de meest populaire en betrouwbare provider is een goed idee als je aan de veilige kant wilt blijven.

Kortom, als u op zoek bent naar tips om uw WordPress-website te beveiligen, raden we u aan de tips in dit artikel op te volgen. Het is geen goed idee om het beveiligingsaspect van uw website te negeren als u serieus bent over wat u doet. Onthoud dat de veiligheid van uw website van het grootste belang is.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie