Het effect van gadgets op de jeugd

Het effect van gadgets op de jeugd

De jonge en trendy generatie van nu beoordeelt zichzelf op het soort gadgets dat ze bezitten. De populariteit van gadgets onder jongeren heeft ervoor gezorgd dat nieuwere en trendy gadgets zeer snel worden geïntroduceerd. De verslaving aan gadgets is zo’n van alle dat het ondenkbaar is geworden van een leven zonder een gadget. Het effect van deze gadgets is enorm geweest en er wordt vaak gedebatteerd over de vraag of de impact die het heeft gehad op de jeugd positief of negatief is.

Videogames en computergames kunnen worden genoemd als de gadget die de jeugd het meest heeft beïnvloed. Verschillende onderzoeken geven aan dat deze spellen een positief effect kunnen hebben op het gemoed van de jeugd. Soms kan het echter vreselijke gedragsveranderingen veroorzaken. Men zag dat het spelen van videospelletjes of computerspelletjes de jongeren juist helpt om zich veel beter te concentreren. Er zijn spellen waarbij je je hersens moet gebruiken en die spellen kunnen inderdaad nuttig blijken te zijn. Ook werd gezien dat het een zeer goede invloed heeft op de motoriek en ruimtelijke vaardigheden van de hedendaagse jeugd. Deze spellen kunnen er echter ook toe leiden dat het kind volledig geïsoleerd raakt van de samenleving. Er is een neiging om helemaal op te gaan in de games en al het andere te vergeten. Er zijn ook kansen dat ze de neiging hebben om te verwarren tussen de virtuele wereld en de echte wereld. Wanneer u een gadget zoals een videogame gebruikt, is het belangrijk om te onthouden dat wat u ook doet, zich in de virtuele wereld afspeelt. Het zou ronduit dwaasheid zijn om te proberen die dingen in de echte wereld na te bootsen. Gadgets zoals computers of videogames kunnen erg verslavend worden. Dit is een andere zorg, want deze dingen zijn bedoeld als verleden tijd en mogen nooit de voorkeur krijgen boven familie- of sociale verplichtingen. Het is dus belangrijk om je bewust te blijven van je verantwoordelijkheden tijdens het gebruik van je favoriete gadget.

MP3-spelers, een ander populair gadget dat zijn weg heeft gevonden onder de jeugd, heeft ook zijn voor- en nadelen. Het kan je ziel kalmeren als je niets doet, of zelfs wat minder intensief werk doet. Luisteren naar muziek kan ook helpen om je soms beter te concentreren. Het langdurig luisteren naar muziek met een hoog volume kan echter in de nabije toekomst gehoorproblemen veroorzaken, wat uiterst gevaarlijk is.

Bron: Kavin Lee

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie