Het gebruik van 19216811 en het belang ervan

Het gebruik van 19216811 en het belang ervan

De beroemdste fabrikant van breedbandrouters Linksys gebruikt IP 192.168.1.1 als standaard IP-adres voor de routers die ze produceren. Dit IP-adres wordt ook door tal van andere routerfabrikanten gebruikt. Dit IP-adres wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de configuratie-opties van de router en kan ons tegelijkertijd helpen bij het oplossen van netwerkproblemen, zoals het verlies van connectiviteit of het herstellen van het wachtwoord voor uw thuisnetwerk.

In dit artikel willen we u helpen beter te begrijpen wat een IP-adres is, hoe privé-IP’s werken en wat standaard-IP’s zijn. Dus laten we beginnen.

IP-adres – wat is het?

De term IP wordt gebruikt om een ​​reeks getallen weer te geven die gewoonlijk worden gebruikt door apparaten zoals routers, pc’s, enzovoort, wanneer ze verbinding moeten maken met een lokaal computernetwerk. Als we naar de nummers van een IP kijken, zien we het volgende. We noemen deze getallen octetten omdat er 8 verschillende posities zijn. Elke afzonderlijke positie kan 1-aan of 0-uit zijn en er zijn 256 mogelijke combinaties. Dit geldt alleen voor octet ant zoals je kunt zien, er zijn er vier. Sommige kunnen niet worden gebruikt als IP’s en behoren tot de beperkte adressen. Bijvoorbeeld:

• 255.255.255.255 – netwerkuitzendingen

• 0.0.0.0 – standaard netwerkadres

• 127.0.0.1 – loopback-adres

Privé IP-adressen – Hoe werken ze?

Het IP-adres 192.168.1.1 is een zogenaamd privé-IP. Deze IP-adressen worden voornamelijk gebruikt in lokale netwerken (school-LAN, bedrijfs-LAN, enz.). Computers met een privé IP kunnen geen verbinding maken met internet op hun gewonnen. Om dat mogelijk te maken, moeten ze een NAT gebruiken. Het hele systeem kan ook in de andere richting worden toegepast. Een computer die geen deel uitmaakt van het netwerk, kan geen andere computer in een netwerk identificeren of er verbinding mee maken. Alle verbindingen moeten een NAT- of netwerkadresvertaling ondergaan. NAT wordt vaak gebruikt als een extra beveiligingsmaatregel die volledig gerechtvaardigd is als we rekening houden met de constante toename van het aantal bedreigingen op internet vandaag.

Standaard IP-adres – wat is het?

Standaard-IP’s worden gebruikt in privénetwerken. De meest populaire is 192.168.1.1, maar er zijn ook andere zoals 192.168.1.0, 192.168.1.2, 192.168.1.254 enzovoort. De belangrijkste reden waarom deze IP-adressen worden gebruikt, is om het voor nieuwe gebruikers gemakkelijker te maken om toegang te krijgen tot het configuratiehulpprogramma van hun netwerkrouter en het in te stellen of netwerkproblemen op te lossen.

Bron: William Z Taylor

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie