Het internethandboek van de extreme zoeker – een gids voor de serieuze zoeker door Randolph Hock

Het internethandboek van de extreme zoeker – een gids voor de serieuze zoeker door Randolph Hock

Bent u op zoek naar iets op internet en heeft u meer nodig dan de resultaten die u vindt met een snelle Google- of Bing-zoekopdracht? Dan is dit misschien wel het boek dat u zoekt. “The Extreme Searcher’s Internet Handbook: A Guide For The Serious Searcher” door Randolph Hock wordt aangeprezen als de essentiële gids voor iedereen die internet gebruikt voor onderzoek – bibliothecarissen, docenten, studenten, schrijvers, zakelijke professionals en anderen die de vakkundig internetten. Het boek biedt strategieën en hulpmiddelen (inclusief zoekmachines, portals en sociale netwerken) voor alle belangrijke gebieden van internetinhoud. De auteur legt uit hoe en wanneer verder te gaan dan de toonaangevende zoekmachines en biedt technieken voor het gebruik van Web 2.0-bronnen zoals Twitter, YouTube, Facebook, Myspace, LinkedIn en meer.

Hier is het echt geweldige aan dit boek. Hock heeft het heel goed georganiseerd, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt, en het boek is ook voor iedereen geschreven. Maak je geen zorgen, je hoeft geen computernerd te zijn om dit boek te begrijpen. In feite is het geschreven voor de niet-techneut of nerd, en voor iedereen die gewoon internet en internet wil gebruiken om informatie te vinden. Wederom zit het boek goed in elkaar. Het begint met een gedetailleerde inhoudsopgave, dan een opsomming van de figuren en tabellen in het boek, een voorwoord en dan een inleiding met een kort overzicht van de hoofdstukken en wat advies over de procedure. Er is ook een pagina over de webpagina die bij dit boek hoort en die u hoogstwaarschijnlijk wilt bekijken. Ik ben van plan hem te gebruiken.

Het boek is verdeeld in tien hoofdstukken die zich richten op de basis voor de serieuze zoeker; mappen en portalen; de basis over zoekmachines; meer details over zoekmachines; discussiegroepen, forums, nieuwsgroepen en hun verwanten; een internetreferentieplank; bezienswaardigheden en geluiden, of hoe u afbeeldingen, audio en video kunt vinden; nieuwsbronnen; producten online vinden, en je eigen plek op het web, deelnemen en publiceren. Al deze hoofdstukken bevatten veel websites en veel praktische informatie om te vinden wat u zoekt. Er zijn zoveel verschillende plaatsen om dingen te zoeken, en deze gids helpt je echt om de beste plaatsen te vinden om te zoeken naar wat je nodig hebt. Achterin staat een lijst met alle sites die in het boek worden behandeld, en als je de bijbehorende website bezoekt, worden de links daar gegeven.

Makkelijk genoeg voor de beginner, maar met ideeën waar zelfs experts misschien niets vanaf weten, bevat dit boek de informatie om van iedereen een gevorderde expert te maken in het vinden van dingen op internet, of met andere woorden, een extreme zoeker.

Bron: Alain Burrese

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie