Het INTP-marketingprofiel – Intuïtief/denkend/waarnemend introverte mensen als marketeers

Het INTP-marketingprofiel – Intuïtief/denkend/waarnemend introverte mensen als marketeers

“Ik haat marketing!” “Kon ik maar gewoon mijn ding doen en een constante stroom van klanten hebben die me graag inhuren.” “Marketing gaat tegen mijn natuur in.” Gevoelens als deze komen vaak voor, vooral voor introverte mensen. Helaas hebben te veel marketingexperts rigide regels opgesteld die in strijd zijn met gereserveerde persoonlijkheden.

Gelukkig zijn er benaderingen van marketing die passen bij introverte persoonlijkheden. De sleutel is het afstemmen van uw vastgebonden voorkeuren, gewoonten en overtuigingen op marketingtactieken die bij u passen en die comfortabel en natuurlijk aanvoelen.

Begin uw zoektocht naar uw marketingstijl die het beste bij u past door de Myers-Briggs-persoonlijkheidstest te doen. Als je als introvert naar voren komt, betekent dit dat je liever meer tijd alleen of met vertrouwde vrienden doorbrengt dan met vreemden om te gaan, en dat sociale activiteiten je uitputten, terwijl eenzaamheid je helpt op te laden. Extraverte mensen daarentegen zijn het grootste deel van de tijd het liefst bij anderen en vinden alleen zijn verontrustend en uitputtend.

Binnen de persoonlijkheidstypologie van Myers-Briggs zijn INTP’s (Intuitive/Thinking/Perceiving Introverts) gereserveerde, ingenieuze probleemoplossers die in hun werk een beroep doen op zowel logica als creativiteit. Ze respecteren authenticiteit en eerlijkheid en hebben een hekel aan bureaucratische eisen. Comfortabel met complexiteit, ze zijn strategisch en sceptisch – verwoestende debaters. Hun zwakke punten zijn onder meer vergeetachtig zijn over sociale rituelen en niet altijd betrouwbaar zijn om dingen voor elkaar te krijgen.

Volgens persoonlijkheidswaarnemers omvatten bekende INTP’s Charles Darwin, Albert Einstein, Marie Curie, Carl Jung, Socrates, Rene Descartes, JK Rowling, Dustin Hoffman, Wesley Snipes, Meryl Streep, George Soros, Nikola Tesla, de fictieve Howard Roark van Ayn Rand’s The Fountainhead en Snoopy uit de strip Peanuts.

Als uit tests van Myers-Briggs blijkt dat u een INTP bent, hebt u er een hekel aan om ergens in te worden geduwd en hecht u veel waarde aan authenticiteit, dus u zult terugdeinzen voor de meeste marketingtechnieken die opdringerigheid ten opzichte van anderen met zich meebrengen. Hier zijn enkele niet-opdringerige promotietactieken die mogelijk meer in overeenstemming zijn met uw persoonlijkheid:

· Een blog schrijven waarin je onafhankelijk denken wordt benadrukt

· Een podcast maken waarin uw zakelijke iconoclastische of onconventionele opvattingen centraal staan

· Uitdagend voor een debat industrieleiders waarvan u denkt dat ze het helemaal bij het verkeerde eind hebben

· Beredeneerde brieven schrijven naar de redacteur over zaken die uw klanten raken

· Nuttige informatieproducten creëren die uw probleemoplossende aanpak introduceren en interesse wekken om een-op-een met u samen te werken

· Het geven van keynote speeches die tegen de heersende trends ingaan en mensen aan het praten krijgen

· Een gratis consult van 10-15 minuten aanbieden als een staaltje van je kennis en talenten

· Gevatte repartee tweeten met collega’s en fans

· Ideeën uitwisselen met mensen die houden van een soort technologie waar jij ook van houdt

· Een nieuwsbrief publiceren die verschijnt wanneer je iets zinnigs te zeggen hebt

Als INTP zijn gevoelens voor jou vaak mysterieus terrein, dus je moet speciale aandacht besteden aan het onnodig vermijden van het beledigen van mensen waarvan je denkt dat ze drastische fouten maken. Veel mensen houden van je openhartigheid, maar als je te ver gaat, kunnen zelfs degenen die je intellect bewonderen je verwaand en gevoelloos vinden. Blijf uit de buurt van grote conferenties omdat u waarschijnlijk het gevoel hebt dat de groepsomgeving uw tijd verspilt, en vermijd beloftes om iets volgens een rigoureus of regelmatig schema te doen.

Bron: Marcia Yudkin

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie