Het leven imiteert kunst in West-Maine

Het leven imiteert kunst in West-Maine

Wanneer de meesten van ons aan Maine denken, zien we vissersdorpjes aan de kust, preppy eilandresorts en vintage vuurtorens. Een rondreis door West-Maine is een meren- en bosavontuur in een regio vol echte en denkbeeldige banden met schrijver Stephen King. Bridgton, waar King zijn kinderen opvoedde, werd in zijn verhalen de stad “Castle Rock”. De schrijver zomers op Lake Kezar (Dark Score Lake in het boek “Bag of Bones”). Op minder dan een uur rijden van Portland bezoeken duizenden deze regio om te kanoën, te genieten van de herfstbladeren of te skiën. Ook kan men Kings inspiratiebronnen opsporen.

Stephen King komt uit Durham, Maine, en is misschien wel de bekendste inheemse zoon van de staat. Of je nu een King-fan bent of niet, een zuidwestelijke tour door de staat biedt attracties voor iedereen: skiën op Sugarloaf of Sunday River, geweldige lokale antiek- en ambachtswinkels, romantische bed & breakfasts aan het meer en stoomboottochten op de Songo-rivier. Het andere verhaal wordt verteld door King in zijn thrillers, en de lokale bevolking wiens leven hem omringt.

Western Maine groeide als een houtkapcentrum. Grote verhalen kwamen voort uit de kampen van de boswachters, waar de arbeiders van september tot april hun werk, maaltijden en verhalen deelden. De beste plaats om over dit erfgoed te leren is de winkel van RJ Richard (in Rangeley’s Main Street), ook wel bekend als “The Mad Whittler”. Als zoon van een houthakker die 93 werd, hakt hij een leven uit door levensgrote figuren te maken met een kettingzaag. Dames hoeven zich niet buitengesloten te voelen, Richard zal je inwijden in zijn wereldwijde “Bunny Club” door je een klein houten konijn te geven. Bezoek het Logging Museum van Rangeley Lakes, waar kunst te zien is die is gewijd aan de traditie van de boswachter. “The Mad Whittler” leidt zelf de tour, vol geest en waardering.

Vraag uw Rangeley-herbergier of hotelier om een ​​goede plek om in het seizoen bosbessen te plukken. Ook is hier een stenen lodge-huis met uitzicht op de nabijgelegen en de verre bergen – dit was de residentie van Dr. Wilhelm Reich, een Oostenrijkse immigrant uit de jaren 1940 en 1950 in Maine, die gelijke delen Sigmund Freud en Nikola Tesla was. Reich was een voorstander van een menselijke energie die hij “orgone” noemde. Een rondleiding onder leiding van een vrijwilliger die de wetenschapper kende, omvat de doktersstudie, zijn B-filmachtige technische apparatuur en het observatiedek op het dak. Het uitzicht is boeiend.

Terwijl u in het Rangeley Lakes-gebied bent, kunt u dineren in de Kawanhee Inn and Restaurant in Weld, een met bomen omzoomd toevluchtsoord waar de jonge Stephen King als vaatwasser werkte. Bestel de smeuïge chowder en eindig met een lokaal met bosbessen gevuld dessert. Teddy Roosevelt en Herbert Hoover behoren tot degenen die hier kwamen om te vissen met “Fly Rod” Crosby, een kleurrijke lokale vrouw die Annie Oakley kende. Niet ver hiervandaan ligt Napels, een stadje aan het meer waar King als keukenhulp diende voor een ter ziele gegane hotel genaamd The Woodlands. Daar ontmoette hij een zwarte kok die model stond voor Dick Halloran, de helderziende chef-kok in “The Shining”. De rest van de aanzet voor dit verhaal was Kings echte winteroptreden als conciërge voor het Stanley Hotel in Estes Park, Colorado, gebouwd door ene Francis Edgar Stanley. Een must voor zowel King-lezers als autoliefhebbers is The Stanley Museum in Kingfield met de toepasselijke naam. Dit gebouw met witte zuilen was ooit een schoolgebouw en herbergt de vintage stoomauto’s uit het begin van de 20e eeuw die snelheidsrecords over land verbrijzelden. Oprichtster van het museum, Susan Davis, zal je in stijl door de stad rijden in een zeldzame Stanley. Kingfield is vooral bekend om de hellingen van Sugarloaf – voor skiën aan de oostkust is er geen gelijke.

Om een ​​avond af te sluiten kunt u dineren in het statige Herbert Hotel, een gerestaureerd Victoriaans hotel dat in de hoogtijdagen van de jaren dertig een van de eerste beste verblijven ten noorden van Boston was. Als u naar het westen reist, komt u bij Route 302 in Bridgton. Deze stad wordt in fictie gegoten als “Castle Rock”, dat in King-fictie verschijnt, en is de naam van het productiebedrijf dat de romans in films omzet. De Food City-supermarkt in het kleine winkelcentrum aan Main Street 119 hier was de dromerige novelle “The Mist” van de Federal Foods of King. Als je het verhaal hebt gelezen, is de winkel identiek aan wat je geestesoog toverde. Vervolg een korte rit naar het noorden naar Lovell, waar King een zomerhuis heeft op Palmer Lane in het Lake Kezar-gebied. Op de hoofdweg hier werd King in juni 1999 door een busje aangereden. Sindsdien heeft hij ambulances gedoneerd aan Bridgton’s Northern Cumberland Memorial Hospital in South High Street. Ga voor een mogelijke King-waarneming naar de onopvallende markt genaamd Melby’s op Route 35 in North Waterford. De lokale bevolking noemt het nog steeds Tut’s, een vroegere naam.

Rijd noordwaarts naar Bethel, waar u kunt lunchen of 18 holes kunt spelen in de Bethel Inn. Neem later een hapje bij Cho-Sun Sushi op 119 Main St. De eigenaar, Pak Sun Lane, is een goede vriend van zowel King als zijn schrijversvrouw Tabitha.

Geen reis naar deze regio zou compleet zijn zonder een stop bij Poland Springs. Als je nadert in je auto, heb je het gevoel dat je de VS hebt verlaten en een New England Oz bent binnengegaan. Ooit een Shaker-dorp, stroomde de bovenlaag hier sinds de jaren 1910 om te schmoozen, te kuren en het mineraalwater te drinken. Rondleidingen langs de prachtige historische gebouwen, groene gronden en originele waterbehandelingsfaciliteiten worden gegeven (vraag naar Elliot Levy, de directeur energetisch behoud). Dit is waar Joseph P. Kennedy op huwelijksreis was met Rose, en waar zijn zonen leerden golfen (op een golfbaan van Donald Ross). Foto’s van de elite menigte vertonen muren. President Coolidge en Henry Ford waren zomergasten in een tijd waarin de rijken volhielden dat ze alleen het water uit Poland Springs dronken. De statige stenen ingang is een van de twee gebouwen die nog overeind staan ​​van de Chicago World’s Fair in 1893, waar ’s werelds eerste hamburger, patat en tante Jemima-pannenkoeken werden geproefd. In de kleine Shaker-gemeenschap naast Poland Springs kunnen bezoekers hun voormalige huizen, het ontmoetingshuis bezoeken en winkelen in de cadeauwinkel voor memorabilia, muziek en literatuur.

Wandelen, fietsen, presidentiële folklore en dat alles in de setting van Amerika’s favoriete spannende verhalen. Ga naar het westen, maar doe dat in Maine.

Bron: Bijan Bayne

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie