Het ultieme businessplan voor internetmarketing – in slechts zeven zinnen

Het ultieme businessplan voor internetmarketing – in slechts zeven zinnen

Als internetmarketing nieuw voor u is en u heeft een product, een website en u bent klaar om aan de slag te gaan, dan kan dit artikel uw bedrijf een stuk soepeler en winstgevender maken.

Dit is waarom:

Ik heb de afgelopen jaren veel internetmarketing- en verkoopexperts geïnterviewd. En niet lang geleden had ik het genoegen om een ​​zeer grote naam in de marketingindustrie Jay Conrad Levinson te interviewen.

En tijdens dat interview heb ik een gedetailleerde vraag- en antwoordsessie met hem gedaan, waarbij mensen op mijn lijst me vragen e-mailden die ik aan Jay kon stellen.

Een van de vragen die iemand stelde, was hoe je een goed, solide marketingplan ontwikkelt.

Jay’s antwoord was zo goed dat ik denk dat iedereen die iets online verkoopt, het moet opschrijven, bestuderen en gebruiken elke keer dat ze zaken doen.

Dit is wat hij zei:

Wat hij altijd aanbeveelt, is het schrijven van eenvoudige zeven zinnen die hij ‘guerrillamarketingplan’ noemt.

En de zeven zinnen gaan in principe als volgt:

De eerste zin vertelt het doel van uw marketing; wat wil je dat mensen doen – een website bezoeken, een 800-nummer bellen, je product zoeken de volgende keer dat ze in de winkel zijn, je e-mail beantwoorden, een coupon knippen, enz.

Met andere woorden, wat wil je dat ze fysiek doen?

De tweede zin vertelt het belangrijkste voordeel of concurrentievoordeel dat u nodig heeft om uw doel te bereiken. U heeft mogelijk 100 voordelen. Kies de belangrijkste. Kies met name uw concurrentievoordeel dat uw concurrentie niet biedt.

De derde zin van uw marketingplan somt uw doelgroep of doelgroepen op.

De vierde zin somt de marketingwapens op die je gaat gebruiken. Bijvoorbeeld: artikelmarketing, publiciteit, pay-per-click, zoekmachines, verwijzingen, etc.

De vijfde zin vertelt uw niche op de markt. Wat is het eerste woord dat bij mensen opkomt als ze uw product zien? Uw naam? Misschien de naam van uw bedrijf?

De zesde zin vertelt je identiteit (niet je imago) – je uitgesproken persoonlijkheid. Je wilt voor niemand een koude, gezichtsloze instelling zijn. Je wilt een persoon van vlees en bloed zijn met een echte persoonlijkheid.

Ten slotte vertelt de zevende zin uw marketingbudget, dat moet worden uitgedrukt als een percentage van de verwachte bruto-omzet.

En dat is het.

Jay’s eenvoudige plan werkt bijna als magie voor mensen.

Het houdt je op het goede spoor, houdt je gefocust en houdt je doelen in lijn en gemakkelijker te bereiken.

Gebruik deze eenvoudige handleiding de volgende keer dat u een nieuw product of bedrijf wilt lanceren. Het kan ervoor zorgen dat alles een stuk gemakkelijker, sneller en winstgevender voor u gaat.

Bron: Michael Senoff

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie