Het verschil tussen satellietinternet en DSL

Het verschil tussen satellietinternet en DSL

Wat is Satelliet Internet? Snel internet krijgen via satelliet wordt satellietinternet genoemd. Satelliet internet is veel sneller dan DSL of kabel internet. Satelliet-internet is zelfs in afgelegen hoeken van het land toegankelijk. Ze zijn eenvoudig te installeren en te bedienen. De internetsnelheid is hoger dan DSL of kabelinternet. Satelliet internet wordt ook wel bliksemsnelle internetverbinding genoemd. U kunt in korte tijd zware bestanden downloaden en zelfs ononderbroken naar online radio luisteren. De internetsnelheid is constant en fluctueert niet.

Wat is DSL? De volledige vorm van DSL is Digital Subscriber Line. DSL-internet is sneller dan kabelinternet. Het is een breedbandinternetverbinding en bestanden kunnen snel worden geüpload en gedownload. Het belangrijkste is dat je geen nieuwe bekabeling nodig hebt om aangesloten te worden op DSL-internet. U kunt tegelijkertijd verbinding maken via de telefoonlijnen voor toegang tot internet en ook om te ontvangen en te bellen. DSL-internet is veel sneller dan inbelinternet. Terwijl je kiest voor een DSL-internetverbinding, krijg je een DSL-modem om verbinding te maken met internet.

De verschillen tussen Satelliet Internet en DSL:

· U kunt altijd verbonden blijven met internet met behulp van satellietinternet. De satelliet-internetservice biedt tweerichtingsinternettoegang, waardoor internetsnelheid wordt geboden zonder schommelingen in bandbreedte. Bij DSL-internet is de internetsnelheid niet constant.

· Satelliet-internet vereist geen enorme bekabeling of telefoonverbinding om toegang te krijgen tot internet. De snelheid van internet is ook constant, omdat satellietinternet gebruikmaakt van tweerichtingssnel internet. Bij DSL-internet hangt de internetsnelheid af van de telefoondraden en in het geval dat er een kabelstoring is, zou uw DSL-internet tot stilstand komen. Hoe beter de kwaliteit van je telefoonkabel, hoe beter je internetsnelheid.

· Satelliet-internetservice is overal en altijd toegankelijk. U kunt zelfs op afgelegen plaatsen gebruikmaken van satellietinternet. DSL-internet is toegankelijk waar telefoonlijnen zijn.

· De downloadsnelheden van audio- en videobestanden zijn soepel, terwijl bij DSL-internet de bestanden veel tijd in beslag nemen om te downloaden.

· Als u in een stad of een landelijk gebied verblijft, is de snelheid van het satellietinternet hetzelfde, terwijl bij DSL-internet de snelheid hoog zou zijn als u zich in de buurt van het hoofdkantoor van de DSL-serviceprovider bevindt. Hoe verder u zich van het hoofdkantoor van de DSL-serviceprovider bevindt, hoe lager de internetsnelheid.

De beste internetoplossing: nu de technologie met de dag verbetert, is de vraag naar internet met hogere bandbreedte en downloadsnelheden toegenomen, wat op zijn beurt heeft geleid tot satellietinternet. Met satelliet internet zijn er geen kabels en geen gedoe voor internetverbinding en installatie. Satelliet-internetverbinding is betrouwbaarder dan een DSL- of inbelverbinding. Als u het gevoel heeft dat u uw internetverbinding moet wijzigen, dan is kiezen voor een satelliet-internetverbinding de ideale oplossing.

Bron: Paul Cris

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie