Hoe appelhout te stapelen en op smaak te brengen voor houtkachels

Hoe appelhout te stapelen en op smaak te brengen voor houtkachels

Appelhout is een uitstekende brandstof voor het verbranden van hout. Het wordt beschouwd als hardhout, wat betekent dat het zwaar is en langer zal branden dan zachthout. Als uw appelhout echter niet gekruid is, zal het erg moeilijk zijn om het goed te verbranden.

We hebben veel succes gehad met het kruiden van appelhout omdat onze zomers hoge temperaturen en een lage luchtvochtigheid zijn. Voor het kruiden van appelhout is geen raketgeleerde nodig om erachter te komen. Snijd eenvoudig je hout, stapel het of gooi het op stapels en laat het minstens een jaar of langer drogen of uitharden.

Als u uw hout echter langzamer wilt kruiden, wees dan niet bang om er in de zomer een sproeier overheen te laten lopen. Door het hout te besprenkelen, helpt het ook om insecten te bestrijden die uw hout kunnen beschadigen.

Appelhout is gevoelig voor deze mijten die kleine gaatjes in het hout boren. Je hout zal nog steeds goed branden, maar je moet je stapel goed in de gaten houden zodat ze niet overlopen. Ik zou het ten zeerste aanbevelen om dit hout te verbranden zodra je het hebt gekruid. Appelhout kan moeilijk te stapelen zijn omdat het veel verschillende vormen heeft en niet uniform is. Als u uw hout begint te stapelen, kunt u echter snel gaten opvullen met verschillende andere kleinere stukken. We gebruiken veel pijpen van 4 voet om te voorkomen dat onze houten stapels omvallen.

Houtkachels die in een stad of dorp wonen, moeten hun hout in een gebied plaatsen dat geen water ontvangt van uw tuinsproeiers. Het hout dat wel nat wordt, kan 2 jaar of langer nodig hebben om volledig te drogen als je het water blijft geven. Wat betreft het afdekken van uw hout, dat is een persoonlijke voorkeur. Mijn ouders bedekken hun hout en wij niet. De voordelen van het afdekken van uw hout tijdens de wintermaanden is dat u uw hout sneller kunt kruiden, maar in het westen met onze droge zomers is dat geen groot probleem.

Als u consequent bent met het zagen van hout en u elk jaar meer hout zaagt dan u nodig heeft, duurt het niet lang voordat u een houtreserve van 3 jaar hebt. Dat betekent dat als u tijdens één snijseizoen geblesseerd bent en niet kunt snijden, u zich geen zorgen hoeft te maken over het snijden omdat u een reserve heeft.

Degenen onder u die appelhout willen kopen, kunnen dat doen, maar zorg ervoor dat u krijgt waar u voor betaalt. Veel plaatsen vragen ongeveer $ 100 voor een koord van hout dat allemaal ledematen is. Deze kleine ledematen branden goed, maar er kan nooit op worden vertrouwd dat ze de hele nacht branden en je ’s morgens brandende kolen achterlaten.

Bron: Gideon Williamsons

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie