Hoe automonteurs technologie gebruiken

Hoe automonteurs technologie gebruiken

Weet u waarom het belangrijk is om een ​​goede monteur of een goede reparatiewerkplaats te vinden om uw auto te repareren? De reden: het kan u honderden dollars aan onderdelen en arbeid besparen! Als we het hebben over een “goede monteur” of een “goede reparatiewerkplaats”, bedoelen we monteurs die zijn uitgerust met de nieuwste technologie. U wilt uw auto niet toevertrouwen aan een winkel met verouderde machines en apparatuur omdat het langer duurt om tot een diagnose te komen. En hoe langer een monteur nodig heeft om een ​​diagnose te stellen, hoe hoger uw arbeidsloon!

Vergeet niet dat automonteurs per uur rekenen.

Autoreparaties kunnen een of een combinatie van de volgende omvatten (merk op dat dit geen volledige reparatielijst is).

• Airconditioning controles

• Airbagcontroles

• Elektrische bedrading

• Kabels

• Koppeling service en reparatie

• Transmissie reparatie

• Wieluitlijning

• Oponthoud

• Remmen

• Verwarmingssysteem

• Olie en smering

• Accu

• Elektrische ramen

Veel van de probleemoplossing die monteurs gebruiken om een ​​probleem te diagnosticeren, wordt vergemakkelijkt door autoreparatietechnologie.

Is het je ooit opgevallen hoe sommige lampjes op je paneel aangaan als er iets mis is? In de meeste gevallen zal een ervaren monteur onmiddellijk weten wat het probleem is, maar er zijn gevallen waarin geavanceerde technologie nodig is om tot een nauwkeurige diagnose te komen.

Geavanceerde technologie is er in vele vormen en een populaire is software voor het oplossen van problemen. Bedrijven zoals Auto Tech hebben een softwareprogramma dat autobezitters kunnen gebruiken om erachter te komen wat er aan hun voertuig mankeert.

De meeste autobezitters die eerder cynisch waren over softwareprogramma’s, zouden serieus moeten overwegen om een ​​betrouwbaar softwareprogramma voor het oplossen van problemen met auto’s aan te schaffen. Sommige programma’s beginnen bijvoorbeeld met het invoeren van uw automerk en modelnummer, het bouwjaar van de auto en wat voor uitrusting deze heeft. De software beschikt over een grote database met informatie over alle auto’s op de markt en een autobezitter volgt eenvoudig de stappen wanneer daarom wordt gevraagd. Het maakt gebruik van wat de industrie een “boomdiagnose” noemt, waarbij logische stappen u door het hele diagnoseproces leiden.

Nadat u het profiel van uw auto heeft ingetoetst, gebruikt u het vervolgkeuzemenu om de symptomen te kiezen die uw auto vertoont. Als u bijvoorbeeld “piepende remmen” kiest, bootst het programma het piepen van remmen na en als dat het geluid is dat u hoort, bevestigt u dit en beveelt het programma een reeks stappen aan.

U wilt misschien niet echt software voor het oplossen van problemen gebruiken, maar stel u eens voor hoeveel tijd en geld u zou kunnen besparen als u intelligent met de monteur zou praten en hem zou laten weten dat u op de hoogte bent.

Studenten die studeren voor certificering kopen bepaalde instrumenten van het vak. Een paar voorbeelden zijn Snap On en Mac Tools. Deze twee zijn het populairst in de Verenigde Staten en Canada.

Monteurs hebben nu een breed scala aan technologische hulpmiddelen om autoproblemen beter te begrijpen: digitale multimeters (elektronisch meten), boroscopen (testen van warmtewisselaars), brandstofdiagnosetesters (testen en balanceren van brandstofinjectoren) en andere dergelijke nieuwe technologieën.

Nieuwe automonteurtechnologieën helpen de leercurve te verkorten en de diagnose te versnellen, zodat de autobezitter niet wordt opgezadeld met te veel arbeidsuren.

Bron: Max Kalles

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie