Hoe Bitcoin te begrijpen?

Hoe Bitcoin te begrijpen?

Een gids over hoe u Bitcoin en cryptocurrency kunt begrijpen?

Hoewel Bitcoin een van de meest gezochte termen is (volgens Google), is het voor veel mensen een zeer technisch onderwerp en kan het te technisch worden voor niet-nerds. Er zijn nu echter honderden cryptocurrencies en steeds meer mensen willen weten hoe ze werken, mogelijk gedreven door een wantrouwen jegens bankiers, wat een heel andere discussie is.

Het is moeilijk om de uitleg van een leek te krijgen zonder technische termen als “geheime sleutels”, “digitale sleutels”, “digitale portemonnee” en “cryptocurrency” te hoeven gebruiken, dus ik zal mijn best doen om de zaken zo eenvoudig mogelijk te houden kan.

Het concept van Fiat-geld, dwz papiergeld, werd geformuleerd om het voor mensen eenvoudiger te maken om goederen of diensten te ruilen ter vervanging van ruilhandel, aangezien dit in het gunstigste geval beperkt zou blijven tot een uitwisseling tussen twee bereidwillige partijen, terwijl geld u in staat stelt te voorzien in uw dienst of goederen, koop dan de dienst of goederen die u nodig heeft van een ander of anderen.

Daarom zou ik willen beweren dat Bitcoin het equivalent van de 21e eeuw is voor ruilhandel, in die zin dat het werkt als een uitwisseling voor goederen of diensten rechtstreeks tussen twee bereidwillige partijen. Ruilhandel moest gebaseerd zijn op elke belofte en vertrouwen, om de beloofde goederen of dienst te leveren en te leveren.

Tegenwoordig zou met Bitcoin of een andere cryptocurrency elke partij een uniek bestand of unieke sleutel nodig hebben om de overeengekomen waarde tussen elkaar uit te wisselen.

Door een unieke sleutel of bestand te hebben, wordt het eenvoudiger om elke transactie bij te houden. Ook dit brengt echter problemen met zich mee.

Nu, ruilhandel is de eenvoudige uitwisseling van vaardigheden of goederen, zoals ik al heb gezegd, het moderne equivalent, of bitcoin is vatbaar voor inbreuken op de beveiliging, dat wil zeggen diefstal of hacking van bestanden, dit is waar een “cryptocurrency-portemonnee” in de vergelijking komt om te beveiligen uw transacties.

In principe heeft u een veilige locatie nodig voor uw aankopen en bezit van cryptocurrency/bitcoin. Dit is waar de behoefte aan een hardware wallet vandaan komt.

Dus nu je hebt opgeschreven/vastgelegd welk adres welke hoeveelheid Bitcoins bevat en vervolgens elke keer dat een transactie wordt gedaan bijgewerkt, staat het bestand bekend als “De blockchain” – en houdt het een register bij van alle transacties die met bitcoin zijn gedaan.

Het volgende probleem is ervoor te zorgen dat onze bestanden uniek blijven.

Ik zal dit behandelen in mijn volgende artikel.

Bron: Neil Mercer

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie