Hoe centreer ik een YouTube-video in WordPress?

Hoe centreer ik een YouTube-video in WordPress?

Als u een door WordPress aangedreven website heeft, heeft u waarschijnlijk ooit een YouTube-video willen insluiten. Video kan interactiviteit en opwinding toevoegen aan een blogbericht. Gelukkig maken WordPress en YouTube dit een heel eenvoudig proces. Het centreren van je YouTube-video kan echter een beetje lastig zijn, vooral als je geen codering kent. Dit artikel leert je echter een heel eenvoudige oplossing. Het zorgt ervoor dat je elke YouTube-video of welk object dan ook kunt centreren.

Eerst moet je de video in je bericht krijgen. Je gaat naar YouTube, klikt op insluiten (onder video), kiest je opties en kopieert de HTML-code. Vervolgens neemt u die code en plakt u deze in de visuele editor van WordPress. Onthoud dat u HTML moet instellen met behulp van de knop in de rechterbovenhoek. Vervolgens plak je eenvoudig je YouTube-embedcode in. Nu heb je de video in je bericht of pagina.

Zodra je dat hebt gedaan, kun je teruggaan naar het visuele tabblad in de WordPress-editor. Je ziet je video (of object) als een groot geel vak. In het ideale geval kunt u eenvoudig op dat vak klikken en op de middelste knop van de editor klikken. Helaas werkt dat niet. Ik weet niet precies waarom, maar het is waarschijnlijk omdat het middelste commando in WordPress HTML-code invoegt die het object niet herkent. Zelfs als u bijvoorbeeld terugschakelde naar de HTML-editor en het object in < center > tags, het zal niet werken.

De oplossing is echter vrij eenvoudig. Je hoeft alleen maar terug te navigeren naar het HTML-gedeelte van je editor. Je ziet het gele vak niet, nu zie je de insluitcode voor de video. Voer vlak voor de insluitcode in:

div style = &#8220;text-align:center;&#8221; (uiteraard tussen html-haakjes, spaties rond het enter-symbool verwijderen)

En dan na het einde van de insluitcode:

/div (ook tussen html-haakjes)

Wanneer u terugschakelt naar uw visuele editor, zult u merken dat het gele vak gecentreerd is! Nu je deze code hebt geleerd, kun je elke YouTube-video of ander object in elk van je berichten centreren. Gebruik het vaak genoeg en het zal niet lang duren voordat je de code hebt onthouden. Als je niet vertrouwd bent met HTML, schrijf dan de bovenstaande code nu meteen op. Als je achter je computer zit, voeg het dan toe aan een tekstbestand zodat je het gemakkelijk kunt kopiëren en plakken. Probeer het in je volgende blogpost en laat me weten hoe het werkt.

Bron: T. Payne

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie