Hoe “Crypto”-valuta’s werken – Een kort overzicht van Bitcoin, Ethereum en Ripple

Hoe “Crypto”-valuta’s werken – Een kort overzicht van Bitcoin, Ethereum en Ripple

“Crypto” – of “crypto-valuta’s” – zijn een soort softwaresysteem dat gebruikers via internet transactiefunctionaliteit biedt. Het belangrijkste kenmerk van het systeem is hun gedecentraliseerd natuur – meestal geleverd door de blockchain database systeem.

Blockchain en “crypto-valuta’s” zijn de laatste tijd belangrijke elementen geworden voor de wereldwijde tijdgeest; meestal als gevolg van de torenhoge “prijs” van Bitcoin. Dit heeft ertoe geleid dat miljoenen mensen aan de markt hebben deelgenomen, waarbij veel van de “Bitcoin-uitwisselingen” enorme infrastructuurstress hebben ondergaan naarmate de vraag steeg.

Het belangrijkste om te beseffen over “crypto” is dat hoewel het een doel dient (grensoverschrijdende transacties via internet), het geen ander financieel voordeel biedt. Met andere woorden, de ‘intrinsieke waarde’ ervan is strikt beperkt tot het vermogen om transacties met andere mensen uit te voeren; NIET in het opslaan/verspreiden van waarde (zoals de meeste mensen het zien).

Het belangrijkste dat u moet beseffen, is dat “Bitcoin” en dergelijke zijn betalingsnetwerken – GEEN “valuta’s”. Dit zal in een oogwenk dieper worden behandeld; het belangrijkste om te beseffen is dat “rijk worden” met BTC geen kwestie is van het geven van een betere economische positie aan mensen – het is gewoon het proces om de “munten” voor een lage prijs te kunnen kopen en ze hoger te verkopen.

Om dit te bereiken, moet je, als je naar “crypto” kijkt, eerst begrijpen hoe het echt werkt en waar de “waarde” echt ligt…

Gedecentraliseerde betalingsnetwerken…

Zoals gezegd, is het belangrijkste om te onthouden over “Crypto” dat het voornamelijk een gedecentraliseerd betalingsnetwerk. Denk aan Visa/Mastercard zonder het centrale verwerkingssysteem.

Dit is belangrijk omdat het de echte reden benadrukt waarom mensen de “Bitcoin”-propositie echt dieper zijn gaan onderzoeken; het geeft je de mogelijkheid om geld te verzenden/ontvangen van iedereen over de hele wereld, zolang ze je Bitcoin-portemonnee-adres hebben.

De reden waarom dit een “prijs” toekent aan de verschillende “munten” is vanwege de misvatting dat “Bitcoin” u op de een of andere manier de mogelijkheid zal geven om geld te verdienen omdat het een “crypto” -activum is. Dat doet het niet.

De ALLEEN manier waarop mensen geld hebben verdiend met Bitcoin is te wijten aan de “stijging” van de prijs – de “munten” kopen voor een lage prijs en ze verkopen voor een VEEL hogere prijs. Hoewel het voor veel mensen goed uitpakte, was het eigenlijk gebaseerd op de “grotere dwaas-theorie” – in wezen dat als het je lukt om de munten te “verkopen”, het aan een “grotere dwaas” is dan jij.

Dit betekent dat als je vandaag betrokken wilt raken bij de “crypto”-ruimte, je in feite kijkt naar het kopen van een van de “munten” (zelfs “alt” -munten) die goedkoop (of goedkoop) zijn en hun de prijs stijgt totdat u ze later weer verkoopt. Omdat geen van de “munten” wordt ondersteund door real-world activa, is er geen manier om in te schatten wanneer/of/hoe dit zal werken.

Toekomstige groei

In alle opzichten is “Bitcoin” een verbruikte kracht.

De epische rally van december 2017 duidde op massale acceptatie, en hoewel de prijs waarschijnlijk zal blijven groeien naar het bereik van $ 20.000, zal het kopen van een van de munten vandaag in feite een enorme gok zijn dat dit zal gebeuren.

Het slimme geld kijkt al naar de meeste “alt” -munten (Ethereum / Ripple enz.) Die een relatief lage prijs hebben, maar voortdurend in prijs en acceptatie groeien. Het belangrijkste om naar te kijken in de moderne “crypto”-ruimte is de manier waarop de verschillende “platform”-systemen daadwerkelijk worden gebruikt.

Dat is de snelle ‘technologie’-ruimte; Ethereum & Ripple zien eruit als de volgende “Bitcoin” – met een focus op de manier waarop ze gebruikers de mogelijkheid kunnen bieden om “gedecentraliseerde applicaties” (DApps) daadwerkelijk te gebruiken bovenop hun onderliggende netwerken om functionaliteit te krijgen het werk.

Dit betekent dat als je naar het volgende niveau van ‘crypto’-groei kijkt, dit vrijwel zeker zal komen van de verschillende platforms die je kunt identificeren.

Bron: Richard Peck

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie