Hoe cryptovaluta te verhandelen – De basisprincipes van beleggen in digitale valuta

Hoe cryptovaluta te verhandelen – De basisprincipes van beleggen in digitale valuta

Of het nu gaat om het idee van cryptocurrencies zelf of om diversificatie van hun portefeuille, mensen uit alle lagen van de bevolking investeren in digitale valuta. Als het concept nieuw voor je is en je je afvraagt ​​wat er aan de hand is, volgen hier enkele basisconcepten en overwegingen voor investeringen in cryptocurrencies.

Welke cryptocurrencies zijn er en hoe koop ik ze?

Met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 278 miljard is Bitcoin de meest gevestigde cryptocurrency. Ethereum staat op de tweede plaats met een marktkapitalisatie van meer dan $74 miljard. Naast deze twee valuta’s zijn er nog een aantal andere opties, waaronder Ripple ($28B), Litecoin ($17B) en MIOTA ($13B).

Als eerste op de markt zijn er veel beurzen voor Bitcoin-handel over de hele wereld. BitStamp en Coinbase zijn twee bekende Amerikaanse beurzen. Bitcoin.de is een gevestigde Europese beurs. Als u geïnteresseerd bent in het verhandelen van andere digitale valuta’s samen met Bitcoin, dan is een cryptomarktplaats waar u alle digitale valuta’s op één plek vindt. Hier is een lijst met beurzen op basis van hun 24-uurs handelsvolume.

Welke mogelijkheden heb ik om mijn geld op te slaan?

Een andere belangrijke overweging is de opslag van de munten. Een optie is natuurlijk om het op te slaan op de beurs waar je ze koopt. U moet echter voorzichtig zijn bij het selecteren van de uitwisseling. De populariteit van digitale valuta heeft ertoe geleid dat er overal nieuwe, onbekende beurzen opduiken. Neem de tijd om uw due diligence te doen, zodat u de oplichters kunt vermijden.

Een andere optie die je hebt met cryptocurrencies is dat je ze zelf kunt opslaan. Een van de veiligste opties voor het opslaan van uw investering zijn hardware-wallets. Met bedrijven zoals Ledger kunt u ook Bitcoins en verschillende andere digitale valuta opslaan.

Hoe ziet de markt eruit en hoe kan ik er meer over te weten komen?

De markt voor cryptocurrency fluctueert veel. De volatiele aard van de markt maakt het meer geschikt voor een langetermijnspel.

Er zijn veel gevestigde nieuwssites die rapporteren over digitale valuta, waaronder Coindesk, Business Insider, Coin Telegraph en Cryptocoin News. Naast deze sites zijn er ook veel Twitter-accounts die over digitale valuta tweeten, waaronder @BitcoinRTs en @AltCoinCalendar.

Digitale valuta zijn bedoeld om de traditionele valuta- en goederenmarkt te verstoren. Hoewel deze valuta nog een lange weg te gaan hebben, heeft het succes van Bitcoins en Ethereum bewezen dat er oprechte interesse is in het concept. Als u de basisprincipes van cryptocurrency-investeringen begrijpt, kunt u in de goede richting gaan.

Bron: Sal J

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie