Hoe de Carbonite iPhone-app werkt

Hoe de Carbonite iPhone-app werkt

Carbonite is een bekende online back-up- en opslagservice voor gegevens. Met een schijnbaar oneindig aantal nieuwe iPhone-apps die maandelijks worden uitgebracht, is het geen verrassing dat Carbonite onlangs ook zijn eigen iPhone-app heeft gelanceerd. Met deze applicatie kunnen gebruikers bladeren, bekijken en zelfs de bestanden delen waarvan ze een back-up hebben gemaakt met de online service van Carbonite. Hier is een korte blik op hoe de Carbonite iPhone-app werkt.

Een overzicht van hoe de Carbonite iPhone-app werkt

Nadat u de Carbonite iPhone-app hebt gedownload, kunt u deze vanaf elke iPhone of iPod Touch gebruiken. Het eerste dat u moet doen, is inloggen op uw account, net zoals u zou inloggen op uw online dashboard. Van daaruit hebt u toegang tot al uw bestanden met dezelfde mappenstructuur die u zult zien met het online dashboard. U kunt zelfs bestanden openen en bekijken, zoals afbeeldingen, audio, video, kantoordocumenten en zelfs PDF’s.

Hoe de Carbonite iPhone-app werkt wanneer u offline bent

Als u zich in een gebied bevindt waar u geen toegang hebt tot Wi-Fi, EDGE of een 3G-verbinding, kunt u nog steeds door bestanden bladeren en deze openen die u online hebt opgeslagen. Met de Carbonite iPhone-app hebt u toegang tot inhoud die in uw cache is opgeslagen. Deze mogelijkheid kan van de Carbonite iPhone een echte redder in nood maken voor tijden dat je je bestanden moet openen, maar vastzit in een situatie waarin internettoegang gewoon geen optie is.

Dingen om in gedachten te houden

Het is belangrijk om te onthouden dat om deze toepassing te laten werken, u ook uw beveiligingscoderingsbestand moet uploaden, zodat u toegang hebt tot uw bestanden. Met het beveiligingscoderingsbestand kan uw iPhone de gecodeerde bestanden weergeven. Een van de redenen waarom Carbonite zo populair is geworden, is dat voordat er online een back-up van wordt gemaakt, ze op uw computer worden gecodeerd met behulp van de coderingssoftware die bij uw account wordt geleverd. Ze blijven versleuteld, zelfs wanneer ze worden opgeslagen op de servers van Carbonite en tijdens de overdracht. Daarom moet u het beveiligingscoderingsbestand ook naar uw iPhone uploaden.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat u op afstand toegang kunt krijgen tot uw bestanden vanaf elke computer met een internetverbinding. Het enige dat u hoeft te doen, is inloggen op uw account en u wordt naar uw Carbonite Dashboard gebracht, waar u uw bestanden kunt zien.

Hoewel de Carbonite iPhone-app niet ongelooflijk ingewikkeld is, betekent dat niet dat het niet ongelooflijk nuttig is. Het zorgt ervoor dat je overal toegang hebt tot je bestanden, zelfs als je geen computer hebt. De cachemogelijkheid is vooral handig omdat het ervoor zorgt dat je altijd toegang hebt tot je bestanden, zelfs als je in een situatie bent waarin internettoegang, wifi, Edge en 3G-verbindingen gewoon niet beschikbaar zijn.

Bron: Jason Kay

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie