Hoe de ontwikkeling van Android-apps monsterlijk maar onoverkomelijk lijkt

Hoe de ontwikkeling van Android-apps monsterlijk maar onoverkomelijk lijkt

Invoering

Android is een besturingssysteem (OS) van Google. Android is open-source. Android heeft een enorm marktaandeel. Smartphones die op Android draaien, verkopen meer dan andere besturingssystemen. Android is app-vriendelijk. De hosanna’s die ten gunste van Android worden gezongen, kunnen een grondverzetwagen vullen! Android wordt aangeprezen als app-afhankelijk, wat goed nieuws is voor smartphonegebruikers die apps per kar kunnen downloaden. De ontwikkeling van apps is echter niet zonder valkuilen, in feite enkele ernstige.

nadelen? Nee, uitdagingen!

De overweldigende aanwezigheid van Android heeft geleid tot een markt voor applicatieontwikkeling die met de dag groter wordt. Google Play Store, de online winkel die app-waren verkoopt, wordt overspoeld met apps in alle tinten en maten. Gebruikers zijn er in overvloed en de uitdagingen die zich voordoen bij de ontwikkeling van Android-apps zijn van gelijke proporties. Dus wat zijn deze uitdagingen?

Meerdere leveranciers: Veel smartphonefabrikanten gebruiken Android als besturingssysteem, zij het met veel aanpassingen. Bibliotheken, functies et al worden gewijzigd of verwijderd, wat leidt tot een vervelende toename van fragmentatieproblemen.

Gebrek aan gebruiksbeleid: De maker van Android, Google, is nogal soepel geweest door app-ontwikkelaars toe te staan ​​het te tweaken en te verdraaien om aan hun doel te voldoen. Deze aanpak zonder regels heeft ertoe geleid dat elke Tom, Dick en Harry-ontwikkelaar rellen heeft uitgemaakt, wat heeft geleid tot kinky apps die silo-ruimte delen in de Google Play Store. Hoe zorgen we ervoor dat alleen kwaliteitsapps toegang krijgen tot Play?

Software- en hardwarediversiteit: Meerdere versies van de software die in korte tijd worden gelanceerd, vormen een probleem in de compatibiliteit van de app voor meer dan één versie. Wat hardware betreft, wordt de markt overspoeld met smartphones van alle schermformaten, bedieningsmechanismen en verwerkingssnelheden die de hoofdpijn van app-ontwikkelaars vergroten om bevredigende prestaties van hun apps op deze apparaten te garanderen.

Commercialiseringsblues: Zodra een app klaar is voor verkoop, moet de app-ontwikkelaar Google vooraf een vergoeding betalen om zijn/haar app te hosten. Google onderzoekt de app om malware te detecteren en te verwijderen, wat aanzienlijke vertraging veroorzaakt bij het commercialiseringsaspect. De verleiding om advertenties in apps op te nemen, kan de woede van gebruikers opwekken. Men moet ook het octrooi-aspect in de gaten houden, anders klaagt iemand zich aan voor plagiaat.

Tijdelijke oplossingen

Hoewel niet alle uitdagingen kunnen worden overgoten met duurzame oplossingen, zijn er tijdelijke oplossingen beschikbaar die iemand moeten helpen rond te komen.

Software en hardware: Er moet rekening worden gehouden met het feit dat een enkele app mogelijk niet voldoet aan alle mobiele apparaten met verschillende versies van Android. Diversiteit in hard- en software is een realiteit die moet worden geaccepteerd. Gelukkig toont hardware tegenwoordig flexibiliteit bij het uitvoeren van verschillende op Android-versies gebaseerde apps. App-ontwikkelaars moeten onderzoek doen naar de doelapparaten en -versies en beslissen wat het beste past bij hun apps.

Commercialisering: Ook hier speelt onderzoek een belangrijke rol. Identificeer de beoogde gebruikers en apparaten, zodat u inkomsten kunt genereren door app-gebruik van deze doelgroep. Dit zou u ook bevrijden van de noodzaak om advertenties in uw app te gebruiken die uw gebruikers wegjagen. Of maak je app zo gebruiksvriendelijk dat gebruikers het niet erg vinden om een ​​paar kleine advertenties aan de zijkant tegen te komen.

Conclusie

Uitdagingen kunnen endemisch of verspreid zijn, maar degenen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Android-applicaties vinden manieren om deze problemen te overwinnen. Diversiteit in Android kan zowel een zegen als een vloek zijn, afhankelijk van hoe we app-ontwikkeling benaderen. Nogmaals, een grondig onderzoek en passie voor het bereiken van het beoogde doel zal iemand in staat stellen om door kinderziektes heen te zeilen en hun app met succes te lanceren. Klaar, af!

Bron: Maheshwar Antony

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie