Hoe Drupal op Webmin te installeren

Hoe Drupal op Webmin te installeren

Drupal is een CMS-platform dat wordt gebruikt om media en bestanden voor webpagina’s te ordenen. Zelfs als je geen idee hebt hoe je HTML-programma’s moet gebruiken, zal het Drupal-contentmanagementsysteem je helpen om community-websites of webportals te bouwen. In de meeste gevallen is het niet moeilijk om Drupal te installeren of de basisprincipes ervan toe te passen. Desalniettemin zullen mensen die het Webmin-configuratiescherm gebruiken Drupal handmatig moeten installeren. Door de onderstaande punten te volgen, kunt u Drupal eenvoudig op Webmin installeren.

Stap 1:

De eerste stap die u moet nemen, is door in te loggen op het Webmin-besturingsplatform. Dit kunt u doen door de inloglink van het controlepaneel te typen. Zodra dit is bereikt, gaat u verder met het invoeren van uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Webmin en zoekt u vervolgens de inlogknop.

Stap 2:

De volgende op de lijst is om het type instellingen te kiezen dat moet worden gebruikt voor het opstarten. Zorg ervoor dat u op het Webmin-platform de “Shutdown and Bootup” vindt. De vakken of plekken om de daemons voor “mysqld” en “httpd” te activeren, moeten correct worden genavigeerd. Door op opslaan te klikken, kunt u terugkeren naar uw dashboardbesturingsplatform.

Stap 3:

Op dit moment is het raadzaam om nieuwe gebruikersinformatie aan te maken op het Webmin-platform. Als dit proces is voltooid, kunt u doorgaan met het bewerken of wijzigen van de “httpd”-configuratie van uw nieuwe gebruikers-ID. Zorg ervoor dat u navigeert op ‘Algemene configuratie’. Kies ‘Configuratiebestanden bewerken’. Dit zal helpen om het bestand te bewerken en te openen. Vanaf dit punt kunt u doorgaan naar het gedeelte ‘Overschrijven toestaan’. Dit zal helpen om de instelling van niets te veranderen. Om terug te keren naar het Webmin-configuratiescherm, moet u op “Opslaan” klikken.

Stap 4:

Het is belangrijk om een ​​nieuwe MySQL-database aan te maken. Dit kan eenvoudig worden gedaan door het MySQL-gedeelte van het Webmin-platform te zoeken. Voor het verwijderen en toevoegen van gegevens moet u ook nieuwe gebruikersgegevens aanmaken. Zorg ervoor dat u het databasewachtwoord, de gebruikersnaam en de naam of het domein opslaat. Nadat u dit proces hebt voltooid, kunt u terugkeren naar uw Webmin-controlecentrum.

Stap 5:

Nu moet u op uw webhostingaccount de Drupal-bestanden uploaden. Om dit doel met succes te bereiken, kunt u gebruik maken van de Webmin File Manager. Andere gebruikers kunnen ook de voorkeur geven aan een FTP-softwareprogramma zoals SmartFTP of FileZilla.

Stap 6:

Om de nieuwe gebruiker volledige toegang tot de directory te geven, moet u ervoor zorgen dat u de juiste informatieregel invoert. Ten slotte kunt u de server opnieuw opstarten wanneer deze klaar is.

Bron: Santosh B Mahajan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie