Hoe een PDF online te bewerken

Hoe een PDF online te bewerken

Als u bepaalde PDF-bestanden via internet verstuurt, zal deze gids uw leven aanzienlijk gemakkelijker maken.

Een PDF-bestand, een afkorting voor portable document format, is een specifiek type digitaal bestand waarmee u bepaalde inhoud kunt verzenden die door andere gebruikers kan worden gelezen, ongeacht welke software ze gebruiken om dat type bestand te bekijken. Om ervoor te zorgen dat PDF’s zich kunnen aanpassen aan verschillende weergavesystemen, kunnen de tekst en afbeeldingen van het bestand niet gemakkelijk worden gewijzigd als ze eenmaal zijn verpakt in het formaat van een PDF. Het is echter niet onmogelijk om dit te doen.

Het maakt niet uit of u een Mac- of Windows-apparaat als uw primaire apparaat gebruikt, er zijn hulpmiddelen voor u beschikbaar voor het bewerken van de tekst en afbeeldingen in een document dat al is geconverteerd naar een PDF. U kunt dit soort wijzigingen zelfs online doorvoeren en PDF’s terug converteren naar Microsoft Word-documenten om uw inhoud in de oorspronkelijk ontworpen indeling te bewerken.

Het is duidelijk te zien dat u het programma Adobe Acrobat moet installeren. Controleer eerst of het compatibel is met zowel Mac- als Windows-computers die u gebruikt. Niet elke versie van Adobe Acrobat staat u toe om bestaande tekstbestanden te bewerken zodra u uw document in dit programma opent.

De Adobe Acrobat-software categoriseert zichzelf onder Acrobat Standard en Acrobat Pro. Het bedrijf dat de volgende drie edities in beide productlijnen aanbiedt: Acrobat X, Acrobat XI en Acrobat DC.

Deze edities hieronder maken het mogelijk om wat basistekst en inhoud te bewerken, evenals de mogelijkheid om uw document naar Microsoft Word te exporteren:

Acrobat XI Standard

Acrobat Standard DC

Acrobat XI Pro

Acrobat Pro DC

Acrobat Pro DC en Acrobat Standard DC bieden tal van andere bewerkingsmogelijkheden die Acrobat XI niet biedt, zoals automatische spellingcontrole, geavanceerde fotobewerking en bewerking vanaf een iPad.

Acrobat is een van de meest populaire manieren om PDF-bestanden online te bewerken, maar het is niet de enige methode. Er zijn andere manieren om een ​​bestand handmatig te wijzigen met behulp van gratis software die u kunt downloaden. U hoeft niet per se de deur uit te gaan en de duurste Adobe-software aan te schaffen die er is.

De meeste andere websites voor het bewerken van pdf’s bieden u alleen een handmatige inhoudswisser en nieuwe tekst-/afbeeldingsvakken die u overal op de pagina kunt slepen en neerzetten.

Hier zijn een paar andere online bewerkingstools:

FormSwift: voeg nieuwe inhoud en zelfs een e-handtekening toe.

PDFescape: voeg nieuwe inhoud toe en begin een nieuwe PDF helemaal opnieuw.

Smallpdf: voeg nieuwe inhoud toe en sla PDF’s op op platforms zoals Google Drive, Dropbox en zelfs Microsoft Word (meer over deze functie in een minuut).

De tool die bij uw PDF past, hangt af van wat u specifiek wilt bewerken en de bestandsgrootte van uw document. Omdat Sejda bijvoorbeeld geen PDF’s kan accepteren die groter zijn dan 50 megabyte (MB), moet u de grootte van uw document controleren en een bewerkingstool identificeren die compatibel is met uw PDF.

U kunt uw PDF ook comprimeren tot minder dan 50 MB, zodat het werkt met Sejda (trouw aan zijn naam, Smallpdf kan de bestandsgrootte van uw PDF voor u verkleinen).

Voor een geweldige internetreferentievideo kun je naar YouTube gaan voor het online bewerken van een PDF

Bron: David Millers

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie