Hoe gelieerde producten op YouTube te promoten

Hoe gelieerde producten op YouTube te promoten

Google is nog steeds de nummer één zoekmachine en ze hebben YouTube. Dat betekent dat het toevoegen van video aan uw affiliate-marketingstrategie uw slagkracht met Google Zoeken zal vergroten.

Zelfs als je dezelfde informatie in een artikel stopt als in een video, hebben mensen de neiging je meer te vertrouwen als je het in een video stopt. De reden is dat wanneer je met video communiceert, vooral als je zelf in de video verschijnt, ze geneigd zijn te geloven dat je weet wat je zegt. Ze kunnen je lichaamstaal zien, de toon van je stem horen, en dat zorgt ervoor dat ze je meer vertrouwen

Video’s beoordelen

Recensieposts die een echte uitstraling van autoriteit en waarheid hebben, zijn de perfecte context voor het plaatsen van een link naar een aangesloten product om commissie te verdienen.

U dient alleen producten te beoordelen waarmee u bekend bent, en uw beoordelingen moeten zo eerlijk mogelijk zijn. Anders krijg je de reputatie dat je bereid bent om oude onzin te promoten, wat je reputatie als expert in je niche zal schaden.

Reviewvideo’s zijn goed als je weinig tijd hebt en je mening wilt geven zonder veel te hoeven schrijven. Zorg er echter voor dat u trefwoorden gebruikt in de titel van de video en een beschrijving van de video.

Video’s zijn ook een handige promotietool die veel verkeer kan genereren als je ze op YouTube en Facebook plaatst.

Zelfstudie- en demonstratieberichten en video’s

Deze zijn erg populair omdat ze het product in actie laten zien. Mensen zullen zelfs “unboxing-video’s” bekijken waarin een persoon iets online bestelt en zichzelf filmt wanneer hij de doos opent wanneer deze arriveert.

Zelfstudie- en demonstratievideo’s kunnen echter veel nuttiger zijn, vooral als het een duur of ingewikkeld item is.

Mensen houden van insider-hints, tips en trucs om het meeste uit wat ze kopen te halen. Veel klanten houden ook van “Quick-Start”-handleidingen die hen kunnen helpen het artikel te gebruiken vanaf het moment dat ze de doos openen. Dit soort video’s zijn daarom ideaal om affiliate sales te stimuleren.

U kunt ook snelstartgidsen, checklists en/of spiekbriefjes maken die ze kunnen downloaden als ze zich aanmelden voor uw klantenlijst voordat ze het item gaan kopen. Deze bonussen kosten niet veel om te maken, maar ze kunnen je echt helpen om je als expert in je niche te positioneren.

Schrijf een script van wat je wilt laten zien in elke video die je maakt. Probeer video’s van hoge kwaliteit te maken, geen plakkerige homevideo’s. Voeg interessante elementen toe die uw persoonlijkheid laten zien – mensen doen zaken met mensen die ze aardig vinden.

Bron: Jon Allo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie